Συνάντηση με τους εργαζόμενους στο πρόγραμμα «Βοήθεια στο Σπίτι» είχε η δήμαρχος Καβάλας κα Δήμητρα Τσανάκα που τους διαβεβαίωσε ότι ο Δήμος Καβάλας τους χρειάζεται και θα συνεχίσει να τους διατηρεί στο πόστο τους.

Για το θέμα αυτό δήλωσε ότι «το πρόγραμμα Βοήθεια στο Σπίτι δουλεύει σχεδόν 15 χρόνια και πασχίζουν οι άνθρωποι, που κάθε χρόνο είχαν τις αγωνίες τους αν θα σταματήσει το πρόγραμμα, να μείνουν στη δουλειά τους. Τους δίνεται τώρα μία ευκαιρία αλλά αυτήν την έχει πατήσει το υπουργείο με την 3Κ που ένα χρόνο μετά δεν έχει βγάλει άκρη. Προσπαθούν να βρουν έναν τρόπο για να μπορέσουν να τις κρατήσουν. Τις μετατρέπουν σε υπαλλήλους ιδιωτικού δικαίου αορίστου χρόνου. Από εκεί και έπειτα με ένα νομοθέτημα θα μπορούν να τις κρατήσουν. Αγωνιούν, δεν ξέρουν αν ο δήμος θέλει να τις στηρίξει ή όχι. Φυσικά και θέλουμε. Θέλουμε να συνεχιστεί αυτό το πρόγραμμα, είναι από τα πιο πετυχημένα που υπάρχουν και τις διαβεβαίωσα γι’ αυτό το θέμα ότι εμείς και τις θέλουμε και θα τις κρατήσουμε. Το βασικό είναι ότι ο δήμος Καβάλας και το θέλει το πρόγραμμα και πρόκειται να βοηθήσει τα κορίτσια να παραμείνουν».

ΑΝΟΙΧΤΟ ΚΟΛΥΜΒΗΤΗΡΙΟ

Για τα άλλα θέματα που απασχολούν το δήμο Καβάλας είπε ότι «έχουμε πει περίπου 150 φορές ότι το ανοιχτό κολυμβητήριο είναι στη δικαιοδοσία του Οργανισμού Λιμένα. Έχει πάει στο ΤΑΙΠΕΔ και μάλιστα η χερσαία ζώνη του λιμένα περνάει μέσα από την πισίνα. Οτιδήποτε βρίσκεται από το πάρκο Φαλήρου κάτω από το δρομάκι που είναι το κολυμβητήριο, κάτω από το δρόμο, είναι του Οργανισμού Λιμένα. Και μιλάω και για το πάρκο Φαλήρου. Οτιδήποτε βρίσκεται πάνω από το δρομάκι, είναι του δήμου Καβάλας. Το ανοιχτό κολυμβητήριο είναι του Οργανισμού Λιμένα. Είχε παραχωρηθεί σαν αθλητικό κέντρο, έκανε πολύ μεγάλο λάθος ο Σιμιτσής που το εγκατέλειψε όταν πήγε στο κλειστό κολυμβητήριο. Το είχαμε προτείνει τότε να το κρατήσει και για να κάνουν προπονήσεις οι αθλητές το καλοκαίρι, διότι το κλειστό κολυμβητήριο το καλοκαίρι είναι θερμοκήπιο. Πρέπει να ξοδεύεις ένα σωρό πετρέλαιο για να δουλεύει ο κλιματισμός. Και για να μείνει το κολυμβητήριο στο δήμο. Δεν μας άκουσε, το άφησε, εγκαταλείφθηκε, άδειασε. Αυτό για να γίνει ξανά πισίνα θέλει να αλλάξεις πλακάκια, να αλλάξεις μονώσεις, έχουν σαπίσει όλοι οι σωλήνες και οι αντλίες. Δεν δουλεύει τίποτε και δεν μπορούμε να το κάνουμε τίποτε εμείς, διότι δεν είναι στη δική μας δικαιοδοσία.

Όλη αυτή η φασαρία που γίνεται στην τηλεόραση, είναι να ‘χαμε να λέγαμε. Δεδομένου ότι τα έχουμε πει 100 φορές, όπως η Καλαμίτσα, όπως οι αποθήκες του τελωνείου. Η Καλαμίτσα είναι του ΕΤΑΔ και ο αποθήκες του ΟΛΚ και μάλιστα έχουν πάει στο υπερταμείο, στο ΤΑΙΠΕΔ. Είναι ιδιοκτησία του ΤΑΙΠΕΔ κατά χρήση στον ΟΛΚ. Αλλά ορισμένοι δημοσιογράφοι δεν μπορούν να τα θυμηθούν αυτά να τα πουν».

Προηγούμενο άρθροΑυτόνομο Ογκολογικό Τμήμα θα δημιουργήσει το Νοσοκομείο Καβάλας
Επόμενο άρθροΈτοιμος για την εκλογική μάχη ο υποψήφιος Περιφερειάρχης Δημήτρης Πέτροβιτς