Αυτόνομο Ογκολογικό Τμήμα θα δημιουργήσει το Νοσοκομείο Καβάλας με την έλευση του μόνιμου Ογκολόγου Διευθυντή που θα καλύψει τη θέση. Ο Διοικητής του Νοσοκομείου κ. Αναστάσιος Καρασαββόγλου τόνισε ότι η διαδικασία επιλογής Διευθυντή Ογκολόγου είναι σε εξέλιξη.

Συγκεκριμένα είπε ότι «αυτήν τη στιγμή που συζητάμε το Ογκολογικό τμήμα βρίσκεται υπό τη σκέπη της παθολογικής κλινικής. Καθώς αναμένουμε τον μόνιμο ογκολόγο- παθολόγο στη βαθμίδα του διευθυντή και δεδομένο ότι έχουμε ακόμη δύο επικουρικούς γιατρούς με συμβόλαιο 2 χρόνων, με τρεις γιατρούς έχει τη δυνατότητα να χαράξει τη δική του πορεία το ογκολογικό τμήμα κι επομένως στο σχεδιασμό μας είναι αυτό το θέμα να το θέσουμε όταν ανοίξει η διαβούλευση για το νέο οργανισμό του νοσοκομείου Καβάλας. Θα το θέσουμε και νομίζω ότι έχουμε και πιθανότητες να πάει καλά το πράγμα».

Για τη διαδικασία έλευσης μόνιμου ογκολόγου είπε ότι «είχε καθυστερήσει λίγο διότι ένα μέλος από τα 5 που αξιολογούσαν τις υποψηφιότητες, βρέθηκε σε συνταξιοδότηση και επομένως έπρεπε να αντικατασταθεί. Αυτό δεν έγινε αμέσως και επανεκκίνησαν εδώ και μία βδομάδα οι σχετικές διαδικασίες. Νομίζω ότι είναι θέμα λίγου χρόνου για να επιλεγεί ο γιατρός και να έρθει σύντομα κοντά μας».

ΕΝΩΤΙΚΟ ΜΗΝΥΜΑ

Για το μήνυμα που έδωσε κατά τη διάρκεια της κοπής της πρωτοχρονιάτικης βασιλόπιτας, να μην υπάρχουν πολλά παράπονα και να υπάρχει μεγαλύτερος διάλογος, είπε ότι «να αφήσουμε λιγάκι τις προστριβές και τις αντιπαραθέσεις λιγάκι στο πλάι, διότι έχει πολύ περισσότερα πράγματα να προσφέρει ένα νοσοκομείο. Θα είναι ένα νοσοκομείο συνεργασίας, που θα αναδεικνύει συνέργειες μεταξύ των γιατρών, μεταξύ του νοσηλευτικού προσωπικού, του διοικητικού προσωπικού κλπ. Ήταν ουσιαστικά ένα ενωτικό μήνυμα, για να ασχοληθούμε περισσότερο με το διά ταύτα που είναι η παροχή υπηρεσιών στους πολίτες και νομίζω ότι το αντιλήφθηκε αυτό ο κόσμος κατά τη διάρκεια της εκδήλωσης.

Επιμένω ότι το 2019 θα είναι ένα πολύ καλό έτος για το νοσοκομείο. Πέρα από τον εξοπλισμό που θα έρθει και θα το καταστήσει ένα υπέροχο νοσοκομείο με δυνατότητα να προσφέρει επιπρόσθετες υπηρεσίας, ποιοτικές, αποτελεσματικές κλπ, θα ενισχυθεί με προσωπικό, γιατρούς, νοσηλευτές. Σίγουρα δεν θα μπορέσουμε να καλύψουμε όλες τις ανάγκες αλλά ταυτόχρονα θα παρέμβουμε και σε μέτωπα τα οποία ήταν μέχρι τώρα άγνωστα για το νοσοκομείο και την πόλη μας, όπως το μέτωπο της άνοιας, της πάθησης του Αλτσχάιμερ με το κέντρο ημέρας που θα στήσουμε και θα λειτουργήσουμε. Επίσης το κέντρο αποκατάστασης που θα κάνουμε στη Χρυσούπολη, παρεμβάσεις οι οποίες μέχρι πριν από λίγο φάνταζαν μόνο ως παραμύθι και ευχολόγιο, εμείς τα υλοποιούμε, Θα πάει καλά το πράγμα και νομίζω ότι θα έχουμε πραγματικά ανεκτίμητες υπηρεσίες να προσφέρουμε στον πολίτη. Έχουμε κι άλλα να προσφέρουμε. Πρέπει να γίνουμε ακόμη καλύτεροι και πιο αποτελεσματικοί κι έχουμε όλα τα φόντα να το πετύχουμε αυτό».

Προηγούμενο άρθροΑντιδήμαρχος οικονομικών: Δεν έχει πληρωθεί ούτε μία εκδήλωση, όπως κατηγορούμαστε
Επόμενο άρθροΔήμητρα Τσανάκα: Ο Δήμος Καβάλας και το θέλει το πρόγραμμα και πρόκειται να βοηθήσει