Γιορτή Κατά του Καπνίσματος με τον Ιατρικό Σύλλογο Καβάλας να ενημερώνει για τις παρενέργειές του καπνίσματος. Η Αντιπρόεδρος του συλλόγου κ. Δέσποινα Ιατρού σημείωσε ότι επιχειρούν να στείλουν ηχηρό μήνυμα σε όσους επιθυμούν να διακόψουν το κάπνισμα.

Αρχικά ανέφερε ότι “Γιορτή κατά του καπνίσματος μια και εδώ και χρόνια γίνεται μια μεγάλη προσπάθεια καταπολέμησης του. Εμάς μας ενδιαφέρει η ενημέρωση όλων και δη των νέων που σπεύδουν να ξεκινήσουν το κάπνισμα. Θέλουμε λοιπόν όλοι να μάθουν τις βλαβερές τους παρενέργειες, και για αυτό και κάνουμε τη δική μας εκστρατεία.

Ο Ιατρικός Σύλλογος Καβάλας και όλοι οι γιατροί στέλνουμε ηχηρό μήνυμα και πράγματι λέμε ότι στηρίζουμε όλους τους ανθρώπους που επιχειρούν να κόψουν το κάπνισμα. Και βέβαια και αυτούς που επιλέγουν να μην καπνίζουν για να διαδώσουν το αρνητικό της πράξης.

Ο καπνός είναι ένας σημαντικός παράγοντας θνησιμότητας και νοσηρότητας. Ένα μεγάλο ποσοστό θανάτων στην χώρα μας οφείλεται στο κάπνισμα. Είτε ενεργητικό είτε παθητικό κάπνισμα πολλά μπορούν να επιφέρουν ως αρνητικά αποτελέσματα.

Το ποσοστό αυτό είναι πολύ υψηλότερο από τον μέσο όρο της Ε.Ε. Άλλωστε ο καρκίνος του πνεύμονα είναι η συχνότερη αιτία θανάτου από καρκίνο. Βέβαια η ΧΑΠ, ο καρκίνος του λάρυγγα, η στεφανιαία νόσος, άλλες αγγειακές παθήσεις, και άλλα τινά οφείλονται στο κάπνισμα ενώ μάθαμε ότι η νοσηρότητα ελέω covid και η θνητότητα συνδέονταν άμεσα με το κάπνισμα. Άρα το υπουργείο υγείας και όλοι οι υγειονομικοί θέτουμε ως προτεραιότητα να υιοθετεί μια εθνική στρατηγική και ένα σχέδιο δράσης όπου θα δοθεί έμφαση να ενισχυθεί και να προστατευθεί η δημόσια υγεία και να υποστηριχθούν οι τρόποι διακοπής καπνίσματος για όσους επιθυμούν να κόψουν το κάπνισμα. Υπάρχουν τέτοια ιατρεία άλλωστε”.

ΤΑ ΜΕΣΑ

Η ίδια εξήγησε ότι υπάρχουν σύγχρονες γραμμές επικοινωνίας που συμβουλεύουν αυτούς που θέλουν να κόψουν το κάπνισμα. “Γίνεται βέβαια ένας μεγάλος αγώνας ώστε σταδιακά να περιορισθούν και τα συμβάντα. Γι αυτό και λέμε σταματήστε το κάπνισμα και προστάτευσε τα παιδιά ώστε να μην ξεκινήσουν τόσο νωρίς το κάπνισμα και όλοι μαζί ας προστατευτούμε από το κάπνισμα” τόνισε χαρακτηριστικά.

Προηγούμενο άρθροΈβρος: Σε αυξημένη ετοιμότητα οι Αρχές για τυχόν νέες παράνομες διελεύσεις – Σε Διδυμότειχο και Φέρες ο υπηρεσιακός υπουργός Προστασίας του Πολίτη – Άλλαξαν μεθόδους οι διακινητές μεταναστών
Επόμενο άρθροΝτίνος Κλειτσιώτης: Σεβαστή η άποψη της κ. Ιωσηφίδου αλλά οι συμφωνίες πρέπει να τηρούνται