Για την κατάσταση και το κλίμα στην αγορά το τριήμερο της Καθαράς Δευτέρας, αλλά και την συγκέντρωση ειδών πρώτης ανάγκης για τους στρατιώτες και τους αστυνομικούς που βρίσκονται στα ελληνοτουρκικά σύνορα του Έβρου έκανε λόγο στο ραδιόφωνο του Lobby 101,8 ο πρόεδρος του συνδέσμου Εφέδρων Αξιωματικών Καβάλας και Γενικός Γραμματέας του εμπορικού συλλόγου της πόλης Γιάννης Κελγιώργης.

Ο κορωνοϊός χτύπησε την αγορά
“Προβήκαμε στις εκπτώσεις, αλλά δεν υπήρχε διάθεση τις τελευταίες ημέρες. Λίγο ο κορωνοϊός, λίγο η κατάσταση στα σύνορα επηρέασαν τους πολίτες, διότι η αγορά είναι καθαρά ψυχολογίας. Ο κάτοικος μίας πόλης για να καταναλώσει πρέπει πρωτίστως να έχει ψυχολογία.
Όταν ματαιώθηκαν οι καρναβαλικές εκδηλώσεις θεωρήσαμε (στην Καβάλα) ότι θα έχουμε ακυρώσεις στις κρατήσεις της τάξης του 80% ευτυχώς όμως οι απώλειες ήταν πολύ μικρότερες. Ήρθε κόσμος στην περιοχή μας, κυρίως είδαμε Βαλκάνιους, αλλά έλλειψαν οι Τούρκοι κι αυτό ήταν πλήγμα. Είδαμε και Έλληνες τουρίστες από άλλες περιοχές. Δεν ήταν τόσο μεγάλο το κακό σε ότι αφορά τις διανυκτερεύσεις τελικά” αναφέρει ο κ. Κελγιώργης.

“Οι Ακρίτες μας φυλάνε Θερμοπύλες”
Την πρωτοβουλία για την συγκέντρωση προμηθειών για τα Σώματα Ασφαλείας που φυλούν τα σύνορα έλαβε ο σύνδεσμος Εφέδρων Αξιωματικών Καβάλας:”Το ΔΣ του συνδέσμου Εφέδρων Αξιωματικών αποφάσισε να διαθέσει κάποια τρόφιμα στους Ακρίτες, σε αυτούς που φυλούν τα σύνορα μας, ως ένδειξη συμπαράστασης και επιβράβευσης για τον αγώνα που δίνουν αυτές τις μέρες, όχι με τις καλύτερες συνθήκες. Συνομίλησα με τον δήμαρχο Ορεστιάδας, διότι σήμερα σκοπεύαμε να προχωρήσουμε στην αγορά των τροφίμων. Ο δήμαρχος όμως μου είπε ότι δεν χρειάζονται απολύτως τίποτα, είναι καλυμμένοι και θα υπάρξει εκ νέου επικοινωνία τις επόμενες ημέρες για το αν χρειαστεί οποιαδήποτε ανάγκη έτσι ώστε να συνδράμουμε. Οι Ακρίτες μας κρατάνε Θερμοπύλες και πρέπει να τους δώσουμε όλοι μας ένα μεγάλο μπράβο”, δηλώνει χαρακτηριστικά ο πρόεδρος των Εφέδρων Αξιωματικών Καβάλας, Γιάννης Κελγιώργης.

Κ.Λ.

Προηγούμενο άρθροΈλενα Σώκου | “Θα έπρεπε να υπάρχει εθνική ομοψυχία – μιλάμε για απόπειρα εισβολής”
Επόμενο άρθροΚαι άνδρες από την Α.Δ. Καβάλας στον Έβρο | “Δεν πρόκειται να περάσει κανείς”