Δύσκολες ώρες περνούν οι επιχειρήσεις υγειονομικού ενδιαφέροντος στην Καβάλα. Τα υγειονομικά μέτρα έχουν συμπιέσει τον κλάδο όπως δήλωσε ο πρόεδρος του Σωματείου Καφεζυθοπωλών Καβάλας κ. Γιώργος Βαφείδης.

Όπως ανέφερε ο ίδιος εν αναμονή των εξαγγελιών του υπουργού Υγείας, «η εστίαση έχει χάσει τον ουσιαστικό ρόλο της. Πλέον αποτελεί εργαλείο πίεσης προς το ανεμβολίαστο κοινό για να προχωρήσει σε εμβολιασμό. Οτιδήποτε μπει σε ισχύ, όποια νέα μέτρα παρθούν για τον δικό μας κλάδο, θα δημιουργήσουν περαιτέρω προβληματισμούς που σίγουρα θα προκαλέσουν μεγαλύτερα οικονομικά προβλήματα. Τα οποία δεν είναι και λίγα και προσπαθεί ο κλάδος να τα αντιμετωπίσει τα τελευταία δύο χρόνια. Αναμένουμε κι ευελπιστούμε να είναι μέτρα «βατά» για να μην είναι μεγάλο το πρόβλημα που θα προκαλέσουν στην εστίαση».

ΜΙΚΡΗ ΑΥΞΗΣΗ ΤΗΣ ΚΙΝΗΣΗΣ

Για την κίνηση των ημερών είπε ότι «δυστυχώς είναι ελάχιστο το ποσοστό βελτίωσης. Μεγάλο πρόβλημα δημιουργεί και ο καιρός που τις τελευταίες μέρες έχει πέσει η θερμοκρασία. Αυτό κάνει τους εξωτερικούς χώρους εντελώς αφιλόξενους. Στους εσωτερικούς χώρους το κοινό είναι ελάχιστο, αφορά μόνο τους εμβολιασμένους πολίτες οπότε οι 15-20 μέρες, προεόρτιες και μεθεόρτιες, που στο παρελθόν μπορεί να ήταν περισσότερες, ήταν μία πάρα πολύ καλή περίοδος που μπορεί να άγγιζε και το 25%-30% του ετήσιου τζίρου μας. Δυστυχώς αυτές οι μέρες έχουν ελαχιστοποιηθεί. Όσο οδεύουμε προς τα Χριστούγεννα και την Πρωτοχρονιά θα βελτιωθεί κάπως η κατάσταση αλλά τα ποσοστά βελτίωσης είναι πολύ χαμηλά. Τα επιδημιολογικά δεδομένα, το άγχος του κόσμου για τον ιό, η οικονομική κατάσταση, ο καιρός, ο διχασμός εμβολιασμένων- ανεμβολίαστων συμβάλουν σ’ αυτήν την πεσμένη κίνηση και βάλλεται η εστίαση σε πολύ μεγάλο βαθμό. Τουρισμός δεν υπάρχει, φέτος η Καβάλα δεν αποτελεί προορισμό για τις εορταστικές μέρες με όλα αυτά που συμβαίνουν με τον κορωνοϊό κι όλα αυτά αποτελούν δυσμενείς παράγοντες. Είμαστε, πάντως, έτοιμοι να υποδεχθούμε τον κόσμο, μακάρι να πάνε όλα καλά».

Προηγούμενο άρθροΜαύρα Χριστούγεννα: Νεκρός 29χρονος σε τροχαίο
Επόμενο άρθροΧριστουγεννιάτικα έθιμα της Ελλάδας από τον Έβρο ως την Κρήτη