Μία ακόμη επιβράβευση για την στρατηγική της Βιώσιμης Ανάπτυξης και τις επιδόσεις της στο Περιβάλλον, την Κοινωνία και την Εταιρική Διακυβέρνηση (Environment, Society, Governance – ESG) έλαβε η Energean, καθώς επιλέχθηκε για δεύτερο συνεχόμενο έτος από το QualityNet Foundation στις πιο Αειφόρες Επιχειρήσεις (Most Sustainable Companies) της χώρας μας.
Η επιλογή γίνεται μέσω αξιολόγησης από την τεχνική επιτροπή του QualityNet Foundation και από τα μέλη μίας Ανώτατης Κριτικής Επιτροπής, με βάση:

  • Την παρακολούθηση της επιχειρηματικής επίδρασης σύμφωνα με τα ESG κριτήρια.
  • Τις πρωτοβουλίες που μια εταιρεία υλοποιεί και την ανάπτυξη των δεσμεύσεών της με τους Κοινωνικούς της Εταίρους (Stakeholders Engagement).
  • Τον τρόπο δημοσιοποίησης και επαλήθευσης των μη χρηματοοικονομικών πληροφοριών που παρέχει η εταιρεία.
    Με αφορμή τη νέα σημαντική αυτή διάκριση, η Δρ. Κατερίνα Σάρδη, Διευθύνουσα Σύμβουλος και Country Manager της Energean στην Ελλάδα, δήλωσε τα εξής:
    «Η επιβράβευση της στρατηγικής μας και της συστηματικής μας προσπάθειας στις εξέδρες παραγωγής του Πρίνου, στο εργοστάσιο επεξεργασίας της Νέας Καρβάλης, στα γραφεία της Αθήνας και της Καβάλας, αλλά και στην καθημερινότητα κάθε τοπικής κοινωνίας στην οποία δραστηριοποιούμαστε, μας γεμίζει για άλλη μια φορά με ικανοποίηση και χαρά! Είναι πολύ σημαντικό για εμάς ότι οι κριτές του QualityNet Foundation αναγνωρίζουν τη σημασία των επιδόσεών μας στον τομέα των ESG, καθώς:
    -Ως όμιλος, μειώνουμε σταθερά (ήδη περίπου κατά 80% % σε σχέση με το 2019) την ενεργειακή ένταση άνθρακα και μεσοπρόθεσμα θα φθάσουμε σε επίπεδα πολύ κάτω από τον διεθνή μέσο όρο της βιομηχανίας έρευνας και εκμετάλλευσης υδρογονανθράκων.
    -Οι ανεξάρτητοι διεθνείς οίκοι, όπως η Morgan Stanley ESG Ratings, το Bloomberg ESG, τo Sustainalytics και το Carbon Disclosure Project μάς αναβαθμίζουν και μας δίνουν κορυφαίες αξιολογήσεις στον κλάδο.
    -Το 2022 ενταχθήκαμε στους δείκτες FTSE4GOOD, ενώ δημοσιεύσαμε την 4η μας Έκθεση Βιωσιμότητας (Sustainability Report) με τίτλο “Ενώνοντας διαφορετικές κουλτούρες για μια Βιώσιμη Ενεργειακή Μετάβαση”. Επιπλέον, παραμένουμε μέλη των πρωτοβουλιών United Nations Global Compact και Terra Carta, ενώ τηρούμε τις οδηγίες του Task Force on Climate Related Financial Disclosures.
    -Επίσης, πέρσι εκτελέσαμε με απόλυτη επιτυχία, χωρίς κανένα περιβαλλοντικό ζήτημα ή θέμα ασφάλειας και χωρίς οποιαδήποτε όχληση στις καθημερινές δραστηριότητες της περιοχής μία τρισδιάστατη σεισμική έρευνα σε έκταση άνω των 2.000 τετρ. χιλιομέτρων στο Βορειοδυτικό Ιόνιο.
    -Έχουμε ήδη πετύχει να μηδενίσουμε τις εκπομπές CO2 στο πλαίσιο του Scope 2 στον Πρίνο.
    -Συνεχίζουμε τις ανοικτές μας δράσεις για το Περιβάλλον στην ευρύτερη περιοχή του Κόλπου της Καβάλας, όπου για μία ακόμη χρονιά απονεμήθηκαν Γαλάζιες Σημαίες σε πάνω από 10 παραλίες, η μία εκ των οποίων στο Δασύλλιο Πρίνου με φόντο τις εξέδρες παραγωγής υδρογονανθράκων.
    -Προωθούμε την υλοποίηση του πρώτου σχεδίου αποθήκευσης CO2 στην Ελλάδα στην περιοχή, μιας επένδυσης της τάξης του 1 δισεκ. ευρώ, η οποία θα έχει πολύ μεγάλα οφέλη για το περιβάλλον και για την ανταγωνιστικότητα της ελληνικής βιομηχανίας.
    -Παράλληλα, συνεχίζουμε να υποστηρίζουμε τους Στόχους για την Βιώσιμη Ανάπτυξη που έχει θεσπίσει ο Οργανισμός Ηνωμένων Εθνών.
    -Και βέβαια, διασφαλίζουμε στην ευρύτερη περιοχή της Μεσογείου προσιτή, αξιόπιστη και βιώσιμη ενέργεια με την έμφαση που δίνουμε στο φυσικό αέριο.
    Η μεγάλη αυτή διάκριση, όμως, αυξάνει και την ευθύνη μας για τη συνέχεια. Ευχαριστούμε τους κριτές του QualityNet Foundation, με τη δέσμευση – διαβεβαίωση ότι θα συνεχίσουμε με ακόμη μεγαλύτερο ζήλο την προσπάθειά μας για ένα βιώσιμο μέλλον του επιχειρείν και της κοινωνίας μας συνολικά».
    Το βραβείο για την ένταξη της εταιρείας σε αυτήν την εκλεκτή ομάδα του εγχώριου επιχειρείν για το 2023, στην οποία συμπεριλήφθηκαν 36 συνολικά εταιρείες που αναδεικνύουν επιχειρηματικά πρότυπα προς μίμηση και μπορούν να λειτουργήσουν ως Πρεσβευτές του νέου μοντέλου ανάπτυξης της χώρας μας στο εξωτερικό, παρέλαβε την Πέμπτη 30 Μαρτίου ο κ. Ευάγγελος Λεώβαρις, στέλεχος του τμήματος Εταιρικής Κοινωνικής Ευθύνης της Energean, στο πλαίσιο ειδικής εκδήλωσης που διοργάνωσε το QualityNet Foundation.
Προηγούμενο άρθροΟ Πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης επισκέπτεται από το πρωί της Παρασκευής την Περιφερειακή Ενότητα Έβρου
Επόμενο άρθροΕθελοντές του παραρτήματος των Γιατρών του Κόσμου Καβάλας επισκέφθηκαν το Κέντρο Δημιουργικής Απασχόλησης Ατόμων με Αναπηρία