Ένα από τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν οι κάτοικοι στην Θάσο είναι το γεγονός ότι δεν εκτελούνται δρομολόγια από τον Πρίνο προς την Καβάλα γεγονός που δημιουργεί πρόβλημα στην μετακίνηση, τόσο σε χρόνο, όσο και σε χρήμα. Πολλές φορές αναγκάζονται να ταξιδέψουν από Κεραμωτή. Στην περίπτωση που δεν έχουν και δικό τους μεταφορικό μέσο, αναγκάζονται να μετακινηθούν με λεωφορείο, άρα επιπλέον ταλαιπωρία. Αίτημα αποτελεί η δρομολόγηση τουλάχιστον ενός πλοίου το οποίο θα εκτελεί ένα δρομολόγιο από τον Πρίνου για όσο διαρκούν τα περιοριστικά μέτρα εξαιτίας της πανδημίας.

Το αρμόδιο υπουργείο χρηματοδοτεί με 15 εκατομμύρια ευρώ τα πλοία προκειμένου να μην σταματήσουν τα δρομολόγια προς τα νησιά. Σύμφωνα με τα όσα μετέφερε ο βουλευτής Καβάλας της ΝΔ Γιάννη Πασχαλίδης, “δόθηκαν 3.000 χιλιάδες ευρώ για τρία δρομολόγια στο Κεραμωτής-Λιμένα, αλλά ένας πλοιοκτήτης αρνήθηκε και συνεχίζει χωρίς την επιδότηση. Πίεσα τον υπουργό να αλλάξει το ποσό για το Λιμένας-Κεραμωτή και δοθούν 1.000 ευρώ στο Καβάλα – Πρίνος. Προσπαθώ με την επιδότηση να γίνει αυτό το δρομολόγιο. Πιστεύω ότι θα τελειώσει και θα έρχεται το φερι-μποτ το πρωί και θα φεύγει το μεσημέρι.”

Επίσης σε τηλεδιάσκεψη του βουλευτή σχετικά με την αναζήτηση ικανοποιητικών λύσεων στο τομέα τουρισμού με επίκεντρο το νησί της Θάσου, ο κ. Πασχαλίδης τόνισε πως: “Είχαμε μία καλή συζήτηση με πολλές ιδέες. Ενημερώνω το υπουργείο. Θα πάμε καλά”, τονίζοντας πως έχει έρθει σε επαφή με ανθρώπους όπου με μία πανεπιστημιακή μέθοδο πανεπιστημιακή μέθοδο που θα εφαρμοστεί “θα είμαστε οι πρωτοπόροι στο νομό που θα είναι σίγουροι οι επισκέπτες ότι δεν θα υπάρχει πρόβλημα”.

Ο Γιάννης Πασχαλίδης θα έχει εκ νέου επαφή με τους επαγγελματίες του τουρισμού στην Θάσο, ενώ θα γίνει ακόμα μία τηλεδιάσκεψη για θέματα αγοράς και τουρισμού αύριο στην Καβάλα.

Το κλίμα στο νησί της Θάσου στο κομμάτι του τουρισμού είναι ανησυχητικό γιατί ακόμα και τώρα αυτοί που ηγούνται του τουρισμού στην Ευρώπη δεν ξέρουν πως κινηθούν. Στόχος είναι η ενίσχυση του οδικού τουρισμού.

Ακούστε τα όσα δήλωσε ο βουλευτής Καβάλας της ΝΔ Γιάννης Πασχαλίδης το πρωί της Τρίτης (5/5) στο Lobby 101.8 από το 1.13.23 έως 1.21.20

Προηγούμενο άρθροΣΥΡΙΖΑ Καβάλας | Εάν ψηφιστεί το νομοσχέδιο θα έχει ανοίξει η κερκόπορτα για την καταστροφή του φυσικού περιβάλλοντος και στην περιοχή μας
Επόμενο άρθρο10 νέα κρούσματα-Κανένας νέος θάνατος από κορονοϊό και πρωτοπόρα τεχνική εμβολιασμού στις ΗΠΑ