Ολοκληρώθηκαν οι θερινές εκπτώσεις και στην Καβάλα. Σύμφωνα με τον Γενικό Γραμματέα του Εμπορικού Συλλόγου κ. Γιάννη Κελγιώργη οι εκπτώσεις δεν κινήθηκαν όπως ανέμεναν.

Αρχικά ανέφερε ότι “Οι εκπτώσεις δεν κινήθηκαν έτσι όπως θα ήθελε η αγορά και αυτό αποτυπώνεται και σε διάφορες έρευνες που κυκλοφορούν πανελλαδικά και σε τοπικό επίπεδο και μιλάμε ιδιαίτερα για την ένδυση και την υπόδηση. Για το λιανικό εμπόριο ο λόγος.

Είναι μια περίοδος τουριστική αλλά οι τουρίστες δεν ήταν όπως τους περιμέναμε και αν και είχε πολύ κόσμο, είχαμε κόσμο επισκέπτη ίσως και περισσότερο αριθμητικά από το 2019, το πορτοφόλι όμως δεν ήταν το ίδιο δυνατό όπως τα προηγούμενα χρόνια, με αποτέλεσμα οι άνθρωποι να κάνουν τις διακοπές τους είτε πιο οικονομικά είτε με λιγότερες μέρες.

Αυτό το αποτύπωμα το είδαμε στα ταμεία των επιχειρήσεων και για αυτό σήμερα που έχουν τελειώσει οι εκπτώσεις μπορούμε να ανακοινώσουμε σε όλους, πάντα σε συνεργασία με άλλους φορείς που έκαναν έρευνες αλλά και εμείς ως Εμπορικός Σύλλογος Καβάλας που το έχουμε μιλήσει με τους συναδέλφους μας ως μια πρώτη αποτίμηση των εκπτώσεων που πέρασαν ότι τα πράγματα δεν ήταν καλά”.

ΗΤΑΝ ΠΟΛΛΟΙ

Ο ίδιος εξήγησε ότι οι τουρίστες ήταν πολλοί. “Απλά ήταν αδύναμοι. Η ενεργειακή κρίση και οι αυξήσεις σε όλη τη διάρκεια του χειμώνα επέδρασαν άσχημα όπως ακριβώς στα ταμεία και στα πορτοφόλια των ελληνικών νοικοκυριών. Το ίδιο πράγμα έγινε! Όταν μια οικογένεια είχε λογαριασμό ρεύματος 300 ευρώ και μετά κλήθηκε να πληρώσει 1000 ευρώ και ας μην ξεχνάμε ότι τώρα επιδοτείται το ρεύμα, υπήρξαν μήνες με την περιβόητη ρήτρα αναπροσαρμογής που οι λογαριασμοί ήταν δυσθεώρητοι!

Ο κόσμος περίμενε την ενίσχυση, πολλοί δεν πήραν πάνω από 35 ευρώ και τελικά το επίδομα που δόθηκε δεν έδωσε καμία λύση. Άρα τα χιλιάρικα έχουν μείνει… Και δεν μιλάω βέβαια για τις επιχειρήσεις που έχουν κόστος με χτύπημα στο σπίτι και ένα ακόμη στο σπίτι…. Όλα αυτά συν τις αυξήσεις στα ράφια με τα τρόφιμα, όλα αυτά έφεραν τεράστιες μειώσεις στα διαθέσιμα εισοδήματα των καταναλωτών.

Οπότε ο κόσμος προτίμησε να κάνει διακοπές αλλά τις έκανε περιορισμένα είτε κόβοντας μέρες είτε κόβοντας έξοδα” τόνισε χαρακτηριστικά.

ΟΙ ΕΦΕΔΡΟΙ

Αναφορικά τέλος με την θέση του ως Πρόεδρος του Συνδέσμου Εφέδρων Αξιωματικών ο ίδιος δήλωσε ότι “Υπήρξε το θερινό συνέδριο του ΝΑΤΟ στην Αθήνα, κάτι που ήταν να γίνει πέρσι αλλά λόγω της πανδημίας δεν έγινε δυνατό οπότε μεταφέρθηκε για το 2022 και εκεί συμμετείχαν χώρες μέλη του ΝΑΤΟ και προσήλθαν όλες σχεδόν με αντιπροσωπείες και μάλιστα ανάλογα με τη δύναμη της χώρας είχαμε και με τα άτομα της εκπροσώπησης.

Το συνέδριο στέφθηκε με απόλυτη επιτυχία και αυτό το λένε όλοι» τόνισε καταληκτικά.

Προηγούμενο άρθροΚαλός ο Αύγουστος για τον κλάδο της εστίασης στην Καβάλα, ωστόσο υπάρχει προβληματισμός για τον επερχόμενο χειμώνα
Επόμενο άρθροΕξεταστική Επιτροπή: Αποχώρησαν ΣΥΡΙΖΑ, ΠΑΣΟΚ και ΜέΡΑ 25—Ένταση για τη λίστα των μαρτύρων