Τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν οι εκπαιδευτικοί της πρωτοβάθμιας εκπαίδευσης της Π.Ε. Καβάλας, τέθηκαν επί τάπητος στο πλαίσιο της ετήσιας γενικής συνέλευσης του τοπικού συλλόγου εκπαιδευτικών που πραγματοποιήθηκε στο κινηματοθέατρο »ΟΣΚΑΡ».

Ήταν μία ευκαιρία για χίλιους και πλέον συναδέλφους, να βρεθούμε και να συζητήσουμε τα προβλήματα που χρονίζουν. Πρέπει να πω ότι ούτε και αυτή η κυβέρνηση έχει τη θέληση να δώσει λύση στα προβλήματα που υπάρχουν και ταλανίζουν εδώ και πολύ καιρό την εκπαίδευση», τόνισε αρχικά σε δηλώσεις που έκανε στα τοπικά μέσα ενημέρωσης, ο απερχόμενος πρόεδρος του Συλλόγου Εκπαιδευτικών Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Περιφερειακής Ενότητας Καβάλας, Απόστολος Μουμτσάκης. 

ΜΟΝΙΜΟΙ ΔΙΟΡΙΣΜΟΙ

»Αν και με το »καλημέρα» έγιναν μαζικές προσλήψεις αναπληρωτών από την νέα κυβέρνηση, εντούτοις από εκεί  και μετά οι προσλήψεις αυτές γίνονται με το σταγονόμετρο! Υπάρχουν ελλείψεις ακόμη και στο νομό μας, όχι όμως τόσες πολλές όσο σε άλλες περιοχές. Το γεγονός ότι έγιναν μαζικές προσλήψεις μας οδηγεί στο συμπέρασμα ότι κάποια στιγμή θα πρέπει να γίνουν και μόνιμοι διορισμοί. Το ζητάει αυτό άλλωστε η Ομοσπονδία μας εδώ και πολλά χρόνια.  Συνάδελφοί μας έχουν βγει στη σύνταξη χωρίς να αντικατασταθούν. Πιστεύω ότι είναι καλύτερη ευκαιρία από αύριο κιόλας να ξεκινήσει η συζήτηση για μόνιμους διορισμούς», υπογράμμισε χαρακτηριστικά ο Απόστολος Μουμτσάκης.

ΣΕ ΕΠΑΦΗ

»Έγινε μία συζήτηση από την προηγούμενη κυβέρνηση για τον διορισμό 3.500 εκπαιδευτικών στην ειδική αγωγή και μπορώ να πω ότι βρισκόμαστε σε καλό δρόμο, αλλά πόσο θα μεγαλώσει αυτός ο δρόμος δεν το ξέρουμε. Κάποια στιγμή θα πρέπει να γίνουν αυτές οι προσλήψεις, όπως επίσης θα γίνουν προσλήψεις και στη γενική αγωγή, όμως όλα αυτά είναι στα λόγια, γιατί στην πράξη δεν βλέπουμε κάτι. Η συμμετοχή στην συνέλευσή μας ήταν πάρα πολύ μεγάλη. Γενικά τα σχολεία στο νομό Καβάλας είναι απομακρυσμένα, οι αποστάσεις είναι μεγάλες, όμως μας δίνεται η δυνατότητα με την άδεια που παίρνουμε από την Διεύθυνσή μας, να συζητήσουμε και για τα γενικά προβλήματα της εκπαίδευσης, αλλά και για τα τοπικά προβλήματα, αυτά που αντιμετωπίζει το κάθε σχολείο και να έρθουμε, το κυριότερο για μένα, σε επαφή για να δούμε πώς θα οργανώσουμε τις δράσεις μας από εδώ και στο εξής», σημείωσε στη συνέχεια ο απερχόμενος πρόεδρος του Συλλόγου Εκπαιδευτικών Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Π.Ε. Καβάλας. 

Η ΑΞΙΟΛΟΓΗΣΗ ΙΣΩΣ ΦΕΡΕΙ ΠΟΛΥΗΜΕΡΕΣ ΚΙΝΗΤΟΠΟΙΗΣΕΙΣ

»Γίνεται αυτή τη στιγμή μία συζήτηση για το εάν θα πρέπει να κλιμακώσουμε τον αγώνα μας ενάντια στην αξιολόγηση και να προχωρήσουμε σε πολυήμερες απεργιακές κινητοποιήσεις. Το θέμα για μένα είναι αν είμαστε έτοιμοι να το κάνουμε αυτό. Θα πρέπει να παρθεί αυτή η απόφαση και να το κάνουμε σαν διοικητικό. Θα μπούμε μπροστάρηδες, υπάρχει όμως διάθεση από τους συναδέλφους για κάτι τέτοιο; Μπορούν να »ματώσουν» οικονομικά; Γιατί αυτό σημαίνει η κινητοποίηση κι αν ναι μαζί να διεκδικήσουν αυτά που τόσα χρόνια χάνουμε;», δήλωσε ακόμη ο κ. Μουμτσάκης.

ΠΡΟΒΛΗΜΑ

Ερωτηθείς για το αν υπάρχουν προβλήματα με τη θέρμανση στα σχολεία της Π.Ε. Καβάλας, αλλά και του Δήμου, απάντησε: »Όσον αφορά το θέμα της θέρμανσης στα σχολεία μας, προς το παρόν, δεν υπάρχει πρόβλημα και αυτό διότι κάποιοι διευθυντές είχαν φροντίσει από το τέλος της προηγούμενης σχολικής χρονιάς να συμπληρώσουν τις δεξαμενές με πετρέλαιο, κάποιοι άλλοι το έκαναν με την έναρξη της σχολικής χρονιάς. Γνωρίζω πολύ καλά τι συμβαίνει στις σχολικές επιτροπές, όπου υπάρχει ένα τεράστιο πρόβλημα με τα οικονομικά και με την έλλειψη πόρων. Πιστεύω ότι σταδιακά θα λύνονται τα προβλήματα και θα κυλήσει ομαλά η χρονιά για εμάς. Για να γίνει όμως αυτό το συζήτησα και με τον δήμαρχο, χρειάζεται και μία γενναία επιχορήγηση από τον Δήμο».

ΑΠΟΧΩΡΕΙ ΑΠΟ ΤΗΝ ΠΡΟΕΔΡΙΑ

Τέλος, ο Απόστολος Μουμτσάκης τόνισε ότι αυτή ήταν η τελευταία γενική συνέλευση για τον ίδιο, καθώς θα παραμείνει στη θέση του προέδρου μέχρι τις 31 Δεκεμβρίου.

»12 χρόνια πιστεύω ότι προσέφερα αρκετά, άλλοι βέβαια θα το κρίνουν αυτό. Εγώ πάντως ζήτησα από τους συναδέλφους, να συνεχίσουμε ενωμένοι έχοντας ένα όραμα, που το έχουμε είναι αλήθεια ως τοπικός σύλλογος, γιατί μόνο ενωμένοι μπορούμε να πετύχουμε αυτά που ζητάμε», ανέφερε καταληκτικά ο κ. Μουμτσάκης.

Προηγούμενο άρθροΕπίδομα παιδιού: Έρχονται αλλαγές, πιο αυστηρά τα κριτήρια!
Επόμενο άρθροΝίκος Πενταζίδης :«Θέλουμε τη στήριξη του κόσμου»