Ικανοποιητική είναι η εμπορική κίνηση στην αγορά της Καβάλας αυτό το διάστημα ενώ οι επαγγελματίες την επόμενη εβδομάδα αναμένεται να έχουν ξεκάθαρη εικόνα συνολικά της εμπορικής κίνησης στην περίοδο των χειμερινών εκπτώσεων. Σύμφωνα με τον πρόεδρο του Εμπορικού Συλλόγου κ. Βασίλη Λεμονίδη σε γενικές γραμμές η εμπορική κίνηση ήταν ικανοποιητική.

Ο κ. Λεμονίδης δήλωσε ότι «προχωράμε προς το τέλος των εκπτώσεων που είναι την άλλη Πέμπτη. Θα έχουμε μία πλήρη εικόνα στο τέλος της άλλης εβδομάδας όσον αφορά το πώς πήγε ο 1,5 μήνας των εκπτώσεων. Ξεκίνησε αρκετά νωθρά, σιγά- σιγά πηγαίνοντας στις αρχές Φεβρουαρίου, πήγε λίγο καλύτερα. Τώρα αυτήν τη στιγμή υπάρχει μια υποτονικότητα. Πάντα, σε οποιονδήποτε μήνα περνάμε τις 10-15 του μηνός, εκεί ξεκινάει μία πτώση διότι, πολύ απλά και λαϊκά, τα λεφτά τελειώνουν. Υπάρχουν μόνο τα είδη πρώτης ανάγκης τα οποία σίγουρα θα τα αγοράσει ο καταναλωτής. Από ‘κει και μετά πάντα προς το τέλος των εκπτώσεων υπάρχει μια σχετικά καλή κίνηση, τελευταίες 2-3 μέρες. Κι αυτό διότι μεγαλώνουν ακόμη περισσότερο τα ποσοστά τα εκπτώσεων, οι τιμές είναι πάρα πολύ χαμηλές και μπορεί να βρει κάποιος μια ευκαιρία που μπορεί να μην τη χρησιμοποιήσει για φέτος αλλά να έχει ένα προϊόν που θα το αγοράσει σε πολύ καλή τιμή και να το έχει για τα επόμενα χρόνια. Αυτή είναι όλη η πραγματικότητα.

Από ‘κει και μετά, νομίζω ότι σιγά- σιγά θα πρέπει να μπαίνουμε και στην ανοιξιάτικη κατάσταση όσον αφορά το Μάρτιο και τον Απρίλιο, για να αρχίσουμε να προετοιμαζόμαστε για περιόδους οι οποίες θα είναι τουλάχιστον με βάση την επισκεψιμότητα και τη δουλειά καλύτερες».

ΚΥΡΙΑΚΕΣ

Γι’ αυτήν την Κυριακή που θα διεξαχθεί η Αλφαβητοπαρέλαση, είπε ότι «η αγορά θα είναι κλειστή. Οι Κυριακές είναι συγκεκριμένες. Ξαναλέω ότι ο νόμος περί Κυριακών είναι πέρα για πέρα λάθος. Διότι είμαστε πολλές πόλεις σε όλη την Ελλάδα που έχουμε τελείως διαφορετικές ανάγκες. Οπότε, εφόσον ο νόμος λέει 7 συγκεκριμένες Κυριακές που είναι για όλη την Ελλάδα ίδιες, νομίζω ότι σε πάρα πολλές πόλεις δημιουργείται ένα κενό ή ένα πρόβλημα που μπορεί να θέλει να εκμεταλλευτεί κάτι και να μην μπορεί ή να πρέπει να ανοίξει και να μην υπάρχει λόγος. Είναι αυτά τα δύο αντικρουόμενα σκηνικά».

Προηγούμενο άρθροΗ διαδικασία κατ’ αρχάς δεν ήταν διαδικασία» δηλώνει ο Αχιλλέας Νικολαϊδης για την κάλυψη της θέσης του Καλλιτεχνικού Διευθυντή στο ΔΗΠΕΘΕ από τον Θοδωρή Γκόνη
Επόμενο άρθρο4ο Εργασιακό Πρωτάθλημα Καλαθοσφαίρισης Δήμου Καβάλας «ΛΕΥΤΕΡΗΣ ΓΕΩΡΓΑΚΟΠΟΥΛΟΣ»