Τους καταστηματάρχες της Καβάλας, που παρουσίασαν τις τέσσερις καλύτερα στολισμένες βιτρίνες στην πόλη, κατά την περίοδο των Χριστουγέννων, βράβευσαν την Τετάρτη 28 Δεκεμβρίου 2022 ο Δήμαρχος Καβάλας, Θόδωρος Μουριάδης, και ο Πρόεδρος της ΔΗΜΩΦΕΛΕΙΑ, Παναγιώτης Αγγελίδης, απονέμοντάς τους ισάριθμα χρηματικά έπαθλα.

Στην εκδήλωση βράβευσης, η οποία πραγματοποιήθηκε στην αίθουσα συνεδριάσεων του Δημοτικού Συμβουλίου Καβάλας, παρέστησαν και τα μέλη της επιτροπής αξιολόγησης, Κορίνα Γανίτου (διευθύντρια Πολιτιστικού-Τουρισμού και Ανάπτυξης της ΔΗΜΩΦΕΛΕΙΑ), Μαρία Καραμπουρνιώτη (εκπρόσωπος του Επιμελητηρίου Καβάλας) και Ευαγγελία Νικολαϊδου (εκπρόσωπος του Εμπορικού Συλλόγου Καβάλας).

Κατά την εκδήλωση, ο κ. Μουριάδης συνεχάρη τους καταστηματάρχες που κέρδισαν στον διαγωνισμό, ευχαρίστησε τα μέλη της Επιτροπής Αξιολόγησης και τόνισε ότι «ο Δήμος Καβάλας έφτιαξε και φέτος ένα χριστουγεννιάτικο πακέτο εκδηλώσεων, γεμάτο μουσικές, παιχνίδια, χρώματα, τραγούδια, με σκοπό να δημιουργηθεί γιορτινή ατμόσφαιρα, ικανή να σκεπάσει τις σκοτούρες της καθημερινότητας. Στην προσπάθειά μας συνέβαλαν και φέτος πολλοί καταστηματάρχες. Ήταν σημαντικός ο αριθμός των συμμετεχόντων στον Διαγωνισμό Βιτρίνας που προκηρύξαμε και αξιέπαινη η προσπάθεια των επιχειρηματιών να βάλουν την προσωπική πινελιά τους στον στολισμό της πόλης. Τους ευχαριστούμε όλους, διότι, με τον τρόπο τους, συμβάλλουν στη δημιουργία εορταστικού κλίματος, δίνουν χρώμα και ζωή στους δρόμους της πόλης και επιδρούν θετικά στην ψυχολογία όλων μας».
Ο Δήμαρχος ευχήθηκε «καλή και ειρηνική χρονιά σε όλους και του χρόνου να είμαστε υγιείς, δυνατοί και να τα ξαναπούμε με καλύτερες και ομορφότερες ιδέες».

Ο κ. Αγγελίδης επισήμανε ότι «οι επαγγελματίες της πόλης έδωσαν το κάτι παραπάνω στον εορταστικό διάκοσμο του κέντρου και τόνωσαν, σε μια δύσκολη περίοδο για όλους, την ψυχολογία μεγάλου αριθμού συμπολιτών μας, καθώς και των επισκεπτών. Όσο η τάση των στολισμένων εορταστικών βιτρινών εξαπλωνόταν για πολλά χρόνια στο εξωτερικό, τόσο στην Ελλάδα αλλά και στην πόλη μας βρίσκονται άνθρωποι που έκαναν τον στολισμό της προθήκης ενός καταστήματος -Τέχνη».

Η κα. Γανίτου υπογράμμισε το μέγεθος της καλής συνεργασίας μεταξύ ΔΗΜΩΦΕΛΕΙΑ, Επιμελητηρίου και Εμπορικού Συλλόγου, αναφέρθηκε στα κριτήρια αξιολόγησης των βιτρινών και γνωστοποίησε ότι οι αποφάσεις για τις καλύτερες προσπάθειες ήταν ομόφωνες!

Η εκπρόσωπος του Επιμελητηρίου, Μαρία Καραμπουρνιώτη, σημείωσε ότι «υπήρξαν πολλές αξιόλογες προσπάθειες, παρά την ενεργειακή κρίση» και επιλέχθηκαν οι βιτρίνες αυτών που είχαν «λίγη παραπάνω διάθεση»

Τέλος, η εκπρόσωπος του Εμπορικού Συλλόγου, Ευαγγελία Νικολαϊδου, παρατήρησε πως κατά τη φετινή γιορταστική περίοδο, «πολλά μαγαζιά είναι στολισμένα υπέροχα».

Οι επιχειρήσεις που βραβεύτηκαν που βραβεύτηκαν είναι οι έξης:

🔹️Βιβλιοχαρτοπωλείο “ΖΑΠΩΝΗΣ – Χαρτί και Μολύβι” (Βενιζέλου 63), ιδιοκτησίας Παναγιώτη Ζαπώνη

  • Χρηματικό έπαθλο 300 ευρώ

🔹️Bakehouse by Chrisanthidis (Αβέρωφ 8, πλατεία Καπνεργάτη), ιδιοκτησίας Βικελίδης-Χρυσανθίδης ΑΒΕΕ

  • Χρηματικό έπαθλο 200 ευρώ

🔹️Delicatessen «Ποικιλίες Ανανιάδης» (Κύπρου και Δαμιανού, πλατεία Καπνεργάτη), ιδιοκτησίας Σοφίας Ανανιάδου – Σπύρου Παππά

  • Χρηματικό έπαθλο 100 ευρώ

🔹️«ΧΕΙΡΟΤΕΧΝΗΜΑΤΑ» (Βενιζέλου 42), ιδιοκτησίας Λένας Περδικούλη

– Χρηματικό έπαθλο 100 ευρώ

Προηγούμενο άρθροΟ πρόεδρος του Επιμελητηρίου Μάρκος Δέμπας θεωρεί καταλύτη των εξελίξεων το Α` τρίμηνο του 2023
Επόμενο άρθροΗ προσφορά του ΚοιΣΠΕ στο Κέντρο Κοινωνικής Πρόνοιας