Ανακοινώθηκαν από την Ελληνική Εταιρία Προστασίας της Φύσης (ΕΕΠΦ), Εθνικό Χειριστή του Διεθνούς Προγράμματος “Γαλάζια Σημαία” στη χώρα μας, οι βραβεύσεις ακτών και μαρινών για το 2022.

Μεταξύ των βραβευμένων ακτών περιλαμβάνονται πέντε (5) ακτές της Θάσου

Θάσος Πόλη/Λιμανάκι
Μακρύαμμος
Πευκάρι 2/Alexandra Beach
Πρίνος Δασύλιο 2/Ilio Mare Beach
Χρυσή Αμμουδιά/Golden Beach Camping
Για την ακτή « Θάσος Πόλη/Λιμανάκι» κατατέθηκε πρόταση υποψηφιότητας από το Δημοτικό Λιμενικό Ταμείο Θάσου, για την ακτή «Χρυσή Αμμουδιά/Golden Beach Camping» από τη Θάσος Δημοτική ΑΕ και για τις υπόλοιπές τρεις (3) από ιδιωτικές επιχειρήσεις.

Η “Γαλάζια Σημαία” αποτελεί το πλέον αναγνωρίσιμο και διαδεδομένο διεθνώς οικολογικό σύμβολο ποιότητας στον κόσμο. Απονέμεται από το 1987, σε ακτές και μαρίνες οι οποίες πληρούν τις αυστηρές προϋποθέσεις βράβευσης.

Ο Δήμαρχος Θάσου κ. Ελευθέριος Κυριακίδης σχετικά δήλωσε:

«Η τελευταία χρόνια που είχε βραβευτεί η ακτή “Χρυσή Αμμουδιά/Golden Beach Camping” με “Γαλάζια Σημαία” ήταν το 2017!

Με στενή συνεργασία και συντονισμένες προσπάθειες προσπαθούμε έγκαιρα και καθ’ όλη την διάρκεια του έτους να εκπληρώνουμε τις αυστηρές προϋποθέσεις για την βράβευση με “Γαλάζια Σημαία” όλο και περισσότερων ακτών της Θάσου.

Πέρυσι καταφέραμε την βράβευση της ακτής “Λιμανάκι Θάσου” για πρώτη φορά από το 2014. Φέτος προσθέσαμε στις βραβευμένες ακτές με “Γαλάζια Σημαία” την ακτή “Χρυσή Αμμουδιά/Golden Beach Camping”, η οποία την τελευταία φορά που είχε βραβευτεί ήταν το 2017 και ο αριθμός των βραβευμένων ακτών (5) είναι ο μεγαλύτερος την τελευταία 5ετία.

Παρά τη δύσκολη συγκυρία και τα προβλήματα, η προσπάθεια συνεχίζεται με μοναδικό στόχο την παροχή των καλύτερων δυνατών και πιστοποιημένων υπηρεσιών στους λουόμενους που χρησιμοποιούν τις ακτές του τόπου μας».

Προηγούμενο άρθροΜεγαλώνει ο στόλος οχημάτων του Κέντρου Κοινωνικής Πρόνοιας
Επόμενο άρθροΚαταδικάστηκαν οι δυο γιατροί για τον θάνατο 24χρονου απο την Κεραμωτή