Στο 90% είναι οι πληρότητες στα ξενοδοχεία της Θάσου. Ο πρόεδρος της Ένωσης Ξενοδόχων κ. Πάρης Παρασχούδης σημείωσε ότι μέχρι σήμερα η κατάσταση είναι όπως την ανέμεναν.

Όπως ανέφερε “Πράγματι είναι πολύ καλά τα πράγματα. Υπάρχουν περίοδοι μέσα στον Ιούλιο και τον Αύγουστο που η κίνηση στην Θάσο θα είναι ακόμη μεγαλύτερη και αυτή του 2019. Τώρα αν θα μπορέσουμε να πετύχουμε το στοίχημα να είμαστε κοντά στο 2019 συνολικά, αυτό είναι λίγο πιο δύσκολο, γιατί για να το πετύχουμε αυτό, θα πρέπει να έχουμε περισσότερους τουρίστες στο σύνολο και μέσα μάλιστα από τον Μάιο και τον Ιούνιο που τα δεδομένα είναι συγκεκριμένα θα πρέπει να αναμένουμε αλλαγές τον Σεπτέμβριο για να τα καταφέρουμε. Άρα εκεί πρέπει να πέσει βάρος. Όσο αφορά τον Μάιο και τον Ιούνιο στην Θάσο έχουμε μια υστέρηση του 10% σε σχέση με το 2019 οπότε θα πρέπει να τρέξουμε περισσότερο για να καλύψουμε αυτή τη διαφορά.

Το να τρέξουμε αφορά τον Σεπτέμβριο και εκεί πρέπει να δοθεί βάρος. Πρέπει μέχρι και 15 Οκτωβρίου να αλλάξουν πολύ τα δεδομένα για να καταφέρουμε να πετύχουμε τον τελικό στόχο”.

Η ΚΙΝΗΣΗ

Στη Θάσο η τουριστική κίνηση είναι πολύ καλή από τα μέσα Ιουνίου και εξής, με τις πληρότητες των ξενοδοχείων σύμφωνα με τον πρόεδρο της Ένωσης Ξενοδόχων του νησιού, Πάρη Παρασχούδη, να αγγίζουν ήδη για τον Ιούλιο το 90% αλλά και μεγάλο αριθμό επισκεπτών μέσω Airbnb και άλλων ηλεκτρονικών πλατφορμών μισθώσεων ακινήτων. Από τους αλλοδαπούς τουρίστες της Θάσου το μερίδιο του λέοντος καταλαμβάνουν οι Ρουμάνοι και έπονται άλλοι Βαλκάνιοι, όπως επίσης και Γερμανοί, Βρετανοί, Πολωνοί, Σκανδιναβοί, Λιθουανοί, Τσέχοι, Σλοβάκοι, ενώ και τον Αύγουστο αναμένονται και Ιταλοί, όπως επίσης και περισσότεροι Έλληνες, που κλασικά κάνουν διακοπές επί το πλείστον τον συγκεκριμένο μήνα.

ΤΟ ΠΡΟΣΩΠΙΚΟ

Αναφορικά με τις ελλείψεις σε προσωπικό στον χώρο του τουρισμού ο ίδιος σημείωσε ότι “Αυτό είναι ένα θέμα που μας αφορά. Έχουμε έλλειψη απλά οι επιχειρήσεις προσπάθησαν να προσαρμοστούν στα νέα δεδομένα και να βγάλουν τη δουλειά με το προσωπικό που έχουν. Αυτό θα φανεί αργότερα όταν θα δεις ότι οι όχι και τόσο καλές υπηρεσίες σε ταλαιπώρησαν. Βλέπουμε ότι είναι ένα διεθνές πρόβλημα. Μέχρι να ξαναβρούμε τους ρυθμούς μας για να ισορροπήσει η αγορά χρειάζεται λίγος χρόνος”.

ΧΩΡΙΣ ΕΛΕΓΧΟ

Αναφορικά με την έλλειψη ελέγχων σε τουριστικά καταλύματα τόνισε. “Γνωρίζουμε πολύ καλά ότι το θέμα του οικονομικού διαμερισμού είναι ένα παγκόσμιο φαινόμενο που έχει απασχολήσει και κοινωνίες σε πολλά μέρη, τουριστικά και όχι μόνο!

Έχει απασχολήσει και την Αθήνα απλά εδώ ως Περιφέρεια δεν το καταλαβαίνουμε πολλές φορές και λέμε ότι εμείς δεν έχουμε τέτοιο θέμα. Από τα στοιχεία της Eurostat όμως αυτό που βλέπουμε είναι ότι υπάρχει αύξηση των καταλυμάτων και μπορούμε να το δικαιολογήσουμε αυτό από την στιγμή που είναι πολλοί στη γειτονιά του καθενός που φτιάχνουν σπίτια και τα νοικιάζουν στους ξένους, χωρίς να υπάρχει κάποια καταγραφή, ή κάποια άλλη αναφορά. Αυτοί δεν φαίνονται πουθενά και το πώς προκύπτουν τα στοιχεία, αυτό είναι κάτι που δεν το γνωρίζουμε. Απλά εμείς έχουμε ανησυχίες. Σαφώς και μας επηρεάζουν και τα υγειονομικά δεδομένα αλλά αυτό που κύρια μας απασχολεί είναι ότι δεν υπάρχει ένας ανταγωνιστής που δουλεύει επί ίσοις όροις. Υπάρχει μια αδικία…εμείς οι επαγγελματίες του τουρισμού για να δουλέψουμε πρέπει να πληρούμε τις μύριες όσες αδειοδοτήσεις, ενώ κάποια επιχείρηση σκιώδης δεν χρειάζεται να τηρεί υποχρεώσεις. Ένα άνισο και μη δίκαιο παιχνίδι παίζεται και όταν κάτι δεν πάει καλά, όλοι χαρακτηριζόμαστε ως ξενοδόχοι, είτε είμαστε είτε όχι Αυτό πρέπει να πάψει μια και δεν είναι δίκαιο ούτε για τον κλάδο μας ούτε και για τους επαγγελματίες” τόνισε χαρακτηριστικά.

ΤΟ ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝ

Αναφορικά με τυχόν ενδιαφέρον κατασκευής νέων ξενοδοχειακών μονάδων στο νησί της Θάσου ο ίδιος σχολιάζει ότι “Όσο υπάρχει θέμα οικονομικού διαμερισμού που συνθλίβει το προϊόν δεν είναι διατεθειμένοι να επενδύσουν οι ενδιαφερόμενοι. Το κόστος της αύξησης του κόστους λειτουργίας έχει ανέβει, οι τιμές των οργανωμένων μονάδων μια και τα συμβόλαια είναι περσινά, είναι συγκεκριμένες και χαμηλές οι τιμές άρα δεν μπορούν να αλλάξουν. Αυτό σημαίνει ότι μικρά καταλύματα προσαρμόζουν τις τιμές τους σε σχέση με την προσφορά και την ζήτηση και έτσι πορεύονται χωρίς σκέψεις για νεώτερα και νέες επενδύσεις”.

Προηγούμενο άρθροΜήνυμα ευθύνης εντός κι εκτός ΝΔ – Γιατί ο Κυριάκος Μητσοτάκης απέρριψε τις πρόωρες εκλογές
Επόμενο άρθροΑπόστολος Χρόνης: Στην τελική ευθεία το έργο υδροδότησης της ΔΕ Φιλίππων από τις πηγές Βοϊράνης