Στη Βουλή θα δοθεί σήμερα η μάχη των πολιτικών αρχηγών για την Ελληνοαμερικανική Συμφωνία. Το μεσημέρι θα πραγματοποιηθεί η ομιλία του Πρωθυπουργού, Κυριάκου Μητσοτάκη στο πλαίσιο της συζήτησης για την κύρωση του Δεύτερου Πρωτοκόλλου Τροποποίησης της Συμφωνίας Αμοιβαίας Αμυντικής Συνεργασίας μεταξύ Ελλάδας και ΗΠΑ.

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης αναμένεται να διασταυρώσει τα ξίφη του με τον Αλέξη Τσίπρα σε μια κομβική γεωπολιτικά συγκυρία με τον πόλεμο στην Ουκρανία να μαίνεται και την ανησυχία για την ενεργειακή κρίση να αυξάνεται.

Η συμφωνία θα ψηφιστεί σύμφωνα με όλες τις ενδείξεις και από το ΠΑΣΟΚ- ΚΙΝΑΛ, καθώς αν και εκφράζει επιφυλάξεις, έχει ξεκαθαρίσει ότι για λόγους εθνικού συμφέροντος θα την υπερψηφίσει.

Κατά της Συμφωνίας τάσσονται τα υπόλοιπα κόμματα της αντιπολίτευσης. Σύμφωνα με τον ΣΥΡΙΖΑ η Συμφωνία ανατρέπει πάγιες σταθερές της εξωτερικής πολιτικής και δεν έχει κανένα κέρδος για τη χώρα, ενώ δεσμεύεται ότι όταν αναλάβει την εξουσία θα την επαναφέρει αλλά με τους όρους αμοιβαιότητας.

Στη συζήτηση στην Ολομέλεια της Βουλής θα λάβουν τον λόγο οι πολιτικοί αρχηγοί και θα ολοκληρωθεί αργά το απόγευμα με ονομαστική ψηφοφορία που προβλέπει το Σύνταγμα, εφόσον πρόκειται για Διέλευση και διαμονή ξένων στρατευμάτων στην ελληνική επικράτεια. Για την έγκριση της Συμφωνίας απαιτούνται 151 θετικές ψήφοι.

Σημειώνεται ότι ο Πρωθυπουργός, Κυριάκος Μητσοτάκης θα συναντηθεί σήμερα Πέμπτη (12 Μαΐου) στις 10:00, στο Μέγαρο Μαξίμου, με τον νέο πρέσβη των Ηνωμένων Πολιτειών της Αμερικής στην Ελλάδα, Τζορτζ Τσούνης.

Προηγούμενο άρθροΑκόμη ένα τροχαίο υλικών ζημιών στο Παληό-video
Επόμενο άρθροΚορονοϊός: Καμπανάκι για νέο κύμα μετάλλαξης Δέλτα μέσα στο καλοκαίρι – Κυκλοφορεί χωρίς να πιάνεται στα τεστ