Υπογράφηκε στις 7-2-2023 από τον Αντιπεριφερειάρχη Καβάλας κο Αλέξη Πολίτη, η σύμβαση υλοποίησης του έργου με τίτλο ΄΄Βελτίωση παράπλευρης οδού στο τμήμα Κοκκινόχωμα – Αμισιανά προυπολογισμού 235.000,00 ευρώ συμπεριλαμβανομένου ΦΠΑ΄΄.
Το έργο αφορά την βελτίωση των γεωμετρικών χαρακτηριστικών στοιχείων τμήματος υφιστάμενης παράπλευρης οδού (service road) του τριτεύοντος εθνικού οδικού δικτύου Καβάλας – Αμφίπολης στο τμήμα Κοκκινόχωμα – Αμισιανά για την ασφαλέστερη εξυπηρέτηση παρόδιων ιδιοκτησιών, με εργασίες ασφαλτόστρωσης, τοποθέτησης σήμανσης και στηθαίων ασφαλείας στην Εθνική Οδό και στην παράπλευρη οδό.

Επιπλέον, με στόχο την ομαλή λειτουργία της αντιπλημμυρικής τάφρου και την αποφυγή μελλοντικών πλημμυρικών φαινομένων, προβλέπεται η καθαίρεση τριών υφιστάμενων τεχνικών εντός της τάφρου που κατασκευάστηκαν χωρίς έγκριση, η κατασκευή νέου κιβωτοειδούς οχετού στο σημείο σύνδεσης υφιστάμενου ρέματος με την αντιπλημμυρική τάφρο, η κατασκευή σωληνωτού οχετού για την αποστράγγιση χαμηλών υψομετρικών σημείων στην ανάντι περιοχή καθώς και η τοποθέτηση συρματοκιβωτίων σε τμήμα περίπου 100 μ. της αντιπλημμυρικής τάφρου για την προστασία των πρανών διάβρωσης.

Τέλος, μετά την εκτέλεση των ασφαλτικών εργασιών θα πραγματοποιηθούν διαγραμμίσεις του άξονα και των οριογραμμών του οδοστρώματος.

Η Περιφερειακή Ενότητα Καβάλας και ο Αντιπεριφερειάρχης Αλέξης Πολίτης, συνεχίζουν τις προσπάθειες για στοχευμένες και αποτελεσματικές παρεμβάσεις σε όλο το εύρος των περιοχών αρμοδιότητάς μας με στόχο την ασφάλεια των κατοίκων και των επισκεπτών μας.

Ο Αντιπεριφερειάρχης ΑΛΕΞΗΣ ΠΟΛΙΤΗΣ

Προηγούμενο άρθροΜάκης Παπαδόπουλος: Υπάρχει μια μεγάλη ευκαιρία για την αντικατάσταση του φωτισμού στον Δήμο Καβάλας. Θα την αφήσουμε να χαθεί;
Επόμενο άρθροΣυνάντηση του Δημάρχου Θάσου με τον Πρόεδρο της Ένωσης Π.Λ.Σ ΑΜΘ