Η βασίλισσα Ελισάβετ όπως και η βασιλική οικογένεια στηρίζουν το κίνημα “Black Lives Matter“, δήλωσε ένας από τους ανώτερους εκπροσώπους των Ανακτόρων σε τηλεοπτική συνέντευξη.

Ο φιλάνθρωπος Kenneth Olisa, ο πρώτος μαύρος Λόρδος Υπολοχαγός για το Λονδίνο, μιλώντας στο Channel 4 News ότι είχε συζητήσει το θέμα με μέλη της βασιλικής οικογένειας μετά τη δολοφονία του Τζορτζ Φλόιντ από τον πρώην αστυνομικό Ντέρεκ Σόβιν, που προκάλεσε παγκόσμιες αντιδράσεις σχετικά με τις φυλετικές διακρίσεις.

Όταν ρωτήθηκε αν στηρίζουν το κίνημα, ο Βρετανός φιλάνθρωπος και επιχειρηματίας, που είναι ο προσωπικός εκπρόσωπος της βασίλισσας στο Λονδίνο, απάντησε: “η απάντηση είναι εύκολη, ναι! Το έχω συζητήσει διεξοδικά το φυλετικό θέμα με τη βασιλική οικογένεια, ιδιαίτερα τους τελευταίους 12 μήνες μετά το συμβάν με τον Τζορτζ Φλόιντ” τόνισε, σύμφωνα με αποσπάσματα της συνέντευξης που δόθηκαν στη δημοσιότητα πριν από την επίσημη προβολή της.

Όπως πρόσθεσε “είναι ένα καυτό θέμα. Η ερώτηση είναι τι περισσότερο μπορούμε να κάνουμε ώστε να δεσμεύσουμε την κοινωνία μας να άρει αυτά τα εμπόδια. Η βασιλική οικογένεια επιθυμεί διακαώς αυτό το έθνος να ενωθεί υπό τις ίδιες αξίες”.

Τα Ανάκτορα του Μπάκιγχαμ προσπαθούν να διαχειριστούν την πολεμική που δέχονται, μετά την εκρηκτική συνέντευξη του πρίγκιπα Χάρι και της Μέγκαν Μαρκλ στην Όπρα Γουίνφρεϊ, όπου άφησαν υπανιγμούς για ρατσιστική συμπεριφορά μέσα στη βασιλική οικογένεια.

Μάλιστα, η Δούκισσα του Σάσεξ υποστήριξε ότι μέλος της βασιλικής οικογένειας σχολίασε το χρώμα της επιδερμίδας του γιου της Άρτσι, πριν γεννήσει τον γιο της. Το ζευγάρι, επίσης, υποστήριξε ότι η Μέγκαν ήταν θύμα κακομεταχείρισης όταν εργαζόταν ως μέλος της βασιλικής οικογένειας.

Χάρι – Μέγκαν

Ο πρίγκιπας Ουίλιαμ, μετά εκείνες τις δηλώσεις του αδελφού του, έσπευσε να υπερασπιστεί την οικογένειά του απαντώντας εμφατικά σε σχετική ερώτηση.

“Δεν είμαστε οικογένεια ρατσιστών” τόνισε ο Ουίλιαμ απαντώντας σε ερωτήσεις των δημοσιογράφων κατά τη διάρκεια της επίσκεψης μαζί με την Κέιτ Μίντλετον σε ένα σχολείο στο ανατολικό Λονδίνο.

Επίσης, πρόσθεσε ότι δεν είχε μιλήσει ακόμα με τον αδελφό του, “αλλά σκοπεύω να το κάνω”.

Μετά τη συνέντευξη εκείνη, η βασίλισσα αναγκάστηκε να εκδώσει ανακοίνωση στην οποία σχολίασε πως αν και κάποιες αναμνήσεις διαφέρουν, “ολόκληρη η οικογένεια είναι λυπημένη” για τις δυσκολίες που βίωσε το ζευγάρι αυτά τα χρόνια”.

H βασίλισσα, αναφερόμενη στο σχόλιο σχετικά με το χρώμα του μωρού του Δούκα και της Δούκισσας του Σάσεξ, είχε πει ότι είναι πολύ ανησυχητικό και το θέμα θα το χειριστεί ιδιαιτέρως η οικογένεια.

Παράλληλα, είχε προσθέσει ότι το ζευγάρι και ο γιος τους “θα είναι πάντα αγαπητά μέλη της οικογένειας”.

“Όλη η οικογένεια λυπήθηκε ακούγοντας σε πλήρη έκταση τις όσες προκλήσεις βίωσαν τα τελευταία χρόνια ο Χάρι και η Μέγκαν. Τα ζητήματα που ήγειραν, ιδίως αυτό του ρατσισμού, είναι ανησυχητικά.

Ενώ κάποιες αναμνήσεις μπορεί να διαφέρουν, θα ληφθούν πολύ σοβαρά και θα τα αντιμετωπίσει η οικογένεια ιδιωτικά. Ο Χάρι, η Μέγκαν και ο Άρτσι θα είναι για πάντα πολύ αγαπητά μέλη της οικογένειας” αναφερότανστη δήλωση της βασίλισσας.

Μπάκιγχαμ – ανακοίνωση

Υπενθυμίζεται πως ο Χάρι και η Μέγκαν παραιτήθηκαν οριστικά από τα πριγκιπικά τους καθήκοντα νωρίτερα μέσα στον χρόνο και πλέον ζουν στην Καλιφόρνια, ενώ έχουν γίνει γονείς της Λίλιμπετ. Πηγές αναφέρουν ότι ο Δούκας και η Δούκισσα του Σάσεξ επιθυμούν να γεφυρώσουν το χάσμα με τη βασίλισσα και να πραγματοποιήσουν τη βάπτιση της μικρούλας στο Κάστρο του Ουίνδσορ.

Προηγούμενο άρθροΠοια αγαπημένη τραγουδίστρια επιστρέφει στην Ελλάδα για το Dancing with the Stars
Επόμενο άρθροΔιαμαρτυρία των σωματείων της Αλεξανδρούπολης στη ΔΕΗ ενάντια στις αυξήσεις