Σύμφωνα με τον προγραμματισμό της κυβέρνησης στις 11 Μαΐου αναμένεται να ανοίξουν οι επιχειρήσεις λιανικού εμπορίου (οι λοιπές κατηγορίες όσων δεν άνοιξαν στις 4 Μαΐου).

“Είμαστε σε μία καλή στιγμή, αυτή που περιμέναμε να βάλουμε το κλειδί στα καταστήματά μας και να δουλέψουμε. Στους δύο μήνες ακολουθήσαμε πιστά τις οδηγίες, το ίδιο οφείλουμε να κάνουμε και τώρα”, δήλωσε ο πρόεδρος του εμπορικού συλλόγου Καβάλας, Βασίλης Λεμονίδης, στο ραδιόφωνο του Lobby 101.8 το πρωί της Πέμπτης (7/5).

Το διάστημα που τα καταστήματα παρέμειναν κλειστά, κατατέθηκαν προτάσεις από τον εμπορικό σύλλογο, ενώ οι τηλεδιασκέψεις με φορείς για τα προβλήματα του κλάδου ήταν σχεδόν καθημερνές. “Τώρα οφείλει η κυβέρνηση να μπει πολύ δυνατά και με πρωτόγνωρα μέτρα. Ένα δίχτυ προστασίας για τις επιχειρήσεις, και εισροής χρημάτων. Σίγουρα θα πρέπει να δοθούν χρήματα στις επιχειρήσεις για μπορούν να ανταπεξέλθουν στην δύσκολη περίοδο που θα διανύσουμε”.

Όλοι οι φορείς της αγοράς, αλλά και η αυτοδιοίκηση βοήθησε ώστε να κατασκευαστεί η διαδικτυακή αφίσα που προσκαλεί τους καταναλωτές να στηρίξουν την τοπική αγορά, ενώ θα ακολουθήσουν και άλλες δράσεις. Παράλληλα σε διάφορα σημεία της πόλης τοποθετήθηκαν κατασκευές που περνάει του μήνυμα τους Καβαλιώτες να στηρίξουν τα εδώ καταστήματα. “Στο μέτρο του δυνατού πηγαίνουμε καλά. Είμαστε εδώ, αντέξαμε και αντέχουμε αλλά χρειαζόμαστε τη βοήθεια του κράτους. Όλοι οι έμποροι και οι επιχειρηματίες τα προηγούμενα χρόνια περάσαμε δύσκολες καταστάσεις, μνημόνια, capital controls και αντέξαμε”, επισημαίνει ο κ. Λεμονίδης.

Πλέον περνάμε σε μία περίοδο που θα ήταν τουριστική. Ακούστηκαν κάποιες απόψεις. Ο τουρισμός θα έχει μεγάλο πρόβλημα. Δεν είχαμε δει ξανά lockdown και ύφεση σε παγκόσμιο επίπεδο. “Τρομάζω όχι μόνο στην ιδέα κλεισίματος των καταστημάτων αλλά και της ανεργίας γενικότερα. Υπάρχουν αλυσιδωτές αντιδράσεις και προβλήματα αλλά πρέπει να είμαστε ενωμένοι. Να λειτουργούμε σαν μια γροθιά για να μπορούμε να αντιμετωπίσουμε τις δύσκολες καταστάσεις που έρχονται”.

Ακούστε αναλυτικά όσα δήλωσε ο πρόεδρος του εμπορικού συλλόγου Καβάλας, Βασίλης Λεμονίδης στο Lobby 101.8 από το 20.33 έως 27.10

 

 

 

 

 

 

Προηγούμενο άρθροΜάσκες και γάντια από τη Διασωστική Ομάδα Καβάλας σε πυροσβεστική και αστυνομία
Επόμενο άρθροΤο Cosmopolis επιστρέφει, αλλά με προϋποθέσεις