Από τη Δευτέρα καταργήθηκαν οι μάσκες στα εμπορικά καταστήματα και της Καβάλας απελευθερώνοντας το καταναλωτικό κοινό. Ο πρόεδρος του Εμπορικού Συλλόγου κ. Βασίλης Λεμονίδης σημείωσε πως προσδοκούν σε καλύτερη εμπορική κίνηση τους επόμενους 3 καλοκαιρινούς μήνες σε συνδυασμό με τον τουρισμό κρουαζιέρας.

Συγκεκριμένα δήλωσε ότι «ήταν το τελευταίο από τα μέτρα προστασίας που είχαν μείνει και τώρα η άρση υποχρεωτικής χρήσης μάσκας στα καταστήματα και την αγορά μας κάνει να έρθουμε πιο κοντά στην κανονικότητα. Νομίζω ότι είναι μια θετική εξέλιξη. Έχουμε τους 3 μήνες του καλοκαιριού μπροστά μας για να μπορέσουμε να κερδίσουμε όσο το δυνατόν περισσότερο, αφού θα ακολουθήσει ένας δύσκολος χειμώνας σε ό,τι αφορά το οικονομικό κομμάτι. Εμείς που ζούμε σε έναν τουριστικό προορισμό θα πρέπει να είμαστε έτοιμοι για να κερδίσουμε αυτήν την προστιθέμενη αξία».

ΤΑ ΟΦΕΛΗ ΤΗΣ ΚΡΟΥΑΖΙΕΡΑΣ

Για τον τουρισμό κρουαζιέρας είπε ότι «θα πρέπει να αισθανόμαστε υπερήφανοι στην Καβάλα με τα 35-36 κρουαζιερόπλοια που θα έρθουν φέτος το καλοκαίρι. Δίνει μια προστιθέμενη αξία στην πόλη και την αγορά μας σε σχέση με άλλες περιοχές και πόλεις. Πραγματικά μας ζηλεύουν με αυτό που συμβαίνει στην Καβάλα και είναι αποτέλεσμα συντονισμένων προσπαθειών αρκετών φορέων, σαν το Επιμελητήριο, τον Οργανισμό Λιμένα, τη Δημωφέλεια, το Δήμο Καβάλας, την Αντιπεριφέρεια. Εδώ και χρόνια κάνουν συντονισμένες προσπάθειες, αφού αποτελεί δουλειά ετών το σημερινό αποτέλεσμα. Το σίγουρο είναι ότι αυτοί οι άνθρωποι γυρνάνε αρκετούς προορισμούς στη διάρκεια της κρουαζιέρας. Σίγουρα δεν είναι Κωνσταντινούπολη η Καβάλα για να ξοδεύεται μεγάλος αριθμός χρημάτων αλλά δεν παύει ο κόσμος να βγαίνει στην αγορά. Είναι κόσμος με οικονομική επιφάνεια. Η κρουαζιέρα είναι ένα πακέτο από το οποίο κερδίζουμε ένα κομμάτι που δεν θα το κάναμε αν δεν υπήρχε. Αυτό πρέπει να μας κάνει χαρούμενος. Ο συνδυασμός κρουαζιέρας και οδικού τουρισμού, με την πληρότητα στα Ξενοδοχεία να υπάρχει ήδη στην πόλη μας, είναι ένα στοίχημα που πρέπει να κερδίσουμε τους επόμενους 3 μήνες για να έχουμε έναν καλύτερο χειμώνα».

Προηγούμενο άρθροΣυνεχίζουν να έρχονται κρουαζιερόπλοια στο λιμάνι της Καβάλας
Επόμενο άρθροΤο Αστικό ΚΤΕΛ Καβάλας θα προτείνει στο Δήμο Καβάλας την επιδότηση του εισιτηρίου του