Ανοιχτή θα είναι τελικά η αγορά της Καβάλας την ερχόμενη Κυριακή. Σύμφωνα με τον πρόεδρο του Εμπορικού Συλλόγου κ. Βασίλη Λεμονίδη την Τρίτη το βράδυ με τροπολογία στην Βουλή ανατράπηκε το όλο σκηνικό.

Συγκεκριμένα είπε ότι «πριν δύο εβδομάδες το αρμόδιο υπουργείο Ανάπτυξης καταθέτει ακύρωση του Νομοσχεδίου και καταργούνται οι ενδιάμεσες εκπτώσεις, μαζί και το άνοιγμα των καταστημάτων την πρώτη Κυριακή του Νοεμβρίου. Χειροκροτήσαμε διότι ήταν κάτι που το διεκδικήσαμε εδώ και πάρα πολλά χρόνια και έγινε αυτό που θέλαμε. Το βράδυ της Τρίτης, σε ένα νομοσχέδιο που είναι κατατεθειμένο από άλλο υπουργείο, το Πολιτικής Κρίσης και Προστασίας που δεν έχει καμία σχέση με το Ανάπτυξης που υπόκειται ο εμπορικός κόσμος, μπαίνει μια τροπολογία που λέει για το νόμιμο της λειτουργίας των καταστημάτων την Κυριακή 6 Νοεμβρίου. Χωρίς ενδιάμεσες εκπτώσεις και χωρίς να υπάρχει λόγος αφού ο εμπορικός κόσμος ήθελε κλειστά καταστήματα της Κυριακής. Ήρθε η τροπολογία και ανέτρεψε τα δεδομένα.

Ποια είναι η σκοπιμότητα της τροπολογίας, τι έχουν στο μυαλό τους, από ποιους παρακινήθηκαν και τι ακριβώς έχει συμβεί, τα ξέρουν μόνο οι ίδιοι. Χωρίς καμία διαβούλευση με τους αρμόδιους εταίρους που έβγαλαν ανακοινώσεις για να κατακεραυνώσουν την συγκεκριμένη απόφαση, προχώρησαν σε μία τροπολογία που φέρνει απέναντι σύσσωμο τον εμπορικό κόσμο. Εμείς θα γυρίσουμε την πλάτη σ’ αυτό που κάνουν τη συγκεκριμένη Κυριακή. Εκείνη τη μέρα δεν θα είναι ανοιχτό ούτε το 5% των καταστημάτων ανοιχτό, σε κάθε πόλη. Είναι όλοι εξοργισμένοι όχι μόνο για την απόφαση αλλά και για τον τρόπο που το έκαναν. Από τη μια μας λένε να μειώσουμε τα ωράρια και να βρούμε εμείς τους τρόπους εξοικονόμησης ενέργειας κι από την άλλη θεσπίζουν μια Κυριακή που δεν έχει κανένα νόημα, χωρίς ενδιάμεσες εκπτώσεις».

Η ΥΠΟΜΟΝΗ ΤΕΛΕΙΩΣΕ

Κατέληξε λέγοντας ότι «ας καταλάβουν οι υπεύθυνοι ότι το μόνο πράγμα που λείπει αυτήν τη στιγμή είναι το χρήμα από τους καταναλωτές και ένα πλαίσιο αγοράς από τους καταστηματάρχες, δηλαδή από το αρμόδιο υπουργείο, το οποίο να έχει ομαλή λειτουργία της αγοράς. Εμείς ξέρουμε πολύ καλύτερα πώς λειτουργεί η αγορά κι όχι αυτοί που μένουν σε διάφορες κοσμικές περιοχές και κοινωνίες της Αθήνας. Που δεν έχουν ιδέα τι μπορεί να συμβαίνει στην πραγματική οικονομία και αγορά. Ας διαβουλευτούν μαζί μας, για να τους πούμε ακριβώς τι πρέπει να κάνουν για να λειτουργεί ομαλά η αγορά η οποία εδώ και 10 χρόνια δεν μπορεί να το κάνει. Μνημόνια, capital controls, πανδημία, ενεργειακό, φτάνει πια. Βάλαμε πλάτη ως εμπορικός κόσμος σε οτιδήποτε για το καλό της κοινωνίας, αλλά κάποια στιγμή η υπομονή τελειώνει και τη θέση της παίρνει ο θυμός».

Προηγούμενο άρθροΟ Γιάννης Μανιάτης στην Καβάλα για το Ενεργειακό ζήτημα
Επόμενο άρθροΚακοκαιρία «EVA»: Νέα έκτακτο δελτίο επικίνδυνων φαινομένων – Οι 12 περιοχές που θα «χτυπήσει» σήμερα