Ικανοποιητική ήταν η εμπορική κίνηση στην αγορά της Καβάλας το εορταστικό τριήμερο. Ο πρόεδρος του Εμπορικού Συλλόγου κ. Βασίλης Λεμονίδης σχολίασε ότι ευελπιστούν τον Ιούλιο και τον Αύγουστο να έχουν μία ικανοποιητική εμπορική κίνηση.

Συγκεκριμένα δήλωσε ότι «αυτό το τριήμερο ήταν ίσως οι πρώτες μέρες που είδαμε κάποιους βαλκάνιους τουρίστες στην περιοχή και την πόλη μας. Ήταν κυρίως από τη Ρουμανία και τη Βουλγαρία. Αυτό θέλουμε να έχει μεγαλύτερη ένταση στη συνέχεια ώστε τον Ιούλιο και τον Αύγουστο να πάρουμε μία προστιθέμενη αξία από το τουριστικό προϊόν.

Δεν έχει εξομαλυνθεί ακόμη η κατάσταση και είναι λογικό γιατί δεν έχει επέλθει γενικά η κανονικότητα. Μπορεί να έχουμε διάφορες κινήσεις προς τη θετική πλευρά αλλά δεν είναι αυτή η κανονικότητα που θα μπορούσαμε να έχουμε το μέγιστο όφελος όσον αφορά την κίνηση στην αγορά και τη ρευστοποίηση των εμπορευμάτων μας. Ευελπιστούμε ότι τον Ιούλιο και τον Αύγουστο θα έχουμε αυξανόμενη κίνηση από την εσωτερική και την τουριστική αγορά, για να κλείσουμε το καλοκαίρι έστω με λίγο χαμόγελο. Είναι το μεγάλο στοίχημα για φέτος. Το φετινό καλοκαίρι δεν έχει καμία σχέση με το περσινό, είναι μια περίεργη κατάσταση διότι δεν δουλεύει κανονικά το σύστημα σε ό,τι έχει να κάνει με την είσοδο των τουριστών. Αυτό επηρεάζει τον οδικό τουρισμό στον οποίο κυρίως στηριζόμαστε. Ενώ πέρυσι είχαμε τα προβλήματα που ήταν πρωτόγνωρα, φέτος θα έπρεπε να είμαστε πιο έτοιμοι. Θα έπρεπε οι υθίνοντες να έχουν κάνει ήδη τις απαραίτητες κινήσεις προς όφελος του τουριστικού ρεύματος».

ΚΕΡΔΟΣ

Πρόσθεσε ότι «η αγορά της Καβάλας πάντα κέρδιζε με την αύξηση του τουρισμού. Υπάρχουν τουρίστες που βγαίνουν στην αγορά καθώς ξέρουν ότι η αγορά της Καβάλας έχει δυναμική, ποιότητα και καλές τιμές. Αυτή η κίνηση, τουλάχιστον πριν έρθει η πανδημία, συνεχώς αυξανόταν. Ήταν μία σημαντική προστιθέμενη αξία. Αυτό πέρυσι και φέτος το καλοκαίρι μέχρι τώρα τουλάχιστον, δεν έχει συμβεί. Και είναι λυπηρό διότι είναι οι μήνες που μαζεύαμε χρήματα, ρευστοποιούσαμε το εμπόρευμα, πληρώναμε τις υποχρεώσεις μας και μπορούσαμε να δούμε με αισιοδοξία την υπόλοιπη σεζόν. Το 2020 ήταν μια χρονιά γεμάτη πρωτόγνωρα πράγματα, αλλά φέτος που θα μπορούσαμε να λύσουμε κάποιους γρίφους και με απλές κινήσεις να δημιουργήσουν οι υθίνοντες τις κατάλληλες συνθήκες, κάποια πράγματα δεν έγιναν όπως έπρεπε. Γι’ αυτό και φτάσαμε στα τέλη Ιουνίου και ακόμη συζητάμε για συνθήκες και πράγματα που έπρεπε να γίνουν».

Προηγούμενο άρθροΙκανοποιητική η επιβατική κίνηση του εορταστικού τριημέρου στο Υπεραστικό ΚΤΕΛ Καβάλας
Επόμενο άρθροΧωρίς μάσκα από σήμερα σε εξωτερικούς χώρους – Πότε αίρεται ο περιορισμός της νυχτερινής κυκλοφορίας