Ιδιαίτερα μειωμένη ήταν η εμπορική κίνηση στην αγορά της Καβάλας την Μεγάλη Εβδομάδα. Ο πρόεδρος του Εμπορικού Συλλόγου κ. Βασίλης Λεμονίδης έκανε λόγω για οικονομικό Βατερλό.

Όπως τόνισε αρχικά “Μιλάμε για ένα οικονομικό βατερλό της Μ. Εβδομάδας σε ό,τι έχει να κάνει βέβαια με το εμπόριο λιανικής αλλά και στα υπόλοιπα καταστήματα. Και γιατί; Μα εδώ και μήνες ο κόσμος όσο περνάει ο καιρός έχει μικρότερη αγοραστική δύναμη και τα χρήματα τα οποία έχει στην τσέπη του για να καταναλώσει σε προϊόντα ένδυσης και υπόδησης αλλά και στο τρόφιμο – άρα έχουμε φτάσει στον πάτο του βαρελιού – είναι λιγοστά!

Έχει την θέληση να βγει ο κόσμος στην αγορά, του αρέσουν τα προϊόντα στις βιτρίνες, θέλει ο πολίτης να αγοράσει κάτι που έχει να κάνει με το τρόφιμο αλλά δεν περισσεύει τίποτε! Και πώς να έχει κάτι όταν οι υποχρεώσεις και οι λογαριασμοί που έχουν έρθει είναι τόσο μεγάλοι και τα νούμερα είναι τόσα μεγάλα και δεν μένει τίποτε στην άκρη. Αυτό φάνηκε ξεκάθαρα”.

ΔΕΝ ΒΟΗΘΗΣΑΝ….

Ο ίδιος μάλιστα σημείωσε ότι Μ. Δευτέρα, Μ. Τρίτη και Μ. Τετάρτη ούτε οι καιρικές συνθήκες βοήθησαν μια και το κρύο και οι βροχές δεν βοήθησαν. “Την Μ. Πέμπτη που ο καιρός ας πούμε ότι βελτιώθηκε όντως υπήρξε κόσμος στην αγορά αλλά και αυτός κινήθηκε κυρίως στις λαμπάδες και σε κάποια αγαθά για το νονό και τη νονά!!!

Κυρίως παιδικά ρούχα και παιχνίδια δούλεψαν και έγινε η κατανάλωση με απόλυτη φειδώ όμως.

Ένα πασχαλινό δώρο και παραδοσιακά έδιδε 50 ευρώ, φέτος πήρε αλλά με τα μισά λεφτά, ίσως και πιο κάτω. Άρα η κατανάλωση ήταν απίστευτα χαμηλή στην αγορά με ό,τι αυτό συνεπάγεται. Άρα όταν χάνουμε περιόδους και οι εβδομάδες περνούν έτσι απλά, δεν μπορούν να αναπληρωθούν με τίποτε. Και παλαιότερα έλεγαν ότι μέρα που φεύγει στο εμπόριο δεν αναπληρώνεται αλλά πλέον χάνονται μήνες και χρόνια. Δεν υπάρχει περίπτωση να αναπληρωθούν και να σωθούν καταστάσεις αν δεν υπάρχει βοήθεια.

Η ΒΟΗΘΕΙΑ

Και πρόσθεσε πως «Δεν μπορεί να υπάρξει σωτηρία αν δεν υπάρξει βοήθεια. Και το λέω αυτό γιατί σε όλα τα δεινά ήρθε και ο πόλεμος που εκτόξευσε ό,τι είχε να κάνει με την ενέργεια και δεν ξέρω αν αύριο σταματήσει ο πόλεμος ας πούμε, θα επανέλθουν οι τιμές στην πρότερη κατάσταση; Αμφιβάλω. Η ιστορία δεν έχει δείξει κάτι. Άρα ο εν δυνάμει καταναλωτής έχει απολέσει εισόδημα και έτσι δεν υπάρχει προοπτική αν δεν πάει καλά…. Και αν και το τουριστικό ρεύμα δεν έρθει τότε όλα θα είναι τραγικά.

Όσο για τους τουρίστες, φάνηκαν πολύ το διάστημα της Πασχαλιάς γιατί δεν υπήρχαν ντόπιοι καταναλωτές. Τι γίνεται όμως αν δεν φτάσει αυτό το κύμα σε πολύ υψηλά επίπεδα από τον Μάιο μέχρι τον Σεπτέμβριο; Τότε σίγουρα θα κλείσουν πάρα πολλά μαγαζιά. Γιατί τα λειτουργικά έξοδα είναι αδύνατο να καλυφθούν χωρίς γενναία έσοδα. Ο λογαριασμός πολύ απλά δεν βγαίνει».

Προηγούμενο άρθροΞεκίνησαν τα έργα στην οδό Κασσάνδρου με δύο διερευνητικές τομές
Επόμενο άρθροΜειώθηκαν αισθητά, τις μέρες του Πάσχα, οι εισαγωγές κρουσμάτων covid στο Νοσοκομείο Καβάλας