papadopoylosmakis77-604x367

Για τριάντα περίπου λεπτά μίλησε το πρωί της Παρασκευής στο ραδιόφωνο της ΠΡΩΙΝΗΣ ο Μάκης Παπαδόπουλος σχολιάζοντας θέματα της τοπικής επικαιρότητας, με την αυτονόητη κριτική στο πρόσωπο της δημάρχου Καβάλας Δήμητρας Τσανάκα και απαντώντας σε ερωτήσεις που δε σχετίζονται με την επικαιρότητα αλλά περισσότερο με τη δική του προεκλογική πορεία. Ο τίτλος της συνέντευξης είναι αυτός που υιοθετεί και το δημοσίευμα.

Ο Μάκης Παπαδόπουλος στις δηλώσεις του άσκησε την αναμενόμενη κριτική στη δήμαρχο, σκληρή σε πολλά σημεία της, ενώ προσέφερε την υποστήριξή του στην υποψηφιότητα Κωστή Σιμιτσή για την περιφέρεια, αφού ο υποψήφιος περιφερειάρχης προέρχεται από την Καβάλα.

Στο πλαίσιο της συνεντεύξεώς του ο κ. Παπαδόπουλος σημείωσε ότι τα προβλήματα του δήμου Καβάλας δεν έχουν κομματικό χρωματισμό και συνέχισε τονίζοντας: «Όταν ασκώ κριτική, οι συνεργάτες της δημάρχου με ρωτούν για το τι θα έπραττα εγώ εάν θα ήμουν τη θέση τους. Τους απαντώ πως όταν γίνω διοίκηση ξέρω τι ακριβώς θα κάνω. Δεν κρύβω ότι επικρατεί συγκρατημένη αισιοδοξία στην παράταξή μας σε σχέση με το αποτέλεσμα των εκλογών του Μαΐου».

Σε άλλο σημείο των δηλώσεών του ο Μάκης Παπαδόπουλος επεσήμανε ότι δεν πρόκειται να γίνει συνένοχος στην υποβάθμιση της Καβάλας, γι’ αυτό υπάρχουν συνεχιζόμενες ανακοινώσεις, δελτία τύπου και αναρτήσεις εκ μέρους του. Σήμερα η Καλαμίτσα δεν είναι των Καβαλιωτών, είπε ο κ. Παπαδόπουλος, αλλά είναι μια ακτή που ρημάζει.

Αναφορικά με το τεχνικό πρόγραμμα έργων που καταψήφισε την Πέμπτη στη συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου, παρατήρησε ότι δεν υπάρχει καμία επιπλέον χρηματοδότηση από το ταμείο του δήμου, όπως για παράδειγμα υπάρχει επιπλέον χρηματοδότηση για τις εκδηλώσεις που οργανώνει η ΔΗΜΩΦΕΛΕΙΑ. Ειδικότερα, για τη δημοτική επιχείρηση ο κ. Παπαδόπουλος παρατήρησε: «Η ΔΗΜΩΦΕΛΕΙΑ είναι ένα καλό πλυντήριο. Όλες οι δουλειές εκεί γίνονται και με απευθείας αναθέσεις της δημάρχου που ήδη κατήγγειλα».

Ο Μάκης Παπαδόπουλος άσκησε κριτική και στο Θόδωρο Μουριάδη αφού κατά τη διάρκεια της συζητήσεως για το τεχνικό πρόγραμμα ασχολήθηκε μόνο με τα θέματα LED και δεν είπε τίποτε επιπλέον, συνολικά για το προτεινόμενο από τη διοίκηση πρόγραμμα.

Αναφορικά με τους συνεργάτες του ο κ. Παπαδόπουλος δήλωσε: «Ενοχλεί που έχω συνεργάτες, αλλά υπάρχουν άνθρωποι που συνεργαζόμαστε κι αποτελούμε μια ομάδα εργασίας». Σχετικά με την πρόταση του δήμου Καβάλας και του Επιμελητηρίου περί ανοιχτών κέντρων εμπορίου ο κ. Παπαδόπουλος σημείωσε ότι η προετοιμασία που προηγήθηκε είναι σοβαρή.

Μιλώντας για τη δήμαρχο, υπογράμμισε πως είναι κλεισμένη στο γραφείο της κάνοντας ρουσφέτια. Έχει δώσει δύο εκατομμύρια ευρώ σε εκδηλώσεις που πραγματοποιήθηκαν στην Καβάλα. Για την παράταξή του, «Ο τόπος της ζωής μας», τόνισε: «Πρόκειται για μία ανεξάρτητη παράταξη. Οι κομματικές μας ταυτότητες βρίσκονται στα σπίτια μας». Στην ερώτηση πως είναι δυνατόν να ισχύει κάτι τέτοιο κι όμως συχνά οι συνεργάτες του να εμφανίζονται σε κομματικές εκδηλώσεις της πόλης, ο κ. Παπαδόπουλος διευκρίνισε ότι δε θα πρέπει να συγχέονται οι εθνικές εκλογές με τις αυτοδιοικητικές.

Σε ερώτηση σχετικά με το τι σκοπεύει να πράξει στις περιφερειακές εκλογές και ποιον υποψήφιο περιφερειάρχη θα στηρίξει, απάντησε ότι αυτονόητα στηρίζει έναν Καβαλιώτη υποψήφιο, χαρακτήρισε ως τιμητική για την Καβάλα την υποψηφιότητα του Κωστή Σιμιτσή, ευχήθηκε σε στο μέλλον να υπάρξουν και άλλοι Καβαλιώτες υποψήφιοι περιφερειάρχες.

Προηγούμενο άρθροΣυντάξεις – Αναδρομικά: Ανατροπή! Πρέπει να κάνουν αίτηση και οι νέοι συνταξιούχοι
Επόμενο άρθροΑπάντηση του ΟΛΚ μέσω του Υπουργείου στην ερώτηση Παναγιωτόπουλου: «Με διαγωνισμό θα νοικιαστούν τα ακίνητα ΝΟΚ και ΟΘΑΚ»