Στην Ολομέλεια της Βουλής των Ελλήνων μίλησε χθες η Βουλευτής Καβάλας της Νέας Δημοκρατίας Αγγελική Δεληκάρη, κατά την πρώτη ημέρα συζήτησης για το Σχέδιο Νόμου του Υπουργείου Δικαιοσύνης με τίτλο «Ενοποίηση του πρώτου βαθμού δικαιοδοσίας, χωροταξική αναδιάρθρωση των δικαστηρίων της πολιτικής και ποινικής δικαιοσύνης και άλλες διατάξεις αρμοδιότητας του Υπουργείου Δικαιοσύνης».
Η κυρία Δεληκάρη στάθηκε στο γεγονός πως σήμερα η Ελλάδα υπολείπεται σημαντικά έναντι των περισσοτέρων χωρών της Ευρωπαϊκής Ένωσης ως προς τους χρόνους έκδοσης απόφασης σε πρώτο βαθμό (τόσο στα Ειρηνοδικεία όσο και στα Πρωτοδικεία), ενώ η κατανομή του φόρτου εργασίας είναι δυσανάλογη σε βάρος των δικαστικών λειτουργών που υπηρετούν στα Πρωτοδικεία. Η αναδιάρθρωση, επομένως, του δικαστικού συστήματος, κι η ανάταξή του ώστε να εξυπηρετεί καλύτερα, πιο αποτελεσματικά, τις Ελληνίδες και τους Έλληνες, είναι μια αναγκαία συνθήκη για την συνολική αναβάθμιση των παρεχόμενων υπηρεσιών.
Στη συνέχεια η κυρία Δεληκάρη αναφέρθηκε στα υπό κατάργηση Ειρηνοδικεία Θάσου και Παγγαίου, τα οποία μετατρέπονται σε Περιφερειακές Έδρες Πρωτοδικείων. Είναι αναμφίβολα μια πολύ θετική εξέλιξη, αφού θα εξυπηρετεί και τις τοπικές κοινωνίες, μειώνοντας την ταλαιπωρία. Χρειάζεται, όμως, όπως τόνισε η κυρία Δεληκάρη, να εξασφαλιστεί η λειτουργία τους με την καλή στελέχωση σε έμψυχο δυναμικό. Η κυρία Δεληκάρη έθιξε το ζήτημα του Ειρηνοδικείου Θάσου και το προβλήματος που έχει προκύψει με τη θέση του γραμματέα, ζητώντας από το Υπουργείο Δικαιοσύνης να σκύψει πάνω στο ζήτημα και να μεριμνήσει για την επίλυσή του.

Προηγούμενο άρθροΔιανομή δωροεπιταγών για την προμήθεια προϊόντων διατροφής και προνοιακά επιδόματα από την Ιερά Μητρόπολη
Επόμενο άρθροΗ Energean στο πλευρό της Ενορίας του Αγίου Γρηγορίου του Θεολόγου στη Νέα Καρβάλη