Αυξημένη ήταν η τουριστική κίνηση στη Θάσο από τη Μεγάλη Πέμπτη. Ο πρόεδρος των Ξενοδόχων του νησιού κ. Πάρης Παρασχούδης υπογράμμισε ότι το μόνον που τους απασχολεί είναι η έλλειψη προσωπικού και το ενεργειακό.

Συγκεκριμένα δήλωσε ότι «η Μεγάλη Εβδομάδα δεν είχε κόσμο στην αρχή, ο κόσμος ήρθε τη Μεγάλη Πέμπτη και τη Μεγάλη Παρασκευή. Ήταν εμφανής η παρουσία των Ελλήνων αλλά και των Βαλκάνιων, έκαναν το Πάσχα τους και Δευτέρα- Τρίτη επιστρέφουν σιγά- σιγά. Κάποιοι θα μείνουν, φυσικά, κυρίως ποδηλάτες που θα αγωνιστούν το ερχόμενο Σαββατοκύριακο στο Γύρο της Θάσου και στην Ορεινή Διάβαση. Είναι, όμως, πολύ λιγότεροι σε σχέση με αυτούς που ήρθαν το τριήμερο- τετραήμερο του Πάσχα.

Το αισιόδοξο είναι ότι είχαν πολύ καλή φιλοξενία και έμειναν πάρα πολύ ευχαριστημένοι. Άνοιξαν μεγάλα και καλά ξενοδοχεία, μικρότερα καταλύματα, υπήρχαν αρκετά εστιατόρια, ιδίως από τη νοτιοδυτική πλευρά αλλά και τη βόρεια. Σε μερικά σημεία δεν άνοιξαν τόσα πολλά εστιατόρια ή άλλα καταστήματα. Υπήρχε γενικά μια αισιόδοξη και φιλόξενη ατμόσφαιρα.

Τα μηνύματα είναι ενθαρρυντικά όπως λέμε εδώ και καιρό. Παρά το ότι από τον πόλεμο φάνηκε να μουδιάζει για λίγο η τουριστική αγορά, έχει επανέλθει και βλέπουμε ότι υπάρχει μια τάση να κάνει ο κόσμος διακοπές».

ΕΛΛΕΙΨΗ ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΥ

Πρόσθεσε ότι «άλλα είναι τα προβλήματα που μας ανησυχούν, όπως είναι η έλλειψη προσωπικού και η ακρίβεια. Αυτοί είναι δύο σημαντικοί παράγοντες που έχουμε στο μυαλό μας αυτόν τον καιρό.

Η έλλειψη προσωπικού φάνηκε από τη χρονιά της πανδημίας που δεν υπήρχαν πολλές θέσεις στον τουριστικό τομέα. Ο κόσμος στράφηκε προς άλλες αγορές. Την έλλειψη προσωπικού την αισθάνεται περισσότερο η βόρεια Ελλάδα διότι ο εργαζόμενος προτιμάει τις νότιες περιοχές που έχουν μεγαλύτερη τουριστική σεζόν και ίσως καλύτερες αμοιβές. Οπότε η δική μας αγορά αισθάνεται περισσότερο την έλλειψη προσωπικού.

Δεν έχει επανέλθει ο εργαζόμενος στον κλάδο του τουρισμού και κυρίως λείπουν ποιοτικά στελέχη που δίνουν και την αναβάθμιση του προϊόντος. Τώρα πρέπει να απασχοληθούν άνθρωποι ανειδίκευτοι, νεοεισερχόμενοι, οι οποίοι δεν θα έχουν τη γνώση να προσφέρουν τόσο καλές υπηρεσίες στην αρχή.

Υπάρχει και το αγκάθι της ακρίβειας που έχει αντίκτυπο και στο επιχειρείν και τους πελάτες μας. Έχουν ακρίβεια και στις δικές τους χώρες και δεν θα διαθέτουν το μεγάλο εισόδημα για να ξοδέψουν στη διάρκεια των διακοπών τους. Προσωπικά περιμένω για την περιοχή μας μια συρρίκνωση του κατά κεφαλήν εξόδου. Αν και πέρυσι αυτό είχε αυξηθεί και ήταν μια σχετικά καλή χρονιά στο έσοδο ανά κεφαλή, φέτος μάλλον θα γίνει αναστροφή και θα γυρίσουμε στα παλιότερα. Μακάρι να διαψευστώ».

Προηγούμενο άρθροΜειώθηκαν αισθητά, τις μέρες του Πάσχα, οι εισαγωγές κρουσμάτων covid στο Νοσοκομείο Καβάλας
Επόμενο άρθροΑυξημένη η επιβατική κίνηση στο Αστικό ΚΤΕΛ Καβάλας τις ημέρες των εορτών