Αυξήθηκαν ανησυχητικά τα κρούσματα κορωνοϊού στο Νοσοκομείο Καβάλας. Σύμφωνα με τον Διοικητή του Νοσοκομείου κ. Ντίνο Κλειτσιώτη επιβάλλεται οι πολίτες να εμβολιαστούν καθώς όλα τα κρούσματα είναι ανεμβολίαστα.

Συγκεκριμένα δήλωσε τη Δευτέρα ότι «τα μηνύματα από το Νοσοκομείο δεν είναι καλά. Νοσηλεύονται 36 ασθενείς στις κλινικές και 4 στη ΜΕΘ. Τα νούμερα ανεβαίνουν αρκετά επικίνδυνα κι ετοιμαζόμαστε να ανοίξουμε κι άλλον όροφο, αφού κοντεύουν να γεμίσουν τα 41 κρεβάτια στον 5ο όροφο κι ετοιμαζόμαστε να ανοίξουμε και τον τρίτο όροφο… Τα κρούσματα στο νομό Καβάλας είναι πάρα πολλά και δυστυχώς κάποιοι χρειάζονται νοσηλεία. Όλοι όσοι νοσηλεύονται δεν έχουνε εμβολιαστεί κι αυτό πρέπει να προβληματίσει τον κόσμο. Να ενημερωθούν από τον γιατρό τους για το εμβόλιο και να το κάνουν.

Στο νοσοκομείο μας το ποσοστό των γιατρών που έχει εμβολιαστεί είναι πάρα πολύ καλό. Μόνο τρεις δεν έχουν εμβολιαστεί κι έχουν καταθέσει τα δικαιολογητικά τους γιατί έχουν προβλήματα υγείας. Θα εξεταστούν από την Επιτροπή και θα αποφανθεί αν πρέπει να κάνουν το εμβόλιο ή όχι.

Στο υπόλοιπο προσωπικό υπάρχει τάση να εμβολιαστούν. Από τις 444 νοσηλεύτριες περίπου οι 60-65 δεν έχουν εμβολιαστεί. Είναι βέβαιό ότι μέχρι τη 1 Σεπτεμβρίου μεγάλος αριθμός θα εμβολιαστεί.

Εμείς ετοιμαζόμαστε για όλες τις περιπτώσεις. Υπάρχει δεξαμενή νοσηλευτριών και θα αντικατασταθούν από αυτές που είναι στην αναμονή να διοριστούν».

ΧΕΙΡΟΥΡΓΕΙΑ

Πρόσθεσε ότι «η κατάσταση μας αναγκάζει να κόψουμε κάποια προγραμματισμένα χειρουργεία. Ο κόσμος έχει τόσες άλλες ασθένειες και παθήσεις για τις οποίες πρέπει να επιληφθεί το ιατρικό μας προσωπικό αλλά αναγκαζόμαστε να κόψουμε χειρουργεία. Προς το παρόν δεν το έχουμε κάνει.

Αν χρειαστεί και δεν εμβολιαστεί το προσωπικό, θα αναγκαστούμε να κάνουμε συμβάσεις με μικροβιολογικά εργαστήρια από έξω και με άλλες ειδικότητες με τις οποίες συνεργαζόμαστε. Οι οδηγίες του υπουργείου Υγείας είναι σωστές και θα ανταποκριθούμε. Θα βρεθούνε τα άτομα και το Νοσοκομείο θα λειτουργήσει πλήρως, αν υπάρξουν άτομα που δεν θα έχουν εμβολιαστεί μέχρι τη 1 Σεπτεμβρίου».

Προηγούμενο άρθροΠατέρας στη Ξάνθη παρέσυρε και σκότωσε τον γιο του σε χωράφι – Η ατυχία που του στοίχισε τη ζωή
Επόμενο άρθροΑνησυχεί ο Γενικός Γραμματέας του Ιατρικού Συλλόγου Αλέξης Πολίτης για την μετάλλαξη του ιού