Αρχηγός ΓΕΕΘΑ: Ο Έβρος δεν θα πέσει ποτέ

Μήνυμα προς κάθε επιβουλέα της Εθνικής Ασφάλειας και Κυριαρχίας της χώρας έστειλε ο Αρχηγός ΓΕΕΘΑ από την Θράκη.

του Χρήστου Μαζανίτη

Στην Δεύτερη ημέρα περιοδείας του στην Θράκη, ο Αρχηγός ΓΕΕΘΑ, Στρατηγός Κωνσταντίνος Φλώρος, μετά τα συνοριακά φυλάκια του Έβρου και τις μονάδες της πρώτης γραμμής, επισκέφθηκε μονάδες των Ενόπλων Δυνάμεων σε Κομοτηνή, Ξάνθη και Δράμα, για την ανταλλαγή ευχών εν όψει του Πάσχα.

«Μαζί με τους υπολοίπους Κλάδους των Ενόπλων Δυνάμεων αποτελείτε την ισχυρή ασπίδα της πατρίδας έναντι οποιασδήποτε εξωτερικής απειλής. Ο Έβρος δεν θα πέσει ποτέ» ανέφερε ο Αρχηγός ΓΕΕΘΑ στην ομιλία του προς τα στελέχη του Δ’ Σώματος Στρατού.

Χθες, ο Αρχηγός ΓΕΕΘΑ επισκέφθηκε Μονάδες και Επιτηρητικά Φυλάκια της Περιοχής Ευθύνης του Δ’ Σώματος Στρατού στον Έβρο, για ανταλλαγή ευχών με το προσωπικό.

Ο Αρχηγός ΓΕΕΘΑ, συνοδευόμενος από τον Διοικητή της 1ης ΣΤΡΑΤΙΑΣ/EU-OHQ Αντιστράτηγο Ιωάννη Τσιόπλο και τον Διοικητή του Δ΄ Σώματος Στρατού Αντιστράτηγο Δημόκριτο Κωνσταντάκο, αντάλλαξε ευχές:

Στις Καστανιές, με το προσωπικό του Επιτηρητικού Φυλακίου (Ε.Φ.) «1».
Με το προσωπικό του Ε.Φ. «5».
Στον Λαγό, με το προσωπικό των Σχηματισμών της XVI Μηχανοκίνητης Μεραρχίας Πεζικού και της 50 Μηχανοκίνητης Ταξιαρχίας Πεζικού.
Στο Διδυμότειχο, με το προσωπικό της XVI Μηχανοκίνητης Μεραρχίας Πεζικού.
Στο Σουφλί, με το προσωπικό του Ε.Φ. «126» και μέσω τηλεδιάσκεψης με το προσωπικό που εκτελούσε περιπολία στην περιοχή «Καζανί Ρέμα».
Στην Αλεξανδρούπολη, με το προσωπικό των Σχηματισμών της XII Μηχανοκίνητης Μεραρχίας Πεζικού.
Ο Αρχηγός ΓΕΕΘΑ κατά την επίσκεψή του, και απευθυνόμενος στο σύνολο του προσωπικού, ευχήθηκε Καλό Πάσχα και Καλή Ανάσταση με υγεία και προσωπική, επαγγελματική και οικογενειακή πρόοδο και εξήρε την αφοσίωση στην εξασφάλιση της Εθνικής κυριαρχίας και της εδαφικής ακεραιότητας στην πρώτη γραμμή Άμυνας, ενώ τόνισε ότι θα πρέπει να νιώθουν όλοι υπερήφανοι που αποτελούν τους φύλακες των συνόρων της Χώρας μας.

Τέλος, αναφερόμενος στο σημερινό ασταθές γεωστρατηγικό περιβάλλον, αλλά και στις προκλήσεις και απειλές που αντιμετωπίζουν οι Ένοπλες Δυνάμεις, εξέφρασε την εμπιστοσύνη του στην μαχητική και αποτρεπτική ικανότητα του προσωπικού, προτρέποντάς το να συνεχίσει να εκτελεί την αποστολή του με ζήλο, αφοσίωση και πάθος.

Hot this week

Στην Καβάλα την Δευτέρα ο Υφυπουργός Οικονομίας και Οικονομικών Δημήτρης Μαρκόπουλος

Την Δευτέρα 31 Αυγούστου 2026 ημέρα Δευτέρα, πρόκειται να...

Ικανοποίηση επικρατεί στον εμπορικό κόσμο της Καβάλας από το 3ο Kavala Summer Shopping Night

Ικανοποίηση επικρατεί στον εμπορικό κόσμο της Καβάλας από το...

Ο Σύνδεσμος Ξενοδόχων της Θάσου με την Manager της Wiss Air Group

Μετά από πρόσκληση της Ένωσης Ξενοδόχων Θάσου, παρευρέθηκε στο...

Topics

Ικανοποίηση επικρατεί στον εμπορικό κόσμο της Καβάλας από το 3ο Kavala Summer Shopping Night

Ικανοποίηση επικρατεί στον εμπορικό κόσμο της Καβάλας από το...

Ο Σύνδεσμος Ξενοδόχων της Θάσου με την Manager της Wiss Air Group

Μετά από πρόσκληση της Ένωσης Ξενοδόχων Θάσου, παρευρέθηκε στο...

Σειρά επισκέψεων υπουργών και υφυπουργών στην Καβάλα ενόψει της 90ής ΔΕΘ

Σειρά επισκέψεων στην Περιφερειακή Ενότητα Καβάλας θα πραγματοποιήσουν από...

Μακάριος Λαζαρίδης: Και οι ορεινές περιοχές έχουν ζωή…

Το ζήτημα της ελλιπούς τηλεπικοινωνιακής κάλυψης σε ορεινές κοινότητες...

4,8 εκατ. ευρώ για τους πληγέντες αγρότες των Τεναγών Φιλίππων – «Η απόφαση ελήφθη»

Μια ιδιαίτερα σημαντική εξέλιξη για τους αγρότες των Τεναγών...

Related Articles

Δημοφιλείς κατηγορίες