Θερινό πρόγραμμα 2 μηνών για φύλαξη παιδιών στο Δημοτικό Σχολείο Ομονοίας. Ο πρόεδρος του Νομικού Προσώπου «Αλληλεγγύη» κ. Ανέστης Δημητριάδης σημείωσε ότι οι αιτήσεις είναι μέχρι τη Δευτέρα.

Συγκεκριμένα δήλωσε ότι «κάθε χρόνο το καλοκαίρι ο Δήμος Καβάλας μέσω του Νομικού Προσώπου υλοποιεί πρόγραμμα δύο μηνών για τη φύλαξη των παιδιών. Φέτος είναι για παιδιά που γεννήθηκαν από το 2016 μέχρι και το 2019. Υλοποιεί το πρόγραμμα στο Δημοτικό Σχολείο της Ομόνοιας. Έχουμε μέσα και παιδαγωγούς και γυμναστές ενώ θέλοντας να το εμπλουτίσουμε βάλαμε και εργοθεραπευτές για να έχουν τα παιδιά πιο δημιουργικό χρόνο. Όποιοι γονείς θέλουν να κάνουν την καλοκαιρινή φύλαξη μπορούν να κάνουν την αίτησή τους μέχρι την επόμενη Δευτέρα, 4 Ιουλίου, στα γραφεία του νομικού προσώπου. Το κόστος είναι 60 ευρώ το μήνα για το παιδί και μέσα σ’ αυτήν την καλοκαιρινή φύλαξη προσπαθούμε να δημιουργήσουμε ένα ωραίο χώρο που τα παιδιά θα έρχονται εκεί, με παιδαγωγούς που θα τους κεντρίσουν το ενδιαφέρον, να αποκτήσουν κάποιες καινούργιες εμπειρίες ώστε να έχουν δημιουργικό χρόνο όσο οι γονείς τους είναι στις δουλειές τους.

Φέτος, στην προσπάθειά μας να κάνουμε κάτι καινούργιο, έχουμε συνεργασία και με κάποιους άλλους φορείς που θα μπορέσουν να δημιουργήσουν στα παιδιά νέα ενδιαφέροντα. Τα συγκεκριμένα άτομα που θα θελήσουν να κάνουν τα χαρτιά τους, θα πρέπει να παρουσιαστούν πάνω στο Νομικό Πρόσωπο. Είναι κάποια χαρτιά που χρειάζονται, δηλώσεις, αιτήσεις, ληξιαρχική πράξη γέννησης του παιδιού. Το πρόγραμμα ξεκινάει στις 4 Ιουλίου και θα διαρκέσει ως τις 2 Σεπτεμβρίου.

Προσπαθούμε να δημιουργήσουμε κάτι καινούργιο. Υπήρχε μια πτωτική τάση, προσπαθούμε τώρα να τους κεντρίσουμε το ενδιαφέρον, σε σημείο που να το ζητούν τα παιδιά από τους γονείς τους να πάρουν μέρος στο συγκεκριμένο πρόγραμμα».

ΤΑ ΚΑΠΗ

Για τα ΚΑΠΗ είπε ότι «αυτά του Βύρωνα και του Αγίου Λουκά πήγαν εκδρομή. Ακούμε τις προτάσεις και τα παράπονά τους ώστε στο μέτρο του δυνατού να υλοποιήσουμε οτιδήποτε τους ενδιαφέρει, για να κάνουμε καλύτερη την καθημερινότητά τους».

Προηγούμενο άρθροΧρήστος Γάκης: Η λύση που τη συζητάμε είναι να δοθεί καθολική αποζημίωση διότι η ζημιά είναι στο 100%
Επόμενο άρθροΣε πλήρη εξέλιξη το έργο φυσικού αερίου στην Πλατεία Καπνεργάτη στην Καβάλα