Για μια εξαιρετική επένδυση που βάζει την χώρα μας και την περιοχή της Καβάλας, στον χάρτη των επενδύσεων υψηλής τεχνολογίας, με πολλαπλά οφέλη, ορίζοντας τον τόπο μας ως «Silicon Valley Hub» της Ευρώπης, κάνει λόγο σε δηλώσεις του ο Πρόεδρος του Επιμελητηρίου κ. Μάρκος Δέμπας, με αφορμή την επίσκεψη στην πόλη του CEO της ThirdEye Gen Nick Cherukuri και με στελέχη της ThirdEye Europe. Τα στελέχη της εταιρίας που είναι προμηθεύτρια του Αμερικάνικου κράτους, με ψηφιακά οικοσυστήματα επαυξημένης και μικτής πραγματικότητας και προσφέρουν, ολοκληρωμένες λύσεις για διάφορους κλάδους, παρουσίασαν στον Αντιπεριφερειάρχη Καβάλας και καθηγητές του ΔΙΠΑΕ παρουσίασαν για πρώτη φορά τις δυνατότητες εφαρμογής των γυαλιών που παράγουν, ειδικότερα στον ιατρικό τομέα, αλλά και στην εκπαίδευση, και τη βιομηχανία.

Ο κ. Δέμπας δήλωσε ότι «είναι μια μεγάλη επένδυση υψηλής τεχνολογίας που προσδοκούμε να έρθει στην Καβάλα. Την προηγούμενη εβδομάδα είχαμε στην Καβάλα τον CEO, δηλαδή τον σύμβουλο της μεγάλης αυτής αμερικάνικης εταιρείας ThirdEye Gen. Inc, που εδώ και 22 χρόνια είναι ένας από τους βασικούς προμηθευτές του αμερικάνικου κράτους και ιδιαίτερα του στρατού, των νοσοκομείων, των εκπαιδευτικών κέντρων, με αυτό το κομμάτι που είναι το smart classes που ουσιαστικά είναι η εξέλιξη πολλών πραγμάτων που έρχονται στο εγγύς μέλλον. Η εταιρεία αποφάσισε ότι θα διεισδύσει στην Ευρώπη κάνοντας χρήση την Καβάλα. Επιλέγοντας εδώ τον τόπο που θα εγκατασταθεί η μονάδα, για τη συναρμολόγηση, την υποστήριξη και τη διάθεση προς όλη την Ευρώπη των προϊόντων της και κυρίως των προϊόντων που θα βγουν στο καταναλωτικό κοινό. Τα smart classes δεν θα έχουν εφαρμογή μόνο σε δημόσιες υπηρεσίες αλλά και στο ευρύ καταναλωτικό κοινό, τις πληροφορίες που θα είναι ανεβασμένες μέσα σ’ αυτό το ειδικό γυαλί.

Είναι μια πολύ σημαντική επένδυση για την περιοχή και τη χώρα μας. Όταν μια τέτοια εταιρεία, που είναι μέσα στις 500 μεγαλύτερες του κόσμου, σε υψηλή τεχνολογία, επιλέγει την Καβάλα για να εισέλθει στην Ευρώπη, είναι πολύ θετικό. Πλέον των άμεσων ωφελειών που θα έχουμε, την επένδυση που θα γίνει, τις θέσεις απασχόλησης που θα δοθούν, η ίδια η Καβάλα μπαίνει πλέον στο χάρτη της υψηλής τεχνολογίας».

ΕΔΩ ΚΑΙ 3 ΧΡΟΝΙΑ

Πρόσθεσε ότι «έχουν επισκεφθεί την περιοχή μας εδώ και 3 χρόνια. Δεν είναι κάτι ξαφνικό. Προσπαθούμε να το ωριμάσουμε και να καταλήξουμε εδώ στην Καβάλα εδώ και χρόνια. Το κρατούμε σε πολύ χαμηλό προφίλ, αλλά πλέον βλέπουμε ότι και η επιχείρηση, μετά την ενημέρωση που είχαμε και με τον Αντιπεριφερειάρχη Καβάλας Αλέξη Πολίτη, αλλά και με το Πανεπιστήμιο, τον αντιπρύτανη κ. Μπαντέκα, φαίνονται τα αποτελέσματα αυτής της υψηλής τεχνολογίας που μπορεί να βρει εφαρμογή και εδώ στις δικές μας υπηρεσίες.

Για παράδειγμα, γίνεται ένα τροχαίο ατύχημα στη Θάσο. Ο άνθρωπος του ΕΚΑΒ μπορεί να έχει αυτά τα smart glasses και να δεχθεί αμέσως πληροφόρηση για τον ασθενή, να έχει άμεση επικοινωνία με το νοσοκομείο της Καβάλας. Ο γιατρός μπορεί να δίνει από εκεί οδηγίες πώς να χειριστεί το περιστατικό οποιοσδήποτε γιατρός ή νοσηλευτής είναι εκείνη την ώρα πάνω από τον ασθενή. Μπορούμε να δούμε εφαρμογές στα πανεπιστήμια για την εκμάθηση με αυτόν τον τρόπο και στη βιομηχανία, σε περίπτωση βλάβης ενός εξοπλισμού,. Δεν χρειάζεται να περιμένουν μέρες ή βδομάδες για να έρθουν από κάποια άλλη χώρα ή περιοχή, μπορούν κατ’ ευθείας μ’ αυτά τα smart glasses να καθοδηγούν τον τεχνικό της επιχείρησης να βρει λύση στο πρόβλημα. Μιλάμε για πολύ υψηλή τεχνολογία που κάποτε βλέπαμε στις ταινίες και τώρα παίρνει σάρκα και οστά και η Καβάλα μπαίνει σ’ αυτόν τον χάρτη αυτών των επενδύσεων υψηλής τεχνολογίας».

Προηγούμενο άρθροΑλλάζει σημεία για τους αυτόματους πωλητές εισιτηρίων το Αστικό ΚΤΕΛ Καβάλας
Επόμενο άρθροΔέσποινα Βανδή: Η συγκίνηση, τα παιδιά της και η ζωή της στη Καβάλα– «Έχω νιώσει προδομένη και εξαπατημένη σε σχέση μου»