Ο Δήμος Δοξάτου αποφάσισε να προσφύγει νομικά και διοικητικά κατά της απόφασης της ΔΕΥΑΚ για την ύδρευση των Φιλίππων από τις πηγές Βοϊράνης. Ο πρόεδρος της κ. Απόστολος Χρόνης σημείωσε ότι δεν υπάρχει πρόβλημα από το έργο αυτό.

Αρχικά ανέφερε ότι “Πράγματι ο Δήμος Δοξάτου έλαβε απόφαση από την Οικονομική του Επιτροπή και η επιτροπή αποφάσισε να ασκήσουν διοικητικές προσφυγές και ένδικα μέσα κατά αποφάσεων που πήρε η ΔΕΥΑΚ τον Ιούλιο του 2022 ουσιαστικά κατά της απόφασης που πήραμε για να εντάξουμε το έργο σε ένα χρηματοδοτικό εργαλείο και κατά των μελετών που είχαμε καταθέσει τότε. Μια και τότε πήραμε απόφαση και εγκρίναμε τις μελέτες για την κατασκευή του έργου για την υδροδότηση της περιοχής των Φιλίππων από τις Πηγές Βοιράνης.

Έχει φυσικά κάθε δικαίωμα οποιοσδήποτε Δήμος, κάθε φορέας, ακόμη και πολίτης που θεωρεί ότι έχει έννομο συμφέρον να προσφύγει είτε στη Δικαιοσύνη είτε κατά αποφάσεων του Συντονιστή της Αποκεντρωμένης είτε παντού αλλού.

Εμείς σε ένα έγγραφο που μας είχαν στείλει την περασμένη εβδομάδα, απαντήσαμε τη Δευτέρα πως θα πρέπει πρώτα μια και μας ζητούσαν τις μελέτες που έχουμε ή την υποβολή που κάναμε για το έργο αυτό να τους τα παραδώσουμε».

ΕΝΝΟΜΟ ΣΥΜΦΕΡΟΝ

Και πρόσθεσε πως «Εμείς αυτό που είπαμε είναι ότι πρέπει να αποδείξουν πως έχουν έννομο συμφέρον να το κάνουν αυτό! Εμείς πιστεύουμε και επιμένουμε ότι δεν έχουν έννομο συμφέρον να το κάνουν αυτό! Εμείς παραδώσαμε μελέτες στη Διεύθυνση Υδάτων που καταφανέστατα δείχνουν ότι δεν θα αντιμετωπίσει πρόβλημα ο Δήμος Δοξάτου για την υδροδότησή του, ούτε βέβαια και ο Δήμος Καβάλας.

Γι αυτό και δεν έχουν κανένα έννομο συμφέρον για κάτι τέτοιο. Το νερό δεν ανήκει σε κανέναν αλλά ανήκει σε όλους. Πάνω από όλα είναι η υγεία των ανθρώπων. Η Δημοτική Ενότητα Φιλίππων πρέπει να υδροδοτηθεί από τις Πηγές Κεφαλαρίου και έτσι θα γίνει. Η υγεία των ανθρώπων είναι πάνω απ όλα. Ας προσφύγουν, έχουν το δικαίωμα, εδώ είμαστε να αντιμετωπίσουμε την πραγματικότητα στα Δικαστήρια” σχολίασε χαρακτηριστικά.

Προηγούμενο άρθροΝωρίτερα σημειώθηκαν φέτος τα πρώτα κρούσματα γρίπης στην Ελλάδα και παγκοσμίως, δηλώσεις Α. Πολίτη
Επόμενο άρθροΑνεξέλεγκτη  πορεία ΙΧ  και προσέκρουσε σε σταθμευμένα αυτοκίνητα και έναν πυροσβεστικό κρουνό….