Ολοκληρώθηκε με απόλυτη επιτυχία το Φαρμακευτικό Συνέδριο στην Καβάλα όπως δήλωσε η πρόεδρος του Φαρμακευτικού Συλλόγου Καβάλας κ. Σίσσυ Ρακιντζή.

Αρχικά ανέφερε ότι “Η αλήθεια είναι ότι ήταν κάτι πρωτόγνωρο αυτό που αποφασίσαμε οι τρεις σύλλογοι υγείας, Φαρμακευτικός, Οδοντιατρικός και Ιατρικός και ήταν μια απόφαση που πάρθηκε για πρώτη φορά και αφορούσε στα δρώμενα της πόλης μας.

Την πρώτη ημέρα ο κόσμος ήταν πιο δύσπιστος, στο τι θα ακούσει, πώς θα συμπεριφερθεί, τη δεύτερη όμως και από εκεί και μετά όλα πήγαν πολύ καλά και η κορύφωση ήρθε με την εκδήλωση και την μουσική ορχήστρα της διοργάνωσης οπότε ο κόσμος πέρασε καλά. Είμαστε ευχαριστημένοι για όλο αυτό που έγινε την εβδομάδα αυτά στα πλαίσια πρόληψης και ο στόχος είναι αυτός και αυτό είπαμε και με τους άλλους συλλόγους ότι δηλαδή θα συνεχίσουμε αυτή την πρωτοβουλία μια και μιλάμε για πρόληψη που στην χώρα μας υστερεί.

Άρα η ενημέρωση από τους γιατρούς με διάλογική πράξη είχε αποτέλεσμα και είναι κάτι που αρέσει και ικανοποιεί. Έτσι δίδεται έμφαση στην πρόληψη. Θα κάνουμε πιο σύντομα μια ανάλογη εβδομάδα, για θέματα ενημέρωσης υγείας και μάλιστα δεν θα περιμένουμε να γίνει ένα νέο συνέδριο”.

ΤΟ ΣΥΝΕΔΡΙΟ

Αναφορικά με την πορεία του συνεδρίου η ίδια σχολίασε ότι “Το συνέδριο πήγε πολύ καλά και πράγματι ενημερώθηκαν οι ενδιαφερόμενοι ενώ είχαμε και πολλά Στρογγυλά Τραπέζια για τις εξελίξεις του κλάδου μας. Είχαμε άλλωστε και τον Πρόεδρο του Πανελλήνιου Φαρμακευτικού Συλλόγου και τον Γενικό Γραμματέα κ.κ. Βαλτά και Ζήκα αντίστοιχα και έτσι μάθαμε πολλά για τις εξελίξεις που αφορούν στον χώρο μας τις συνταγογραφήσεις δηλαδή, τον έλεγχο, τα μη συνταγογραφούμενα, αλλά και πολλά ειπώθηκαν για τις ελλείψεις στον κλάδο μας. Γενικά οι γιατροί που έκαναν την ενημέρωση αλλά και οι ερευνητές που ήρθαν, μια και είχαμε δύο καθηγητές που είναι και ερευνητές παράλληλα, αυτοί έδωσαν την μεγάλη έμφαση στο όλο πρόγραμμα.

Και καλέσαμε και καθηγητή – ερευνητή από το Πανεπιστήμιο Αθηνών που μας μίλησε και μας έκανε μεγάλη εντύπωση μια και το 2010 σε συνέδριο τότε μας είχε μιλήσει για το ΜΡΝΑ εμβόλιο. Τότε μας φάνηκαν πρωτόγνωρα όλα και μας έκανε λόγο για εξέλιξη και τώρα τον καλέσαμε και μάθαμε για πολλά θέματα που αφορούν στο εμβόλιο αυτό. Καλό θα ήταν να γίνονται ανάλογες ενημερωτικές παρουσιάσεις από τον ίδιο για να μας εξηγεί πώς είναι το εν λόγω εμβόλιο γενικά, πώς είναι αυτό που αφορά στο ιό και γενικά τι θα γίνει το φθινόπωρο μια και θέλουν ένα διπλό εμβόλιο, αντιγριππικό και εμβόλιο για την πανδημία μαζί. Αυτό θέλουν και θα δούμε. Όλα ήταν πολύ ενδιαφέροντα και θα πω ότι σε ό,τι αφορά το εμβόλιο δεν θα πρέπει κανείς να φοβάται μια και μιλάμε για ένα απλό εμβόλιο όπως όλα που μπορεί να σώσει” .

ΜΕΓΑΛΟΣ ΑΓΩΝΑΣ

Η ίδια έκανε γνωστό ότι καταβάλλεται ένας μεγάλος αγώνας προκειμένου να στηθεί το φαρμακείο και να γίνει μια οργανωμένη παρουσία του φαρμακείου το οποίο θα μπορούσε να φτάσει τα επίπεδα των φαρμακείων της Ευρώπης, ρυθμίζοντας και άλλα θέματα. “Κάνουμε μεγάλο αγώνα και θα τα καταφέρουμε. Θα έχουμε πια και ανάμειξη με τον θεσμό του οικογενειακού γιατρού μια και θα ενημερώνουμε τον κόσμο και θα εγγράφουμε τον κόσμο στην πλατφόρμα που θα ανοίξει. Θα το δούμε μια και είναι σε εξέλιξη όλο αυτό. Έτσι και αλλιώς όλα νομοθετούνται και καλώς γίνονται όλα με αυτό τον τρόπο. Έτσι μόνο θα είμαστε άλλωστε όλοι ασφαλείς” τόνισε καταληκτικά.

Προηγούμενο άρθροΠρωτοβουλία για την αποζημίωση των αγροτών Ορφανού από την τελευταία θεομηνία ανέλαβε ο Δήμος Παγγαίου
Επόμενο άρθροΒελτιώνεται η κίνηση στα καταστήματα εστίασης της Καβάλας όσο κυλάει το καλοκαίρι