ΣΩΜΑΤΕΙΟ ΣΧΟΛΙΚΩΝ ΤΡΟΧΟΝΟΜΩΝ Ν. ΚΑΒΑΛΑΣ: ΝΑ ΕΠΙΣΤΡΕΨΕΙ ΑΜΕΣΑ Η ΣΥΝΑΔΕΛΦΙΣΣΑ ΣΤΗ ΘΕΣΗ ΤΗΣ

Μπήκαμε στο 2020 και οι ευχές «δίνουν και παίρνουν» για υγεία, ευτυχία, αισιοδοξία, κλπ  για το νέο έτος. Αυτό όμως δεν ισχύει για τη συναδέλφισσά μας, που άδικα απομακρύνθηκε από το 13ο  Δημοτικό Σχολείο του Δήμου Καβάλας, ύστερα από 14 συνεχόμενα έτη που προσφέρει υπεύθυνα τις υπηρεσίες της, χωρίς να έχει δημιουργήσει ποτέ κανένα πρόβλημα.

Παρά τις επίμονες προσπάθειες του Σωματείου μας η συναδέλφισσα δεν έχει επιστρέψει ακόμα στη θέση της. Οι υποσχέσεις της Δημοτικής Αρχής ότι θα «λυθεί το ζήτημα» έχουν μετατραπεί σε εμπαιγμό.

Η απόφαση αυτή λειτουργεί «σα λαγός» και ανοίγει το δρόμο  για απολύσεις και για τις υπόλοιπες συναδέλφισσες. Μετά από 20 χρόνια εργασίας συνεχίζουν να μας θεωρούν «εθελοντές» που δεν δικαιούμαστε ασφάλιση, χωρίς να μας χορηγούνται μέσα ατομικά προστασίας, βαφτίζοντας τον πενιχρό μισθό μας των 176 € «επίδομα μετακίνησης».

Προφανώς η ανησυχία μας για το εργασιακό μας μέλλον, βρίσκεται έξω από τα όρια και τις ευαισθησίες της Δημοτικής Αρχής. Δεν τα παρατάμε όμως. Συνεχίζουμε την προσπάθεια μέχρι την αποκατάσταση της συναδέλφισσας και την επιστροφή στη θέση της. Ταυτόχρονα Πανελλαδικά διεκδικούμε:

1 Η αλλαγή του καθεστώτος εργασίας μας από εθελοντική προσφορά  που ισχύει μέχρι σήμερα, σε σχέση εξαρτημένης  εργασίας με πλήρη εργασιακά και ασφαλιστικά δικαιώματα, μιας και καλύπτουμε  πάγιες και διαρκείς ανάγκες  για την ασφαλή μεταφορά των μαθητών προς και από  τα σχολεία.

2 Μόνιμη και σταθερή  εργασία  με συλλογική σύμβαση που να καλύπτει τις ανάγκες μας.

3 Κάλυψη όλων των  κενών που υπάρχουν στα σχολεία  του Δήμου με νέες προσλήψεις.

4 Μέτρα ατομικής προστασίας.

Η ΠΡΟΕΔΡΟΣ                                                          Η ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ

 

ΠΡΟΔΡΟΜΙΔΟΥ ΜΑΡΙΑ                                              ΔΗΜΗΤΡΙΟΥ ΝΙΚΟΛΕΤΑ

Προηγούμενο άρθροΞεκινάει συνεργασία μεταξύ των Ε.Α.Σ. Καβάλας και Παγγαίου
Επόμενο άρθροΔωρεάν wi-fi σε Ελευθερούπολη, Ν.Ηρακλείτσα, Ν.Πέραμο