Για την κατάσταση που επικρατεί στα φαρμακεία μίλησε στο ραδιόφωνο του Lobby 101.8 η πρόεδρος του φαρμακευτικού συλλόγου Καβάλας, Σίσσυ Ρακιτζή. Επίσης, έκανε για μία ακόμα φορά λόγο για τον τρόπο με τον οποίο πρέπει να πλένουμε τα χέρια μας ώστε να μην υπάρξουν ερεθισμοί, ενώ τονίζει την σωστή χρήση μασκών και γαντιών.

“Προσπαθούμε όλοι να είμαστε ψύχραιμοι και όχι σε φάση πανικού. Τα φαρμακεία έχουν κανονική ροή. Περιμένουμε από μέρα σε μέρα αντισηπτικά και μάσκες, να εκτελωνιστούν. Ο Πανελλήνιος φαρμακευτικός σύλλογος με παρέμβασή του τόνισε ότι τα φαρμακεία είναι τα πρώτα που πρέπει να εφοδιαστούν με μάσκες και τζελ. Φάρμακα υπάρχουν” σημείωσε η κ. Ρακιτζή.

Σε ότι αφορά τη χρήση μασκών η πρόεδρος του φαρμακευτικού συλλόγου τονίζει: “Το πιο τραγικό είναι να φορούν τη μάσκα κάτω από το πιγούνι και τη φορούν όπου αυτοί θεωρούν χρήσιμο, εκεί γίνεται η πλήρης μετάδοση για όλους μας. Η μάσκα διασπείρει μικρόβια, ιούς. Το ίδιο και με τα γάντια. Είναι ότι χειρότερο. Εχει μαζέψει μικρόβια και δεν μπορείς να το απολυμάνεις. Το χέρι αυτού που το φοράει δεν έρχεται με κάτι άλλο σε επαφή, ωστόσο όπου πιάσει κάποιος διασπείρει και τα μικρόβια. Ας το σκεφτούν οι συμπολίτες μας. Μάσκα και γάντια δεν εξασφαλίζουν τίποτα στους γύρω τους, ενώ πολλοί δεν ξέρουν να βγάλουν τη μάσκα ή τα γάντια. Τα βγάζουμε τα τυλίγουμε σε μία σακούλα με προσοχή και τα πετάμε. Αν βάλουν γάντι να το βάζουν για μερικά λεπτά και μετά να το βγάζουν και να το πετούν με τον σωστό τρόπο”.

“Επίσης αρκετοί πολίτες έχουν βγάλει εκζέματα στα χέρια ή έχουν ερεθιστεί τα χέρια τους από το συνεχές πλύσιμό ή από την υπερβολική χρήση αντισηπτικών. “Αυτό είναι ότι χειρότερο. Τα χέρια πρέπει να είναι μαλακά και όχι ξηρά για να μην απορροφούν μικρόβια. Καλό θα ήταν να χρησιμοποιούμε μία κρέμα χεριών ώστε τα χέρια μας να διαρηρούνται μαλακά. Για τα εκζέματα να πάρουν μία ειδική κρέμα”, αναφέρει η κ. Ρακιτζή.

Πλαφόν στα φαρμακεία δεν υπάρχει ακόμα, αλλά μένει στη λογική του κάθε συμπολίτη μας η λογική αγορά των φαρμάκων.

Ακούστε αναλυτικά όσα αναφέρει η πρόεδρος του φαρμακευτικού συλλόγου Καβάλας, Σίσσυ Ρακιτζή στον Lobby 101.8 από το 36.45 έως 47.05

 

 

Προηγούμενο άρθροΑποζημίωση 800 ευρώ σε εργαζομένους που σταμάτησαν να δουλεύουν – Ολα τα μέτρα
Επόμενο άρθροΑγωνία για τις κλειστές αλλά και ανοιχτές επιχειρήσεις οι οποίες πλήττονται