7 Μαΐου, 2024, 4:55 πμ
Αρχική ΠΡΩΤΟ ΘΕΜΑ Αποζημίωση 800 ευρώ σε εργαζομένους που σταμάτησαν να δουλεύουν – Ολα τα...

Αποζημίωση 800 ευρώ σε εργαζομένους που σταμάτησαν να δουλεύουν – Ολα τα μέτρα

Τα νέα μέτρα στήριξης της οικονομίας και των επιχειρήσεων ανακοίνωσε ο υπουργός Οικονομικών Χρήστος Σταϊκούρας.

 Αυτά περιλαμβάνουν τα εξής:

-Αναστολές φόρων και εισφορών επιχειρήσεων. Τα μέτρα είναι οριζόντια. Η περίοδος εφαρμογής των μέτρων αφορά στον Μάρτιο και αν χρειαστεί θα δοθεί παράταση Προϋπόθεση αναστολής των φορολογικών και ασφαλιστικών διευκολύνσεων είναι η διατήρηση των θέσεων εργασίας.

-Χρηματοδότηση των επιχειρήσεων, υπό τη μορφή επιστρεπτέας προκαταβολής, για όλες τις επιχειρήσεις που πλήττονται. Συνολικό ύψος 1 δισ. ευρώ

– Όλοι οι εργαζόμενοι για τους οποίους αναστέλλονται οι συμβάσεις εργασίας λόγω αναγκαστικού κλεισίματος, θα λάβουν αποζημίωση 800 ευρώ τον Απρίλιο. Το μέτρο αφορά σε περίπου 500.000 εργαζομένους.

 Αναβάλλονται όλες οι φορολογικές υποχρεώσεις πληρωτέες τον Μάρτιο, για τέσσερις μήνες.

– Μειώνεται στο 6% από 24% σε προϊόντα που είναι απαραίτητα για την αποφυγή μετάδοσης του κορονοϊού,όπως μάσκες, γάντια, αντισηπτικά κλπ. Η μείωση αυτή αποσκοπεί στη μείωση του κόστους των προϊόντων.

– Προχωράμε σε παρεμβάσεις στην αγορά ακινήτων. Οι επιχειρήσεις που πλήττονται θα πληρώνουν το 60% των μισθωμάτων τους μήνες Μάρτιο και Απρίλιο. Το ίδιο ισχύει για εργαζομένους που χάνουν τη δουλειά τους.

– Ο ΕΝΦΙΑ του 2020 θα βασιστεί στο προηγούμενο καθεστώς, καθώς οι νέες αντικειμενικές θα ισχύσουν από την επόμενη χρονιά.

– Πληρώνονται άμεσα οι οφειλές του Δημοσίου προς τους πολίτες.

Προηγούμενο άρθροΕπιβεβαιωμένο κρούσμα κορονοϊού και στην Ξάνθη
Επόμενο άρθροΑπο μέρα σε μέρα οι νέες παραλαβές | Τι γίνεται με τις μάσκες και τα ερεθισμένα χέρια