Οι Πρόεδροι των Ενιαίων Σχολικών Επιτροπών Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης του Δήμου Καβάλας, Κατερίνα Μαρκάκη και Ανθή Χατζηφραντζή αντίστοιχα, παρέστησαν το απόγευμα της Τρίτης 17 Μαΐου 2022, στην εκδήλωση βράβευσης των παιδιών που διακρίθηκαν στον διαγωνισμό ζωγραφικής με τίτλο: «Οδηγός μας η ΑΓΑΠΗ», η οποία πραγματοποιήθηκε στη Δημοτική Βιβλιοθήκη Καβάλας «Βασίλης Βασιλικός».

Στον διαγωνισμό πήραν μέρος περισσότερα από 200 παιδιά όλων των εκπαιδευτικών βαθμίδων, με 190 πολύχρωμες ζωγραφιές.

Η κ. Χατζηφραντζή ευχαρίστησε όλα τα παιδιά που συμμετείχαν σε αυτή τη συλλογική προσπάθεια, τονίζοντας ότι “με τη στάση τους και το ιδιαίτερο ενδιαφέρον που επέδειξαν από την πρώτη στιγμή, έστειλαν ένα ηχηρό μήνυμα κατά της Βίας, απ’ όπου κι αν προέρχεται”, και συνεχάρη τόσο τους γονείς και τους εκπαιδευτικούς, όσο και την Προϊσταμένη του Τμήματος Παιδείας και Δια Βίου Μάθησης και Βιβλιοθηκών, Κατερίνα Κουμανίδου και το προσωπικό της Δημοτικής Βιβλιοθήκης Καβάλας, για τη μεγάλη επιτυχία του διαγωνισμού ζωγραφικής.

ΒΡΑΒΕΙΑ

1️⃣ Αθανασία Κυριακοπούλου
2️⃣ Ειρήνη Κοψαχείλη

3️⃣ Farzaneh Mohammadi

Η βράβευση της Farzaneh Mohammadi, η οποία μέχρι πρότινος διέμενε στη δομή φιλοξενίας προσφύγων, έγινε μέσω Skype, καθώς πριν από λίγο καιρό εγκαταστάθηκε με την οικογένειά της στην Ελβετία.

Η Farzaneh Mohammadi χάρισε το χρηματικό της έπαθλο στα παιδιά της δομής προσφύγων, παρακινώντας τα να αγοράσουν διάφορα είδη ζωγραφικής από βιβλιοπωλείο της Καβάλας.

Στην εκδήλωση βράβευσης παραβρέθηκαν ο Διοικητής της Δομής Φιλοξενίας Προσφύγων στο πρώην στρατόπεδο “Ασημακοπούλου”, Δημήτρης Ρέμμος, η Κατερίνα Κακιλή εκ μέρους του Διεθνούς Οργανισμού Μετανάστευσης και η εκπρόσωπος της Solidarity Now.

ΚΡΙΤΙΚΗ ΕΠΙΤΡΟΠΗ

Απόστολος Μουμτσάκης, Αντιδημάρχος Παιδείας και Πολιτισμού

Σπύρος Κατσικαρώνης, εκπαιδευτικός – εκπρόσωπος τύπου του Συμβουλίου Νέων

Λόης Ανθάκης, ζωγράφος

Οι ζωγραφιές όλων των παιδιών θα παρουσιαστούν, κατά τη διάρκεια ειδικής εκδήλωσης, την Παρασκευή 1 Ιουλίου 2022, στο ισόγειο της Μεγάλης Λέσχης.

Προηγούμενο άρθροΝέα προσπάθεια συγκέντρωσης ανθρωπιστικής βοήθειας για το λαό της Ουκρανίας
Επόμενο άρθροΙστορική εξέλιξη: Φινλανδία και Σουηδία κατέθεσαν κοινό αίτημα ένταξης στο ΝΑΤΟ