Ο Αντιδήμαρχος Κοινωνικών κ. Λεωνίδας Παππάς ζητά από την Εγνατία Οδό ΑΕ να μην πληρώνουν διόδια οι Καβαλιώτες στον Σταθμό Διοδίων της Άσπρης Άμμου. Ζητά μάλιστα από τους βουλευτές να παρέμβουν προς αυτήν την κατεύθυνση.

Συγκεκριμένα δήλωσε ότι «το Σεπτέμβριο επίκειται η έναρξη λειτουργίας του μετωπικού σταθμού διοδίων στα Άσπρα Χώματα. Επειδή έκανα έρευνα και μίλησα με ανθρώπους της Εγνατίας Οδού, διαπίστωσα ότι σε άλλες περιοχές, ακόμη και του νομού Καβάλας, έχει ρυθμιστεί νομικά το θέμα και πολλοί μόνιμοι κάτοικοι που διέρχονται καθημερινά για επαγγελματικούς λόγους από σταθμούς διοδίων, απαλλάσσονται της υποχρέωσης να καταβάλλουν τέλη διοδίων».

ΕΠΙΒΑΡΥΝΣΗ

Πρόσθεσε ότι «ζήτησα να κάνουν το ίδιο και οι βουλευτές της Καβάλας, να πάρουν μια σχετική πρωτοβουλία, διότι είναι νομοθετικό έργο, το πεδίο της αρμοδιότητάς τους, διότι η επιβάρυνση των Καβαλιωτών θα είναι καθημερινά 2,80 ευρώ, 140+1,40 για να πάνε και να επιστρέψουν. Στις 25 εργάσιμες μέρες είναι 70 ευρώ. Αν αναλογιστεί κανείς τι πληρώνουμε και τι ανατιμήσεις έχουν επιβαρύνει το εισόδημα των πολιτών, φανταστείτε οι Καβαλιώτες που πρέπει να περνάνε από εκεί για να πηγαίνουν στις δουλειές τους, να υποστούν άλλη μία μείωση του εισοδήματός τους κατά 70 ευρώ. Είναι άδικο.

Έχει γίνει κι αλλού, υπάρχει προηγούμενο και γι’ αυτό κάλεσα τους βουλευτές της Νέας Δημοκρατίας να πάρουν την πρωτοβουλία και είναι βέβαιο ότι όλη η τοπική κοινωνία και οι θεσμικοί φορείς θα συνδράμουν σ’ αυτό το αίτημα.

Αν αποφασίσει η κυβέρνηση να νομοθετήσει και να λύσει το θέμα, θα το κάνει όπως έκανε και σε άλλες περιοχές. Αν οι βουλευτές Καβάλας πάρουν την πρωτοβουλία, όλοι θα συναγκαλιάσουμε και αν η κυβέρνηση έχει την πολιτική βούληση, όπως έκανε και σε άλλες περιοχές- και δεν βλέπω το λόγο να υπάρχει διάκριση και διαφορετική μεταχείριση- το θέμα μπορεί να λυθεί. Γι’ αυτό και το ανέδειξα».

Προηγούμενο άρθροΒίντεο αφιέρωμα στη καταιγίδα που έπληξε χθες και τον Νομό Καβάλας
Επόμενο άρθροΔεν υπάρχει θέμα μόλυνσης στο έδαφος και στον υδροφόρο ορίζοντα στους Αντιφιλίππους, σύμφωνα με τον Αντιπεριφερειάρχη, Αλέξη Πολίτη