16 Σεπτεμβρίου 2024, 22:08
23.3 C
Kavala

Αν αναγνωρίζετε αυτά 9 σημάδια, ο έρωτας στη σχέση σας αρχίζει να «ξεθωριάζει»

Το συναίσθημα του μπορεί να έρθει απροειδοποίητα και να μας κατακλύσει, ή να αναπτυχθεί σταδιακά. Τι γίνεται όταν ο έρωτας αρχίσει να «ξεθωριάζει» και να φεύγει;

Η υποχώρηση του συναισθήματος, είναι και αυτή μια αργή διαδικασία που εμφανίζεται δείχνοντας κάποια χαρακτηριστικά σημάδια.

Περνάτε ολοένα και λιγότερο χρόνο μαζί
Οι ιδιαιτερότητες τους δεν σας φαίνονται πλέον χαριτωμένες
Δεν σας ενδιαφέρει πως περνούν
Φαντάζεστε τη ζωή χωρίς εκείνους
Το άγγιγμά τους δεν σας συγκινεί
Δεν θέλετε πλέον να μοιράζεστε μαζί τους
Έχετε σταματήσει να κάνετε σχέδια για το μέλλον σας
Η παρουσία τους περισσότερο σας ενοχλεί παρά σας ηρεμεί
Νιώθετε αδιάφοροι
Πώς εκδηλώνονται τα 9 σημάδια που μαρτυρούν ότι ο έρωτας περνάει

Οι 8 συνήθειες των ζευγαριών που κρατούν ζωντανό τον έρωτα τους ύστερα από δεκαετίες
Περνάτε ολοένα και λιγότερο χρόνο μαζί

Θυμάστε, στις αρχές της σχέσης σας που δεν μπορούσατε λεπτό μακριά από τον σύντροφό σας; Αν πλέον περνάτε όλο και λιγότερο χρόνο μαζί του, ίσως αυτό δείχνει κάποια αλλαγή στο συναίσθημα.

Μήπως όταν είστε μαζί σας ενδιαφέρει περισσότερο το τηλέφωνό σας, παρά ο σύντροφός σας; Μήπως δεν είναι σταθερά στα μελλοντικά σας σχέδια; Όλοι έχουν ανάγκη από προσωπικό χώρο και δεν χρειάζεται να περνάτε μαζί κάθε λεπτό της ημέρας. Αν όμως διαρκώς ψάχνετε να βρείτε αφορμή να είστε μακριά, ίσως είναι καιρός ν’ αναρωτηθείτε το γιατί.

Τα 8 αλάνθαστα σημάδια που δείχνουν τον έρωτα ενός άνδρα – «Σας θεωρεί μία και μοναδική»
Οι ιδιαιτερότητες τους δεν σας φαίνονται πλέον χαριτωμένες

Οι ιδιαιτερότητες, οι συνήθειες που κάνουν το σύντροφό σας ξεχωριστό, όταν ήσασταν ερωτευμένοι ήταν γοητευτικές.

Όταν ο έρωτας αρχίζει να φθίνει, μπορεί ξαφνικά να αρχίζετε να εκνευρίζεστε με τις ίδιες συνήθειες. Πρόκειται για μια ανεπαίσθητη, αλλά σημαντική αλλαγή στο συναίσθημα και τη σχέση.

Δεν σας ενδιαφέρει πως περνούν

Σε μια υγιή σχέση, οι σύντροφοι δείχνουν ειλικρινές και αβίαστο ενδιαφέρον για τις καθημερινές εμπειρίες του συντρόφου. Οι άνθρωποι θέλουν να ξέρουν πως πηγαίνει η ζωή του συντρόφου τους, τις καλές και τις κακές στιγμές.

Το ενδιαφέρον για τη ζωή του άλλου υποχωρεί όταν παύει να υπάρχει ο έρωτας. Πλέον οι σύντροφοι δεν ενδιαφέρονται ν’ ακούσουν νέα του άλλου, ούτε ν’ αφουγκραστούν τα συναισθήματά τους. Μπορεί ν’ αποφεύγουν τις συζητήσεις αυτές εντελώς.

Σύμφωνα με έρευνες, μια ισχυρή ένδειξη ικανοποίησης στη σχέση, είναι το γνήσιο ενδιαφέρον για τη ζωή του συντρόφου. Αντίστοιχα, η αδιαφορία για το τι κάνει και πως περνά ο σύντροφος, είναι ένα σημάδι που δείχνει ότι ο έρωτας αρχίζει να φεύγει.

Φαντάζεστε τη ζωή χωρίς εκείνους

Αν φαντάζεστε διαρκώς και επίμονα τη ζωή σας χωρίς τον σύντροφό σας, αυτό είναι ένα αξιόπιστο σημάδι που μαρτυρά ότι ο έρωτας, φεύγει.

Αυτό μπορεί να είναι σημάδι βαθύτερης δυσαρέσκειας στη συντροφική σας σχέση.

Το άγγιγμά τους δεν σας συγκινεί

Το άγγιγμα είναι μια ισχυρή μορφή επικοινωνίας στις συντροφικές σχέσεις. Η σωματική επαφή εκφράζει την αγάπη, την επιθυμία, την άνεση, τη σύνδεση. Όταν ο ένας – ή και οι σύντροφοι δεν νιώθουν ερωτευμένοι, δεν ανταποκρίνονται το ίδιο στο ερωτικό άγγιγμα.

Θυμάστε το σκίρτημά που νιώθατε κάθε φορά που σας άγγιζε; Αν η αίσθηση της γλυκιάς αναστάτωσης στο άγγιγμά τους έχει χαθεί, θα μπορούσε να είναι σημάδι που μαρτυρά ότι το συναίσθημα αρχίζει να χάνεται.

Σημασία δεν έχει τόσο η συχνότητα της σωματικής επαφής, αλλά η ποιότητά της και η απόκρισή σας σ’ αυτή. Αν πλέον το άγγιγμά τους, σας αφήνει αδιάφορους ή ακόμη χειρότερα, αν σας κάνει να νιώθετε άβολα, αυτό είναι ένα σημάδι που δείχνει ότι ο έρωτάς σας έχει αρχίσει να υποχωρεί.

Δεν θέλετε πλέον να μοιράζεστε μαζί τους

Το μοίρασμα είναι μια θεμελιακή πτυχή κάθε σχέσης. Οι σύντροφοι μιλούν για τις σκέψεις, τα συναισθήματα, μοιράζονται τους φόβους και τις σκέψεις τους. Όταν πλέον η έρωτας αρχίζει να υποχωρεί, οι σύντροφοι σταματούν να θέλουν να μοιράζονται.

Αν διαπιστώνετε ότι πλέον κρατάτε τα περισσότερα πράγματα για τον εαυτό σας, αν προτιμάτε να τα μοιραστείτε με φίλους, αυτό είναι ένα σημάδι που μαρτυρά ότι τα συναισθήματά σας, αλλάζουν. Πρόκειται για μια ανεπαίσθητη, αλλά σημαντική αλλαγή.

Έχετε σταματήσει να κάνετε σχέδια για το μέλλον σας

Θυμάστε που περνούσατε ώρες να σχεδιάζετε το κοινό σας μέλλον; Προγραμματίζατε τις εκδρομές σας, τους επόμενους στόχους της ζωής σας, και ανυπομονούσατε για το κοινό σας μέλλον.

Αν πλέον όλες αυτές οι συζητήσεις έχουν γίνει παρελθόν, αν πιάνετε τον εαυτό σας να κάνει σχέδια ανεξάρτητα, χωρίς τον σύντροφό σας στο σενάριο, αυτό είναι ένα σημάδι ότι ο έρωτας υποχωρεί.

Η παρουσία τους περισσότερο σας ενοχλεί παρά σας ηρεμεί

Σε μια σχέση που υπάρχει αγάπη, οι σύντροφοι βρίσκουν ηρεμία και παρηγοριά ο ένας στον άλλον. Η συντροφιά τους ομορφαίνει την ημέρα του άλλου, το γέλιο τους φτιάχνει τη διάθεσή του, η υποστήριξή του, είναι απαραίτητη.

Όταν ο έρωτας αρχίζει και φεύγει, όλα αυτά αλλάζουν αισθητά. Η παρουσία τους πλέον δεν είναι πηγή παρηγοριάς, αλλά αρχίζει να τους ενοχλεί. Μπορεί να αναζητάτε πλέον την μοναξιά σας ή να νιώθετε ανακούφιση και ηρεμία όταν λείπουν.

Νιώθετε αδιάφοροι

Το μεγαλύτερο σημάδι που μαρτυρά ότι ο έρωτας φεύγει δεν είναι ούτε ο θυμός, ούτε η απογοήτευση ή η λύπη, αλλά η αδιαφορία.

Όταν κάποιος είναι ερωτευμένος, νοιάζεται για τις σκέψεις και τα συναισθήματα του συντρόφου του.

Όταν το ενδιαφέρον υποχωρεί, δεν σας νοιάζουν τα ίδια πράγματα. Μπορεί να αδιαφορείτε για το αν είναι χαρούμενοι ή λυπημένοι, αν τα πράγματα πηγαίνουν καλά ή αν αντιμετωπίζουν δυσκολίες.

Η αδιαφορία είναι μια ισχυρή ένδειξη που μαρτυρά ότι η αγάπη υποχωρεί. Αν νιώθετε έτσι προς τον σύντροφό σας, είναι καιρός να δείτε πιο σοβαρά την πορεία της σχέσης σας.

Hot this week

Με επιτυχία πραγματοποιήθηκε η εκδήλωση «Μνήμες Τρύγου» στον Ποτό Θάσου

Τρικούβερτο γλέντι στήθηκε στο θεατράκι του Ποτού το Σάββατο...

Topics

Με επιτυχία πραγματοποιήθηκε η εκδήλωση «Μνήμες Τρύγου» στον Ποτό Θάσου

Τρικούβερτο γλέντι στήθηκε στο θεατράκι του Ποτού το Σάββατο...

Ευχαριστήριο Λέσχης Καταδρομών Καβάλας

ΛΕΣΧΗ ΕΛΛΗΝΩΝ ΚΑΤΑΔΡΟΜΕΩΝ ΚΑΒΑΛΑΣ ΠΡΟΣ ΔΗΜΟ ΚΑΒΑΛΑΣ Κύριε Δήμαρχε, Με την παρούσα...
spot_img

Related Articles

Δημοφιλείς κατηγορίες

spot_imgspot_img