Τα προβλήματα που αντιμετωπίζει η φοιτητική κοινότητα του Διεθνούς Πανεπιστημίου Ελλάδας (ΔΙΠΑΕ) στην Καβάλα εξέθεσε στον Δήμαρχο Καβάλας, Θόδωρο Μουριάδη, αντιπροσωπεία Φοιτητικών Συλλόγων Σχολών του Πανεπιστημίου.

Τα σημαντικότερα ζητήματα που έθεσαν ήταν αυτά της δωρεάν σίτισης, της δωρεάν μετακίνησής τους από και προς το Πανεπιστήμιο και της έλλειψης φοιτητικών εστιών.

Τόνισαν ότι, λόγω της οικονομικής κρίσης, αυτά τα προβλήματα έχουν πάρει μεγάλες διαστάσεις, που μερικές φορές γίνονται ανυπέρβλητα για τις οικογένειες των φοιτητών, με αποτέλεσμα είτε τη διακοπή των σπουδών, είτε την παραμονή τους περισσότερα χρόνια μέχρι την απόκτηση του πτυχίου.

Ο κ. Μουριάδης είπε ότι αντιλαμβάνεται το μέγεθος των προβλημάτων και υποσχέθηκε να έρθει σε επαφή με την αντιπεριφέρεια και τη διοίκηση του Πανεπιστημίου, ώστε να βρεθούν τρόποι επιχορήγησης του φοιτητικού εισιτηρίου.
Επίσης, ότι θα ζητήσει από τον Εμπορικό Σύλλογο να διαθέτει τα προϊόντα του με έκπτωση, ιδίως στους πρωτοετείς.
Τέλος, ο Δήμαρχος δήλωσε ότι θα φέρει το θέμα στο Δημοτικό Συμβούλιο, με σκοπό την έκδοση ψηφίσματος συμπαράστασης στον αγώνα των φοιτητών για τη βελτίωση των συνθηκών των σπουδών, της διαμονής, της σίτισης και της μεταφοράς τους.

Προηγούμενο άρθροOPAP Arena- Η ΑΕΚ επιστρέφει «σπίτι» της ύστερα από 19 χρόνια
Επόμενο άρθροΑλέξης Πολίτης: Δεν έφταιγε…