Αντιδράσεις προέκυψαν την τελευταία στιγμή για την μεταφορά του 10ου Δημοτικού Σχολείου στο 12ο Δημοτικό. Σύμφωνα με τον Αντιδήμαρχο κ. Απόστολο Μουμτσάκη έγινε η καταγραφή των μαθητών και θα χρειαστεί 7 αίθουσες στο 12ο Δημοτικό οπόταν δεν υπάρχει πρόβλημα.

Πιο συγκεκριμένα είπε ότι «είναι αντιδράσεις που προέκυψαν την τελευταία στιγμή κι αφορούν τη μεταφορά κάποιων τμημάτων του 10ου δημοτικού σχολείου στο χώρο του αναβαθμισμένου 12ου δημοτικού σχολείου.

Έγινε μια προσπάθεια όλο αυτό το χρονικό διάστημα να τελειώσουν οι εργασίες στο 12ο για να λειτουργήσει τη νέα σχολική χρονιά. Τα παιδιά ως τώρα είχαν χωριστεί σε δύο σχολεία και κάποια τα πήραν οι γονείς τους και τα πήγαν σε άλλα σχολεία. Έπρεπε να περιμένουμε την περίοδο των μετεγγραφών να δούμε πόσοι από τους μαθητές θα γύριζαν πίσω στο 12ο και να έχουμε πραγματική καταγραφή των μαθητών.

Αυτοί που επέστρεψαν δεν ήταν πολλοί και θα χρειαστούν 7 αίθουσες. Συνολικά υπάρχουν 12 αίθουσες κι από τη στιγμή που σκεφτόμαστε εδώ και αρκετά χρόνια να ξεκινήσουν εργασίες συντήρησης στο 10ο Δημοτικό σχολείο, θεωρήσαμε καλό κάποια τμήματά του να μεταφερθούν στο 12ο και κάποια σε άλλο σχολείο».

ΤΩΡΑ ΔΕΝ ΘΕΛΟΥΝ

Στη συνέχεια είπε ότι «πληροφορήθηκα ότι οι δάσκαλοι του 10ου δημοτικού δημιουργούν πρόβλημα με τη μεταφορά, φοβούμενοι ότι θα μειωθούν οι θέσεις εργασίας. Επτά δάσκαλοι δουλεύουν στο 10ο και 7 θα δουλεύουν όταν γίνει η μεταφορά. Οπότε δεν υπάρχει λόγος ανησυχίας για τους δασκάλους και δεν μπορώ να καταλάβω γιατί γίνονται όλα αυτά.

Όταν θα συστεγάζονται τα σχολεία θα είναι πολύ καλύτερα για τους μαθητές και τους εκπαιδευτικούς γιατί θα μπορέσουν να έχουν περισσότερες ειδικότητες σε δασκάλους που δεν θα χρειάζεται να μεταφέρονται από το ένα σχολείο στο άλλο. Θα γίνει έτσι και πιο ποιοτικό το μάθημα.

Ο δήμαρχος κι εγώ είμαστε σε επικοινωνία με τους συλλόγους γονέων και κηδεμόνων. Το 10ο έχει πολλά προβλήματα, μας είχαν ζητήσει να το αναβαθμίσουμε οι γονείς και η προηγούμενη διευθύντρια και τώρα που πάμε να το κάνουμε, λένε ότι δεν θέλουν. Είναι τρομερό!

Κάναμε πολλά καινούργια σχολεία ως διοίκηση, αλλά όταν συναντάς τέτοιες αντιδράσεις δεν ξέρεις τι να πεις».

Προηγούμενο άρθροΣήμερα αναμένεται να ξεκινήσει η ασφαλτόστρωση στην Οδό Κολοκοτρώνη από την εταιρεία του φυσικού αερίου
Επόμενο άρθροEnergean: Οι μεγάλες επενδύσεις στην Ανατ. Μεσόγειο φέρνουν για πρώτη φορά μέρισμα στους μετόχους