Αντιδράσεις προέκυψαν την τελευταία στιγμή για την μεταφορά του 10ου Δημοτικού Σχολείου στο 12ο Δημοτικό

Αντιδράσεις προέκυψαν την τελευταία στιγμή για την μεταφορά του 10ου Δημοτικού Σχολείου στο 12ο Δημοτικό. Σύμφωνα με τον Αντιδήμαρχο κ. Απόστολο Μουμτσάκη έγινε η καταγραφή των μαθητών και θα χρειαστεί 7 αίθουσες στο 12ο Δημοτικό οπόταν δεν υπάρχει πρόβλημα.

Πιο συγκεκριμένα είπε ότι «είναι αντιδράσεις που προέκυψαν την τελευταία στιγμή κι αφορούν τη μεταφορά κάποιων τμημάτων του 10ου δημοτικού σχολείου στο χώρο του αναβαθμισμένου 12ου δημοτικού σχολείου.

Έγινε μια προσπάθεια όλο αυτό το χρονικό διάστημα να τελειώσουν οι εργασίες στο 12ο για να λειτουργήσει τη νέα σχολική χρονιά. Τα παιδιά ως τώρα είχαν χωριστεί σε δύο σχολεία και κάποια τα πήραν οι γονείς τους και τα πήγαν σε άλλα σχολεία. Έπρεπε να περιμένουμε την περίοδο των μετεγγραφών να δούμε πόσοι από τους μαθητές θα γύριζαν πίσω στο 12ο και να έχουμε πραγματική καταγραφή των μαθητών.

Αυτοί που επέστρεψαν δεν ήταν πολλοί και θα χρειαστούν 7 αίθουσες. Συνολικά υπάρχουν 12 αίθουσες κι από τη στιγμή που σκεφτόμαστε εδώ και αρκετά χρόνια να ξεκινήσουν εργασίες συντήρησης στο 10ο Δημοτικό σχολείο, θεωρήσαμε καλό κάποια τμήματά του να μεταφερθούν στο 12ο και κάποια σε άλλο σχολείο».

ΤΩΡΑ ΔΕΝ ΘΕΛΟΥΝ

Στη συνέχεια είπε ότι «πληροφορήθηκα ότι οι δάσκαλοι του 10ου δημοτικού δημιουργούν πρόβλημα με τη μεταφορά, φοβούμενοι ότι θα μειωθούν οι θέσεις εργασίας. Επτά δάσκαλοι δουλεύουν στο 10ο και 7 θα δουλεύουν όταν γίνει η μεταφορά. Οπότε δεν υπάρχει λόγος ανησυχίας για τους δασκάλους και δεν μπορώ να καταλάβω γιατί γίνονται όλα αυτά.

Όταν θα συστεγάζονται τα σχολεία θα είναι πολύ καλύτερα για τους μαθητές και τους εκπαιδευτικούς γιατί θα μπορέσουν να έχουν περισσότερες ειδικότητες σε δασκάλους που δεν θα χρειάζεται να μεταφέρονται από το ένα σχολείο στο άλλο. Θα γίνει έτσι και πιο ποιοτικό το μάθημα.

Ο δήμαρχος κι εγώ είμαστε σε επικοινωνία με τους συλλόγους γονέων και κηδεμόνων. Το 10ο έχει πολλά προβλήματα, μας είχαν ζητήσει να το αναβαθμίσουμε οι γονείς και η προηγούμενη διευθύντρια και τώρα που πάμε να το κάνουμε, λένε ότι δεν θέλουν. Είναι τρομερό!

Κάναμε πολλά καινούργια σχολεία ως διοίκηση, αλλά όταν συναντάς τέτοιες αντιδράσεις δεν ξέρεις τι να πεις».

Hot this week

Στην Καβάλα την Δευτέρα ο Υφυπουργός Οικονομίας και Οικονομικών Δημήτρης Μαρκόπουλος

Την Δευτέρα 31 Αυγούστου 2026 ημέρα Δευτέρα, πρόκειται να...

Ικανοποίηση επικρατεί στον εμπορικό κόσμο της Καβάλας από το 3ο Kavala Summer Shopping Night

Ικανοποίηση επικρατεί στον εμπορικό κόσμο της Καβάλας από το...

Ο Σύνδεσμος Ξενοδόχων της Θάσου με την Manager της Wiss Air Group

Μετά από πρόσκληση της Ένωσης Ξενοδόχων Θάσου, παρευρέθηκε στο...

Topics

Ικανοποίηση επικρατεί στον εμπορικό κόσμο της Καβάλας από το 3ο Kavala Summer Shopping Night

Ικανοποίηση επικρατεί στον εμπορικό κόσμο της Καβάλας από το...

Ο Σύνδεσμος Ξενοδόχων της Θάσου με την Manager της Wiss Air Group

Μετά από πρόσκληση της Ένωσης Ξενοδόχων Θάσου, παρευρέθηκε στο...

Σειρά επισκέψεων υπουργών και υφυπουργών στην Καβάλα ενόψει της 90ής ΔΕΘ

Σειρά επισκέψεων στην Περιφερειακή Ενότητα Καβάλας θα πραγματοποιήσουν από...

Μακάριος Λαζαρίδης: Και οι ορεινές περιοχές έχουν ζωή…

Το ζήτημα της ελλιπούς τηλεπικοινωνιακής κάλυψης σε ορεινές κοινότητες...

4,8 εκατ. ευρώ για τους πληγέντες αγρότες των Τεναγών Φιλίππων – «Η απόφαση ελήφθη»

Μια ιδιαίτερα σημαντική εξέλιξη για τους αγρότες των Τεναγών...

Related Articles

Δημοφιλείς κατηγορίες