Το θέμα της επικείμενης ιδιωτικοποίησης του κεντρικού λιμανιού Καβάλας «Απόστολος Παύλος» απασχόλησε την αποψινή  συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου Καβάλας.

Ο δήμαρχος κ. Μουριάδης σημείωσε ότι δεν έχει αντίρρηση με την ιδιωτικοποίηση του λιμανιού «Φίλιππος Β’» της Νέας Καρβάλης πλην, όμως, είναι κάθετα αντίθετος στο να πουληθεί η χερσαία ζώνη του κεντρικού τουριστικού λιμανιού της πόλης και να διαπραγματεύεται για θέματα αυτής με ιδιώτες. Όπως σημείωσε, μίλησε και με τον κ. Παπαστεργίου πρόεδρο της ΚΕΔΕ γι’ αυτό το θέμα, ενώ την Τετάρτη θα υπάρξει συνάντηση στην ΚΕΔΕ έτσι ώστε συνολικά οι δήμοι να ενώσουν τις δυνάμεις τους για να αντιμετωπίσουν το θέμα της ιδιωτικοποίησης των λιμανιών. Ο κ. Βέρρος ζήτησε το θέμα αυτό να έρθει σε τακτική συνεδρίαση για να τοποθετηθούν συνολικά ενώ ο κ. Γραμμένος τόνισε ότι ο δήμος Καβάλας εκφράζεται από το δημοτικό συμβούλιο και συμφώνησε με την πρόταση του κ. Βέρρου. Από πλευράς του ο κ. Βαγγέλης Παππάς, σημείωσε ότι διαχρονικά ο δήμος Καβάλας ήταν υπέρ της διεκδίκησης των λιμανιών υπενθυμίζοντας ότι από την εποχή του αείμνηστου Λευτέρη Αθανασιάδη τα διεκδικούσαν.

ΜΕΛΕΤΗ ΒΙΩΣΙΜΟΤΗΤΑΣ

Στη συνέχεια ο κ. Μάκης Παπαδόπουλος δήλωσε ότι έχει γίνει μελέτη βιωσιμότητας για κάθε λιμάνι και θα πρέπει να το εξετάσουν αυτό στη βάση τη συγκεκριμένη. Ο κ. Μουριάδης σχολίασε ότι η τακτική του κ. Παπαδόπουλου είναι γνωστή, είναι με τον εαυτό του και η μελέτη βιωσιμότητας δείχνει ότι ο Οργανισμός Λιμένα Καβάλας έχει αποθεματικό άνω των 3 εκ ευρώ από την εκμετάλλευση των επιχειρήσεων της χερσαίας ζώνης και αν το ΤΑΙΠΕΔ βγάλει προκήρυξη για το λιμάνι το πουλάκι πέταξε! Διευκρίνισε, δε, ότι δεν κάνει καμία αντιπολίτευση στην κυβέρνηση.

ΟΛΟΚΛΗΡΟ

Ο κ. Ποτόλιας από την πλευρά του σημείωσε ότι δεν θα πρέπει να διεκδικούν μόνο το μισό λιμάνι αλλά ολόκληρο, ενώ ο κ. Ξανθόπουλος σημείωσε ότι το δημοτικό συμβούλιο δίνει το δικαίωμα στο δήμαρχο να διαπραγματευτεί για όλα τα θέματα. Ο κ. Καλανταρίδης από την πλευρά της παράταξης της κας Τσανάκα σημείωσε ότι θα πρέπει να το συζητήσουν ως παράταξη ενώ καταληκτικά ο δήμαρχος τόνισε ότι θα πρέπει να ενώσουν τη φωνή τους και με άλλους δήμους για το θέμα των λιμανιών.

Τελικά, το θέμα αποφασίστηκε να συζητηθεί στη συνέχεια του δημοτικού συμβουλίου ως έκτακτο στη βάση της διεκδίκησης του λιμανιού ώστε να μην ιδιωτικοποιηθεί.

Προηγούμενο άρθροΠραγματοποιήθηκε η γενική συνέλευση του ΤΟΕΒ Πιερίας Κοιλάδας
Επόμενο άρθροΕπιστολή Alexander Haditaghi προς τον πρόεδρο του ΑΟΚ για την εξαγορά της ομάδος