Συνεδρίασε η Επιτροπή Κοινωνικής Αλληλεγγύης του Δήμου Καβάλας από την οποία αποχώρησε η παράταξη «Ανάσα» λόγω της αναστολής λειτουργίας των 2 παιδικών σταθμών. Ο δημοτικός σύμβουλος κ. Σωτήρης Παπαδόπουλος σημείωσε πως βλέποντας την αντίδραση που υπάρχει ανασκεύασαν την απόφαση τους για την αναστολή λειτουργίας των 2 σταθμών.

Χαρακτηριστικά ανέφερε ότι «υπήρχε μια εκτενής συζήτηση στο Δημοτικό Συμβούλιο για το θέμα της αναστολής λειτουργίας των δύο παιδικών σταθμών, στα Καλαφατιά και τον Άγιο Λουκά. Πήραμε μια απόφαση από το Δημοτικό Συμβούλιο και θέλουμε την αναστολή της προηγούμενης απόφασης που πάρθηκε από την Επιτροπή Κοινωνικής Αλληλεγγύης για το κλείσιμο. Θέλουμε να μην γίνει η αναστολή και να συνεχίσουν οι δύο παιδικοί σταθμοί να λειτουργούν. Υπήρχαν εκπρόσωποι από το Σύλλογο Γονέων και Κηδεμόνων οι οποίοι υπερασπίστηκαν αυτήν τη γραμμή».

ΑΡΧΙΚΑ ΣΥΜΦΩΝΗΣΑΝ

Πρόσθεσε ότι «εμείς, αν και στην προηγούμενη συνεδρίαση της Κοινωνικής Αλληλεγγύης ταχθήκαμε υπέρ της πρότασης του προέδρου για την αναστολή –εμείς δεν κάνουμε αντιπολίτευση στην κοινωνική πολιτική του Δήμου Καβάλας, είναι ένα ευαίσθητο κομμάτι που θέλουμε και πρέπει να βοηθήσουμε όλοι. Παρ’ όλα αυτά, βλέποντας την αντίδραση που υπάρχει και τις λύσεις που υπάρχουν, σε αντίθεση με αυτά που υποστήριξε ο πρόεδρος της Επιτροπής, ανασκευάσαμε την απόφασή μας και είπαμε στο Δημοτικό Συμβούλιο ότι δεν μπορούμε να ψηφίσουμε υπέρ της αναστολής.

Οι λόγοι που θέλουν και μάλλον θα εφαρμοστεί η αναστολή, είναι καθαρά οικονομικοί. Επομένως, από τη στιγμή που δεν είναι ανταποδοτικοί οι παιδικοί σταθμοί και υπάρχει ενίσχυση από το ΕΣΠΑ και το Δήμο Καβάλας, μπορεί να αυξηθεί το κονδύλι του δίνει ο Δήμος Καβάλας στους παιδικούς σταθμούς και να συνεχιστεί η λειτουργία όλων.

Η αναστολή οδηγεί στη μείωση του προσωπικού και δημιουργούνται πολλά προβλήματα τα οποία στην εποχή που ζούμε δεν μπορούμε να τα αγνοήσουμε. Δεν είναι θέμα το λειτουργικό κόστος, δεν είναι κάτι το ιδιαίτερο που αξίζει τον κόπο να συζητηθεί ή να δημιουργηθεί τόσο μεγάλη ένταση μέσα στον κοινωνικό ιστό της πόλης. Δεν θέλω να πιστεύω ότι μετά από αυτό που έγινε, τουλάχιστον του χρόνου επειδή θα είναι προεκλογική περίοδος, θα ανασταλεί η απόφαση και θα ανοίξουν οι παιδικοί σταθμοί με οποιοδήποτε κόστος, ώστε να μην έχει κόστος η σημερινή διοίκηση του Δήμου Καβάλας».

Προηγούμενο άρθροΑρχαίος δρόμος, πιθανόν κομμάτι της Αρχαίας Εγνατίας Οδού, βρέθηκε στο Περιγιάλι σε σημείο που γίνονται οι εργασίες για το φυσικό αέριο
Επόμενο άρθροΤρισάγιο ανήμερα της Παγκόσμιας ημέρας νοσηλευτή