Παράταση των περιοριστικών μέτρων που ίσχυαν για τον Δήμο Μύκης ανακοίνωσε πριν λίγο η πολιτική προστασία. Παράλληλα αίρονται τα αυστηρά περιοριστικά μέτρα για τον Δήμο Ξάνθης, μετά και την παρέμβαση που έκανε ο Δήμαρχος Ξάνθης Μανώλης Τσέπελης τόσο με έγγραφο προς την πολιτική προστασία όσο και με τηλεφωνική επικοινωνία που είχε με τους αρμόδιους.

Στις προκλήσεις και στα νέα στοιχήματα της επόμενης μέρας, η οποία δεν θα είναι “εύκολη”, αναφέρθηκε ο υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας και Διαχείρισης Κρίσεων Νίκος Χαρδαλιάς, κατά την ενημέρωση για την πορεία της πανδημίας στην Ελλάδα.

Η εβδομάδα που ξεκίνησε είναι ιδιαίτερη, διότι ισχύουν στο ακέραιο τα περιοριστικά μέτρα, μέχρι 4 Μαΐου και ταυτόχρονα προετοιμαζόμαστε για την επόμενη μέρα, “για μια νέα καθημερινότητα με σταδιακή, προσεκτική άρση μέτρων, η οποία θα πρέπει να μεταβάλλει και να μεταφέρει την ατομική μας ευθύνη από το στόχο και το στοίχημα της παραμονής μας στο σπίτι στο νέο μας στοίχημα από την επόμενη εβδομάδα, στην κυκλοφορία μας με αυστηρούς όρους και κανόνες ατομικής προστασίας και σεβασμού στους συμπολίτες μας”, τόνισε ο υφυπουργός. Είπε ότι αύριο στις 6 το απόγευμα θα απευθυνθεί στους πολίτες ο πρωθυπουργός εξηγώντας το κυβερνητικό σχέδιο.

Ο κ. Χαρδαλιάς ανέφερε ότι το σχέδιο της επόμενης φάσης θα ξεδιπλωθεί σε δύο μήνες Μάιο και Ιούνιο. Τα στάδια άρσης των περιοριστικών μέτρων θα απέχουν χρονικά μεταξύ τους, ώστε να υπάρχει δυνατότητα να αξιολογείται συνεχώς η εξέλιξη της πανδημίας. “Η σταδιακή άρση των μέτρων δεν σημαίνει ότι σταματάει η μετάδοση του ιού”, είπε ο υφυπουργός , προσθέτοντας ότι πιθανώς να χρειαστεί, αναλόγως των δεδομένων, μέτρα που αίρουμε τώρα να τα ξαναπάρουμε στη συνέχεια. “Ζούμε πρωτόγνωρες καταστάσεις και εξετάζουμε μεθοδικά κάθε βήμα”. Υπογράμμισε ότι το μεγάλο στοίχημα είναι να τηρούνται αυστηρά οι κανόνες υγιεινής , όπως επιβάλλεται από την κατάσταση.”

Προηγούμενο άρθροΑυτό είναι το σχέδιο για την άρση των μέτρων – Με ποια σειρά θα ανοίξουν καταστήματα, σχολεία και ξενοδοχεία
Επόμενο άρθροΟ Λεωνίδας Κουτσόπουλος έκανε εκπομπή με καλεσμένη τη μητέρα του