ngnk300-604x402

Πραγματοποιείται σήμερα το απόγευμα στη δημοτική βιβλιοθήκη μία ακόμη εκδήλωση από το σύλλογο εθελοντών κατά το καρκίνου Καβάλας. Πρόκειται για

μία εκδήλωση με ομιλητή τον καθηγητή του ΔΠΘ Σπύρο Ραψωμανίκη, ο οποίος θα προσπαθήσει να συνδέσει την ατμοσφαιρική ρύπανση με τα περιστατικά καρκίνου και να αναφερθεί ειδικότερα στα περιστατικά καρκίνου που καταγράφονται στο δήμο Καβάλας.

Ο σύλλογος εθελοντών κατά του καρκίνου γνωστοποιεί την εκδήλωσή του ζητώντας από τους πολίτες που έχουν σχετικές απορίες να παραστούν, ώστε να λάβουν μέρος και στο διάλογο που θα επακολουθήσει της εισηγήσεως του κ. Ραψωμανίκη. Εντωμεταξύ, ο πρόεδρος του συλλόγου Παναγιώτης Φώτου εξέπεμψε χθες μήνυμα SOS, καθώς όπως σημείωσε εδώ και λίγες ημέρες το ογκολογικό τμήμα του νοσοκομείου Καβάλας υπολειτουργεί.

Σημειώνεται ότι βρίσκεται σε εξέλιξη η πρόσληψη διευθυντή ογκολόγου, μόνιμου γιατρού αλλά στο μεταξύ έλαβε την κανονική της άδεια η επικεφαλής γιατρός του τμήματος. Το πλήθος των μη εξυπηρετούμενων ασθενών είναι μεγάλο. Ο κ. Φώτου περιγράφοντας την υπάρχουσα κατάσταση παρατήρησε: «Οι σημερινές συνθήκες θα συνεχιστούν στο ογκολογικό τμήμα έως το τέλος Δεκεμβρίου. Στη συνέχεια δε θα ανανεωθούν οι συμβάσεις των επικουρικών γιατρών, άρα η γιατρός που υπάρχει σήμερα θα αποχωρήσει. Υπολογίζουμε δε ότι η πρόσληψη του μόνιμου ογκολόγου είναι μία διαδικασία που ίσως καθυστερήσει έως τον Μάρτιο».

Σύμφωνα με τον πρόεδρο του συλλόγου Παναγιώτη Φώτου θα πρέπει να εκδηλωθεί άμεση αντίδραση από τη διοίκηση του νοσοκομείου αλλά και από την 4η ΥΠΕ προκειμένου να βρεθεί ογκολόγος. Όπως παραδέχθηκε ο κ. Φώτου στη θέση της γιατρού που έλαβε την άδειά της υπάρχει αντικαταστάτης, φαίνεται ωστόσο ότι με τη λύση που βρέθηκε το κενό δεν καλύπτεται με ικανοποιητικό τρόπο.

Από την άλλη πλευρά, η διοίκηση του νοσοκομείου Καβάλας ισχυρίζεται και υπολογίζει ότι η πρόσληψη μόνιμου ογκολόγου θα γίνει πολύ νωρίτερα από τον Μάρτη. Άρα το πρόβλημα, ακόμη και εάν υφίσταται όπως το περιγράφει ο κ. Φώτου, να αντιμετωπισθεί άμεσα.

Προηγούμενο άρθροΝέα επεισόδια στο σήριαλ της «Αγίας Μαρίνας»
Επόμενο άρθροΣυντάξεις: Τι θα γίνει με όσους δεν έκαναν αίτηση στον ΕΦΚΑ – Η απόφαση που θα κρίνει πολλά