Την Καβάλα και την Ροδόπη επισκέφθηκε την Παρασκευή 6 Μαρτίου ο πρώην υπουργός και βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ, Ανδρέας Ξανθός, συνοδευόμενος από τον Υπεύθυνο του τομέα Υγείας του ΣΥΡΙΖΑ Παναγιώτη Καλαρά.

Αρχικά επισκέφθηκαν το νοσοκομείο Κομοτηνής και στη συνέχεια το νοσοκομείο Καβάλας, ενώ το απόγευμα της ίδιας ημέρας ήταν ομιλητής σε εκδήλωση που διοργάνωσε η Νομαρχιακή Επιτροπή του ΣΥΡΙΖΑ Προοδευτική Συμμαχία, στη Δημοτική Βιβλιοθήκη Καβάλας «Βασίλης Βασιλικός», με θέμα: Προοδευτικό μέτωπο για την υπεράσπιση της δημόσιας περίθαλψης.

«Οι Συμπράξεις Δημόσιου και Ιδιωτικού Τομέα βλάπτουν σοβαρά τη δημόσια περίθαλψη και την τσέπη των ασθενών, όπου ανέδειξαν το πόσο καταστροφικό για το δημόσιο σύστημα Υγείας, τους εργαζόμενους και τους ασθενείς θα είναι η υλοποίηση του πολιτικού σχεδίου της κυβέρνησης υποχώρησης και μετάλλαξης του δημόσιου τομέα Υγείας, προς όφελος των ιδιωτικών συμφερόντων» αναφέρει μεταξύ άλλων ο κ. Ξανθος.

Σχετικά με τα μέτρα πρόληψης που λαμβάνει το Υπουργείο Υγείας και η κυβέρνηση για τον κορωνοϊό και με την εξαγγελία για πρόσληψη ιατρικονοσηλευτικού προσωπικού ο κ. Ξανθός τόνισε πως: «Απολύτως απαραίτητο και αναγκαίο, πρέπει να το δούμε να υλοποιείται και στην πράξη. Ζητάμε να επιταχυνθούν οι διαδικασίες και να καλυφθούν όσο γίνεται περισσότερα κενά ειδικά στις μονάδες εντατικής θεραπείας και τμήματα επειγόντων περιστατικών»

Το παρών στην εκδήλωση έδωσαν η βουλευτς Καβάλας του ΣΥΡΙΖΑ Τάνια Ελευθεριάδου, οι πρ. βουλευτές Κώστας Μορφίδης, Γιώργος Παπαφιλίππου,ο πρ. διοικητής του νοσοκομείου Καβάλας Αναστάσιος Καρασαββόγλου, καθώς και στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ

Δείτε αναλυτικά τα όσα δήλωσε ο πρώην υπουργός Υγείας και βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Ανδρέας Ξανθός:

Κ.Λ

Προηγούμενο άρθροΗ δήλωση της λοιμωξιολόγου Ελένης Γιαμαρέλλου για τον κορονοϊό και τη Θεία Κοινωνία που θα συζητηθεί
Επόμενο άρθροΠΑΕ ΑΟΚ 1965: Όλοι στο γήπεδο την Κυριακή