img_1886.jpg
Ένας μικρός αριθμός προσφύγων, περίπου 50 άτομα, αναμένεται να αναχωρήσουν σήμερα από το Εκθεσιακό Κέντρο της Καβάλας για την περιοχή του Κιλκίς, Αυτό γίνεται για να αποσυμφορηθεί η κατάσταση στο χώρο, καθώς υπάρχουν υπεράριθμοι σε σχέση με τον μέγιστη δυνατότητα φιλοξενίας. Οι υπόλοιποι παραμένουν σε Καβάλα και Ελευθερούπολη, ενώ είναι άγνωστο αν θα μετακινηθούν ενόψει της αυριανής άφιξης προσφύγων με το προγραμματισμένο δρομολόγιο από Μυτιλήνη για Καβάλα.
Για το ενδεχόμενο να φιλοξενηθούν στη Δράμα, ο δήμος και οι υπηρεσίες αντιπεριφέρειας στο νομό συνεχίζουν τις εργασίες σε κτίριο της Βιομηχανικής Περιοχής της Δράμας, που επελέγη για αυτό το λόγο.

img_1917.jpg
Χθες ανακοινώθηκε από το δήμο Καβάλας ο τραπεζικός λογαριασμός που ανοίχθηκε για τους πρόσφυγες στην Εθνική Τράπεζα προκειμένου να μπορούν οι πολίτες να συμβάλλουν και οικονομικά στις ανάγκες φιλοξενίας τους από το δήμο.

Με δημόσια ανακοίνωσή της, η δήμαρχος Καβάλας Δήμητρα Τσανάκα εκφράζει τις ευχαριστίες της σε οργανωμένες ομάδες και απλούς πολίτες για την άμεση ανταπόκρισή τους στην έκκληση του Δήμου Καβάλας για βοήθεια, ζητώντας να συνεχίσουν την υποστήριξή τους.

Επίσης, ο δήμος Καβάλας απευθύνει έκκληση σε όσους πολίτες διαθέτουν περίσσευμα σε κλινοσκεπάσματα (κυρίως κουβέρτες) να τα προσφέρουν πηγαίνοντάς τα στην γραμματεία, του προσωρινού κέντρου φιλοξενίας, που λειτουργεί στην είσοδο του εκθεσιακού κέντρου «Απόστολος Μαρδύρης» στη Νέα Καρβάλη.

img_2008-1.jpgΜε απόφαση του Περιφερειάρχη ΑΜΘ, ορίστηκε συντονιστική επιτροπή για το μεταναστευτικό-προσφυγικό στο νομό Καβάλας, με πρόεδρο τον αντιπεριφερειάρχη, και μέλη τους δημάρχους Καβάλας και Παγγαίου, το νομίατρο, μια υπάλληλο της Αποκεντρωμένης διοίκησης και τους αρμοδίους αντιδημάρχους κάθε 

Προηγούμενο άρθροΟ Δήμαρχος Κομοτηνής Γ. Πετρίδης τίμησε τον σπουδαίο αρχαιολόγο-σκαπανέα της Θράκης, Δ. Τριαντάφυλλο
Επόμενο άρθροΣτη Καβάλα σήμερα ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΣΥΡΙΖΑ Σωκράτης Φάμελλος