Το ποτήρι ξεχείλισε σήμερα. Όλη τη χρονιά τα λάθη της διαιτησίας εις βάρος μας ήταν πολλά σε πολλούς κρίσιμους αγώνες. Σεβόμενοι την ιστορία του συλλόγου και το πρωτάθλημα , δεν βγάλαμε ούτε μια ανακοίνωση.

Σήμερα αναγκαζόμαστε μετά το έγκλημα που είδαν όλοι οι φίλαθλοι στο γήπεδο του Κωτσάλου με τον διαιτητή της αναμέτρησης κ. Τσιλίκα να ακυρώνει κανονικό γκολ του Σολακίδη στις καθυστερήσεις του αγώνα και να αλλοιώνει το αποτέλεσμα, να δηλώσουμε ότι το αυτό που έγινε προσβάλει το ερασιτεχνικό ποδόσφαιρο, το οποίο υπηρετούμε από το 1925.

Ο Ορφέας μάλλον τρόμαξε ορισμένους που μαθηματικά ανέκτησε τις ελπίδες για την άνοδο. Εκτός του γκολ που ακυρώθηκε και προξένησε ακόμη και την έκπληξη της αντίπαλης ομάδας, ο διαιτητής αρνήθηκε καταφανέστατο πέναλτι σε ανατροπή του Βακιρτζή στο 55` από αντίπαλο αμυντικό.

Απαιτούμε σεβασμό, απαιτούμε ακριβοδίκαιη διαιτησία που δεν την είχαμε σε πολλά παιχνίδια σε όλη τη διάρκεια της χρονιάς. Ευχαριστούμε τη διοίκηση της ΑΕΚ για τη φιλοξενία. Ευχαριστούμε τους φιλάθλους μας που συγκρατήθηκαν σε μεγάλο βαθμό, βλέποντας μπροστά τους να διαδραματίζεται μια μεγάλη αδικία. Ως εδώ, φτάνει ποια.

Μετά τιμής το Δ. Σ του Ορφέα Ελευθερούπολης.

Αλλοίωση αποτελέσματος στο 0-0 με την ΑΕΚ

Ο διαιτητής Τσιμίκας με τις αποφάσεις τους αλλοίωσε το σημερινό αποτέλεσμα του αγώνα της ομάδας μας με την ΑΕΚ στο γήπεδο του Κωτσάλου.

Ακύρωσε κανονικό γκολ στο 90`+ σε κεφαλιά του Σολακίδη όταν μάλιστα κανείς παίκτης της ΑΕΚ δεν διαμαρτυρήθηκε. Στο 55` δεν έδωσε καθαρό πέναλτι σε ανατροπή του Βακιρτζή από αμυντικό μέσα στην αντίπαλη περιοχή. Το παιχνίδι έγινε σε ακατάλληλο αγωνιστικό χώρο.

Η νεανική ΑΕΚ που πάλεψε σε μεγάλο βαθμό το ματς ξεκίνησε με χαμένη ευκαιρία στο 2` όταν από προσπάθεια του Ντέντε το σουτ του Νομικού απέκρουσε ο Παγκάκης και στη συνέχεια απομάκρυνε πάνω από τη γραμμή ο Σολακίδης. Ο Ορφέας αντέδρασε και στο 11` το σουτ του Κ. Βακιρτζή που είχε κατεύθυνση στην εστία απομακρύνθηκε από αμυντικό. Στο 14` από κόρνερ του Καπνόπουλου, η κεφαλιά του Μιχαηλίδη βρήκε το οριζόντιο δοκάρι. Στο 28` από σέντρα του Νάκου η κεφαλιά του Νομικού κατέληξε μόλις άουτ ενώ στο 41` σουτ του Μιχαηλίδη ανησύχησε τον Χαδόλια.

Στο β` μέρος η ΑΕΚ απείλησε πρώτη στο 53` όταν το σουτ μέσα από την περιοχή του Πανάγου έσωσε σε κόρνερ ο Παγκάκης. Στο 55` ο Βακιρτζής ανατράπηκε μέσα στην αντίπαλη περιοχή χωρίς να δοθεί το καταφανέστατο πέναλτι. Στο 57` από ωραία πάσα του Τελίδη, αστόχησε με σουτ από πολύ κοντά ο Αναστασιάδης ενώ στο 90+ ο Σολακίδης σημειώνει γκολ με κεφαλιά αλλά ο Τσιλίκας ακυρώνει το γκολ ως επιθετικό φάουλ που μόνο αυτός είδε. Εν ολίγοις σ` ένα κακό αγωνιστικό χώρο(θύμα ο Ζαρωτιάδης που τραυματίστηκε σοβαρά), το ματς πήγε στις μονομαχίες και θα κρινόταν στη λεπτομέρεια. Από εκεί και πέρα η ομάδα μας δικαιούται να διαμαρτύρεται για τις αποφάσεις του διαιτητή που αλλοίωσαν το τελικό αποτέλεσμα.

Οι συνθέσεις των δυο ομάδων.

ΑΕΚ: Χαδόλιας, Κυγάης, Νάκου, Μπέγκου, Ελευθεριάδης, Κουκούμης, Πανάγου, Σεμερτζίδης, Ντέντε, Νομικός, Άγγος.

Αλλαγές: 67` Ζαππίδης σε Αγγο, 71` Παπάζογλου σε Νομικό, 89` Λασκαράκης σε Ντέντε, 90` Σκενδέρης σε Πανάγου.

Ορφέας: Παγκάκης, Ζαρωτιάδης 70` λ.τ Ευκαρπίδης, Βερβερίδης, Σολακίδης, Μαυρομάτης, Μιχαηλίδης, Καπνόπουλος, Τελλίδης 65` Ντομί , Αναστασιάδης, Γιαλαμής, Κ. Βακιρτζής.

Προηγούμενο άρθροΣεισμός 5,3 Ρίχτερ στον Κορινθιακό – Αισθητός και στην Αττική
Επόμενο άρθροΝτέρμπι Μέτιου – Τοψίδη για την Περιφέρεια ΑΜΘ «βλέπουν» οι στοιχηματικές εταιρείες