Στην αναπροσαρμογή του ωραρίου λειτουργίας περνούν τα φαρμακεία, λόγω της έκτακτης κατάστασης που έχει διαμορφωθεί από την επιδημία του κορωνοϊού στη χώρα μας.

Πλέον, το νέο ωράριο λειτουργίας των φαρμακείων του αναμένεται να διαμορφωθεί και στην Καβάλα τις επόμενες ημέρες ως εξής: Δευτέρα έως Παρασκευή, 9 το πρωί με 5 το απόγευμα.

Η αλλαγή στην Καβάλα 

“Εχει δοθεί εντολή για συνεχή ωράριο. Το έχουμε δώσει στον περιφερειάρχη προς υπογραφή και περιμένουμε την σχετική υπογραφή” σημειώνει η πρόεδρος του φαρμακευτικού συλλόγου Καβάλας Σίσσυ Ρακιτζή.

Η εικόνα στην Καβάλα: “Τα φαρμακεία λειτουργούν κανονικά με φυσιολογική ροή. Υπάρχει έλλειψη σε μάσκες και αντισηπτικά. Τις επόμενες ημέρες θα εφοδιαστούν ξανά τα φαρμακεία. Στα φάρμακα υπάρχει επάρκεια”, σημειώνει η κ. Ρακιτζή, ενώ καλό θα ήταν οι συμπολίτες μας, εξαιτίας και των νέων μέτρων, να επικοινωνούν με τον φαρμακοποιό τους για το αν υπάρχει διαθεσιμότητα σε μάσκες κλπ ώστε να αποφύγουν την άσκοπη μετακίνηση.

Επίσης έχουν σημειωθεί κάποια παράπονα για το γεγονός ότι κάποιοι διαμαρτύρονται για το γεγονός ότι αρκετοί φαρμακοποιοί εξυπηρετούν από την θυρίδα ή με τα ρολά κατεβασμένα. Η κ. Ρακιτζή απευθύνει έκκληση να μην γίνονται τέτοια παράπονα. “Προσπαθούμε να κάνουμε το καλύτερο αλλά είναι και η δική μας ασφάλεια. Ας δείξουν κατανόηση. Δεν είναι παραξενιά, αλλά ασφάλειας. Αν ο φαρμακοποιός νοσήσει, κλείνει το φαρμακείο για 14 μέρες”.

*Οι πολίτες για μετάβαση στα φαρμακεία θα πρέπει να συμπληρώνουν κάθε φορά τη βεβαίωση τύπου Β με το ονοματεπώνυμο, τον τόπο κατοικίας και τον τόπο προορισμού του πολίτη, καθώς και τον συγκεκριμένο λόγο της μετακίνησης.

Ακούστε τα όσα δήλωσε η πρόεδρος του φαρμακευτικού συλλόγου Καβάλας, Σίσσυ Ρακιτζή στο Lobby 101.8 το πρωί της Τρίτης (24/3) από το 45.30 – 52.11

 

Προηγούμενο άρθροΜαταίωση των εκδηλώσεων “Αδοντες και Ψάλλοντες”
Επόμενο άρθροΕπιστολή επιμελητηρίου Καβάλας για οριζόντια μέτρα στήριξης σε όλους τους κλάδους