Ο κ. Χρήστος Μποσμπότης ανέλαβε Αντιδήμαρχος Πολιτισμού & Αθλητισμού και δίνει βαρύτητα στις παραλίες του Δήμου Παγγαίου και στις ξαπλώστρες με τις ομπρέλες, καθώς πέρυσι υπήρξαν πολλά παράπονα από τους λουόμενους. Ο κ. Μποσμπότης επιθυμεί να μπει μία τάξη ώστε να μπορούν οι λουόμενοι να έχουν πρόσβαση στις οργανωμένες παραλίες.

Συγκεκριμένα δήλωσε ότι «πέρυσι οι πολίτες διαμαρτυρόντουσαν σε όλη τη χώρα για το ότι δεν υπήρχε ούτε ένα τετραγωνικό μέτρο ελεύθερης παραλίας ώστε να πάνε στη θάλασσα χωρίς να χρειαστεί να πληρώσουν. Η κυβέρνηση, θέλοντας να αντιμετωπίσει το θέμα της πλήρους καταπάτησης των παραλιών από κάποιους επιχειρηματίες, επεξεργάζεται το νομικό πλαίσιο που θα ισχύσει φέτος το καλοκαίρι. Στο τελευταίο κυβερνητικό συμβούλιο παρουσιάστηκε αυτό το πλαίσιο που σε γενικές γραμμές λέει ότι σε κάθε παραλία μπορεί να καλυφθεί με ξαπλώστρες μόνο το 50%. Η υπόλοιπη μισή παραλία θα πρέπει να μένει ελεύθερη. Σε κάθε επιχειρηματία μπορούν να παραχωρηθούν μόνο 500 τετραγωνικά παραλίας και αυτό να καλυφθεί με ομπρέλες μόνο κατά 60%. Δηλαδή τα 300 από τα 500 μέτρα θα έχουν ομπρέλες.

Θα πρέπει η πρώτη ξαπλώστρα να είναι στα 5μ από το κύμα, αλλά το ενδιαφέρον είναι ότι θα μπαίνουν τρόποι που μπορεί να αντιδρά ο κάθε πολίτης και να μην μαλώνει με τους υπευθύνους των παραλιών. Θα δημιουργηθεί ένα application στο κινητό και κάθε παραλία θα έχει ένα qr code ώστε ο καθένας να ξέρει το σχεδιάγραμμα του πόσου χώρου μπορεί να καταλαμβάνει το κάθε κατάστημα».

ΕΛΕΓΧΟΣ ΓΙΑ ΠΑΡΑΒΑΣΕΙΣ

Πρόσθεσε ότι «από ‘κει πέρα, οι υπηρεσίες θα ελέγχουν με drones για το αν υπάρχουν παραβιάσεις. Αυτό που ευαγγελίζεται το σχέδιο είναι ότι θα γίνονται άμεσες απομακρύνσεις και καθαιρέσεις όλων των παράνομών χρισμάτων που θα αναπτύσσονται εκεί. Έχει ενδιαφέρον να δούμε πώς θα υλοποιηθεί και πώς θα αντιδράσουν. Πάμε, πλέον, σε ηλεκτρονικές δημοπρασίες και οι παραλίες φεύγουν από τον έλεγχο των δήμων και πάει στην Κτηματική Υπηρεσία που θα κάνει απ’ ευθείας τις δημοπρασίες και το 60% των εσόδων θα το αποδίδει στους δήμους. Θα έχουμε έτσι κονδύλια και για τους ναυαγοσώστες και για την καθαριότητα».

Προηγούμενο άρθροΚαβάλα BC: Βαριά ήττα 87-57 από Λαγκαδά
Επόμενο άρθροΒ’ Κατηγορία: Αναβολές από την κακοκαιρία