Πολύ δύσκολη είναι η κατάσταση για το Αστικό ΚΤΕΛ Καβάλας λόγω των έργων ασφαλτόστρωσης στο κέντρο της πόλης. Ο πρόεδρος του κ. Γιάννης Χαλεπιάδης έκανε σχετικές δηλώσεις.

Σύμφωνα με τον κ. Χαλεπιάδη “Οι αλλαγές που έχουμε αυτή την στιγμή λόγω της ασφαλτόστρωσης της Γαλλικής Δημοκρατίας είναι ότι έχουν καταργηθεί δύο στάσεις, αυτή του Τιμίου Σταυρού προς το κέντρο και η στάση Πορλού. Οι επιβάτες μπορούν να εξυπηρετηθούν από τις απέναντι στάσεις ακριβώς ή να πάνε στην στάση Γαλατάδικα όσον αφορά τον Τίμιο Σταυρό για να μην κάνουν τον κύκλο του Αγίου Αθανασίου και του Περιγιαλίου.

Από τα Γαλατάδικα αντί να κατέβεις στο κέντρο και στην στοά Νότη μέσω της Γαλλικής Δημοκρατίας κατεβαίνεις μέσω Κολοκοτρώνη και από την Καμάρα. Αυτό γίνεται στο Λεωφορείο 11 όπως και η επιστροφή από το δρομολόγιο των Νεκροταφείων, Μέσα από την Κολοκοτρώνη περάνει η γραμμή 1 του Βύρωνα η γραμμή 11 και η γραμμή 3 συν ό,τι άλλο φορτηγό και λεωφορείο του υπεραστικού έρχεται από την ανατολική πλευρά της Καβάλας.

Θα ήθελα όμως να ζητήσω μια χάρη από τους κατοίκους της Κολοκοτρώνη μια και έχουμε θέματα με τα στραβά παρκαρίσματα. Καταλαβαίνω ότι όλοι είναι στο σπίτι τους και δεν μετακινούν τα αυτοκίνητά τους αλλά λόγω των ημερών θα ήθελα να δείξουν την προσοχή τους και να παρκάρουν τα οχήματα τους πιο ίσια σε κάποιες στροφές όπως είναι πάνω από το Δασάκι των Πεντακοσίων για να μπορούν να περνούν αυτά τα μεγάλα οχήματα μια και είναι πλέον η μοναδική είσοδος της πόλης από τα ανατολικά.

Όσο για τις ασφαλτοστρώσεις το έργο έπρεπε να γίνει και είναι από τα “καλά” του ιού το γεγονός ότι γίνεται τώρα μια και σε άλλη περίπτωση για να κλείσει η Οδός Γαλλικής Δημοκρατίας θα ήταν αδύνατο».

ΚΑΙ ΔΙΑΒΕΒΑΙΩΣΗ

Και πρόσθεσε πως «Από τη διαβεβαίωση που έχω και από την Τροχαία αλλά και από τη δημοτική αρχή και την Τεχνική Υπηρεσία του Δήμου Καβάλας είναι ότι το έργο γίνεται τέτοιες ημέρες ώστε να είναι μέσα και το Σαββατοκύριακο που είναι ακόμη μικρότερη η κίνηση και έτσι δεν θα δημιουργηθούν προβλήματα. Το Σαββατοκύριακο τα συνεργεία θα δουλέψουν κανονικά για να προλάβουν να την στρώσουν την άσφαλτο. Η Γαλλικής Δημοκρατίας δεν είναι μια οδός που είναι εύκολη. Έχει πολλές στροφές, πολλά φρεάτια, δεν είναι ένα χιλιόμετρο να ρίξουμε άσφαλτο και να την πατήσουμε όπως έγινε στην Ομόνοια με τα 500 μέτρα. Έχει πολύ φρεάτιο, έχει κλίση, έχει στροφές και θέλει λεπτή δουλειά. Καλύτερα να καθυστερήσουμε και να έχουμε ένα ωραίο έργο”

ΛΟΙΠΑ ΔΡΟΜΟΛΟΓΙΑ

Αναφορικά με τα υπόλοιπα δρομολόγια μέσα στην πόλη τόνισε ότι συνεχίζουν να είναι περιορισμένα. “Όσο για την κίνηση εκτός από τη γραμμή του Νοσοκομείου που είναι διαμπερής γραμμή, πιάνει από τη μια άκρη της πόλης μέχρι την άλλη και του Αγίου Λουκά που εξυπηρετεί πολλές περιοχές, οι υπόλοιπες είναι για κλείσιμο αλλά τις κρατάμε αναγκαστικά γιατί πρέπει να εξυπηρετήσουμε κάποιες ομάδες πολιτών, όπως αυτούς που δεν έχουν αυτοκίνητο. Και μιλάμε περισσότερο για ηλικιωμένους που κατεβαίνουν στο κέντρο για κάποιο φαρμακείο Ή για γιατρό. Σε άλλη περίπτωση δεν έχουμε μετακινήσεις. Μετακινήσεις για καφέ και βόλτα δεν έχουμε πια. Το προσωπικό είναι σε αναστολή και το πλήγμα γενικά είναι μεγάλο. Ας γυρίσουμε όλοι γεροί. Κάποτε λέγαμε ότι ο ιός είναι παραμύθι. Τώρα βλέπουμε ότι όλα είναι αλήθεια. Ας γυρίσουμε και ας είμαστε όλοι γεροί” τόνισε καταληκτικά..

Προηγούμενο άρθροΔεν τα κατάφερε τελικά ο Μπάμπης Ιωανίδης- Τον νίκησε ο κορονοϊος| Ανακοίνωση του συνδικάτου Επισιτισμού
Επόμενο άρθροΑρνητικό βγήκε το τέστ για κορονοϊό που έκανε ο Δήμαρχος Καβάλας