Μια επιστολή – καταγγελία έφτασε στο e-mail του evros24.gr και αφορά στην εξαπάτηση χιλιάδων όπως αναφέρει συμπολιτών μας, που έχουν πέσει θύματα πυραμίδας από “νόμιμη πολυεθνική εταιρεία ηλεκτρονικού εμπορίου” που υποσχόταν γρήγορο και άμεσο κέρδος.

Αναλυτικά αναφέρει:

“Χιλιάδες συμπολίτες μας εξαπατήθηκαν από επαγγελματία της περιοχής. Η επαγγελματίας της περιοχής τους έπεισε να γίνουν μέλη πυραμίδας παρουσιάζοντας την ως νόμιμη πολυεθνική εταιρεία ηλεκτρονικού εμπορίου, υποσχόμενη γρήγορα κέρδη και επιμένοντας ότι γράφοντας επιπλέον άτομα θα είναι μόνιμοι υπάλληλοι της εταιρείας όπως και η ίδια.

Για να κάνει την απάτη της πιο πιστευτή διοργάνωσε εκδήλωση σε γνωστή ταβέρνα της Αλεξανδρούπολης προσκαλώντας όλα τα θύματα ώστε να τους εξηγήσει από κοντά την νομιμότητα της κατάστασης και να τους πείσει για περισσότερες εγγραφές.

Όλα έλαβαν άλλη τροπή όταν η ”νόμιμη, πολυεθνική παλτφόρμα” στις 25 Μαΐου είχε πρόβλημα στις πληρωμές των μελών και ύστερα από έντονη ανησυχία των μελών έβγαλε ανακοίνωση για αναβάθμιση στο σύστημα πληρωμών. Τότε εύλογα τα μέλη άρχισαν να εκφράζουν τις ανησυχίες τους λόγω των απατών που αποκαλύπτονταν σιγά σιγά τις μέρες εκείνες.

Όμως η αντιμετώπισης της μέχρι τότε φιλικότατης θύτριας κάθε άλλο παρά καθησυχαστική ήταν. Άρχισε να κατηγορεί τα μέλη, που παραμύθιαζε ότι εργάζονται σε μια νόμιμη εταιρεία, ότι είναι υπανάπτυκτα και ότι αυτοί ευθύνονται για το πρόβλημα συναλλαγών πιέζοντάς τα μέσω των συνεργών της να εγγράψουν επιπλέον άτομα και να κάνουν καταθέσεις.

Αξίζει να σημειωθεί ότι η εν λόγω κυρία έχει αποκομίσει υπέρογκα ποσά στις πλάτες των συμπολιτών μας και φυσικά αφορολόγητα και ζητά την στήριξή τους έως την 1η Ιουνίου όπου φυσικά θα επιβεβαιωθεί η απάτη, με αποτέλεσμα οι συμπολίτες μας να χάσουν μεγάλα ποσά. Καθώς στην απόκτηση γρήγορου κέρδους καταθέταν στην εν λόγω πλατφόρμα μεγάλα ποσά.

ΔΕΝ αναφέρομαι στην wind media που είναι κάτι γνωστό”.

Όλα τα παραπάνω είναι λίγο πολύ γνωστά στην κοινωνία της Αλεξανδρούπολης, αφού οι συζητήσεις μεταξύ φίλων και γνωστών που ήταν μέλη της πυραμίδας ήταν πολλές και ενθουσιώδες για το κέρδος που αποκόμιζαν σε σύντομο χρονικό διάστημα.

Ευχόμαστε η ζημιά να είναι μικρή και η διαλεύκανση της υπόθεσης από τις αρμόδιες αρχές να έχει αίσιο τέλος. Ωστόσο καλό θα ήταν να είμαστε όλοι προσεκτικοί σε όλα όσα μας υπόσχονται εύκολο και γρήγορο χρηματικό κέρδος.

Προηγούμενο άρθροΣυνεχίζει να προκαλεί η Τουρκία: Η Ρόδος, η Χίος, η Σάμος και η Λέσβος πρέπει να αποστρατιωτικοποιηθούν
Επόμενο άρθρο11 ερωτήσεις και απαντήσεις για την Καλαμίτσα, Του Αντιπεριφερειάρχη Ανάπτυξης Κωστή Σιμιτσή