Η Διαδικτυακή Ομάδα Παληού τοποθέτησε μία πινακίδα στο Ακρωτήρι για 3 ελεύθερες παραλίες. Από πλευράς της ο κ. Αλέξης Γούλας σημείωσε ότι κάποιοι ενοχλούνται διότι θεωρούν τις παραλίες αυτές ιδιωτικές.
Συγκεκριμένα δήλωσε ότι «στο Παληό κάποιοι δεν λένε να καταλάβουν ότι πρέπει να ζουν ομαδικά με τους υπόλοιπους ανθρώπους. Κάποια «θέλω» του καθενός πρέπει να μπαίνουν σε δεύτερη μοίρα και να σέβονται το κοινό καλό.
Τρία περιστατικά μας βασανίζουν εδώ και χρόνια με αποκορύφωμα αυτό της αφαίρεσης μιας πινακίδας στο Ακρωτήρι που βάλαμε πριν λίγες μέρες. Με τη συνεργασία της Περιφέρειας σηματοδοτήσαμε 5 ελεύθερες παραλίες για να γνωρίζει ο κόσμος που βρίσκονται. Κάποιους τους ενόχλησε αυτή η πινακίδα και την έβγαλαν. Οι λόγοι είναι περίεργοι και αφορούν ιδιωτικότητα παραλίας, νοοτροπίες που μας βρίσκουν απέναντι κάθετα. Δεν υπάρχουν ιδιωτικές παραλίες, είναι ελεύθερες και αυτό πρέπει να το βάλουμε καλά στο μυαλό μας».
ΠΑΓΚΑΚΙΑ
Για τα παγκάκια είπε ότι «είναι μια παλιά ιστορία. Υπήρχαν εκεί από την προηγούμενη διοίκηση του Δήμου Καβάλας και μπήκαν μετά από δική μας εισήγηση και κατόπιν επιθυμίας κάποιων ηλικιωμένων που έκαναν βόλτα στον περιφερειακό του Παληού και ήθελαν κάπου να ξεκουράζονται. Η κα Τσανάκα είχε εισακούσει το αίτημά μας, τα παγκάκια μπήκαν, αλλά ξαφνικά ενόχλησαν κι αυτά κάποιους, με την αιτιολογία ότι κάθονται παιδιά! Την πρώτη φορά βγήκαν και πετάχτηκαν στον γκρεμό ή μπήκαν σε αυλές και τη δεύτερη φορά, αφού τα έβαλε ξανά ο Δήμος Καβάλας, τα παγκάκια έφυγαν και δεν ξαναμπήκαν. Μπήκαν για καλό, αλλά αφού ενοχλεί έναν πρέπει να καταστραφούν.
Μία τρίτη περίπτωση είναι κάποια δέντρα που κόπηκαν στις Γλάστρες. Κι αυτά ενοχλούσαν κάποιους. Κι ενώ υπήρξαν υποσχέσεις για να μπουν άλλα, πέρασαν 4 χρόνια και δεν έγινε τίποτα».
ΜΠΑΖΑ
Για τα μπάζα που βγάζει ο κόσμος στους δρόμους είπε ότι «αυτό δεν θα διορθωθεί αν δεν ξεκινήσουν τα πρόστιμα. Ο Δήμος Καβάλας λέει συνέχεια να παίρνουμε τηλέφωνο για να έρθει να τα μαζέψει, κόβοντας παράβολο αν είναι πολλά. Η Υπηρεσία Καθαριότητας κάνει προσπάθειες, φαίνεται αυτό, αλλά σε δύο μέρες είναι τα ίδια. Αυτά δεν μπορούν να συνεχιστούν σε μία περιοχή που αποτελεί το κεντρικό όπλο του Δήμου Καβάλας στον τουρισμό. Γέμισε φέτος το καλοκαίρι το Παληό από τουρίστες αλλά εμείς κάνουμε ό,τι θέλουμε και δεν μας νοιάζει τι γίνεται παραέξω».

Προηγούμενο άρθροΤο πρόγραμμα του Πατριάρχη Βαρθολομαίου στη Καβάλα αναλυτικά
Επόμενο άρθροΕποικοδομητική συνάντηση των προέδρων των Επιμελητηρίων Μακεδονίας & Θράκης με τον πρωθυπουργό